محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843161648
تيشه سودجويان به ريشه بازارهای منطقهای
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تيشه سودجويان به ريشه بازارهای منطقهای
نقشآفريني در نظم نوين جهاني با نگاه كوتاه مدت به بازارهاي جهاني ميسر نميشود
نویسنده : مهران ابراهيميان
توليد صادراتمحور و توجه به بازارهاي برونمرزي از اركان اساسي اقتصاد مقاومتي است چراكه هر چه سطح مبادلات خارجي بيشتر باشد نه فقط تحريمها كماثرتر ميشود بلكه قدرت چانهزني سياسي را نيز در عرصه بينالملل بيشتر فراهم خواهد كرد اما لازمه اين موضوع نگاه برنامهريزان و صادركنندگان به اين مقوله به عنوان يك نگاه بلندمدت است.
از ياد نبريم وقتي كه بازار كنستانتره سيب اروپا را در سالها پيش به ناگهان به چين واگذار كرديم تنها با نگاه بلندمدت و برنامهريزي چينيها در آن كشور بود كه با بازارسنجي و ذائقهسنجي اروپاييان از 15 سال قبل پيشبيني شده بود؛ امري كه متأسفانه در كشور ما تقريباً مغفول مانده و كالاهاي توليدي بيشتر بر اساس سنتي و با هدف بازار داخلي توليد ميشود. ما اگر ميخواهيم به فرامين مقام معظم رهبري جامه عمل بپوشانيم و آماده نقشآفريني در نظم نوين جهاني شويم، پيش از همه بايد به دنبال كسب و افزايش سهم خود در بازارهاي جهاني باشيم و اين موضوع با نگاههاي كوتاهمدت به بازارهاي خارجي ميسر نيست. به عبارت بهتر براي رقابت در بازار جهاني اكنون ما به عنصر مهم و كليدي «اطمينان» نيازمنديم كلمه اطمينان هم در كيفيت و هم در تداوم عرضه بايد متبلور شود تا از اين رهگذر ارزآوري براي اقتصاد كشور و صنايع توليدي و خدماتي، اعتبار ايران را در كشورهاي هدف افزايش دهد.
در بسياري موارد، تجار و صادركنندگان ضعفهاي موجود در اين زمينه را به گردن دولت مياندازند و معتقدند حمايتهاي لازم از آنها صورت نگرفته و سيكل سخت صادرات و تحريمهاي غيرقانوني غرب در بخش بانكي، كار آنها را سختتر كرده است.
اما آيا مشكلات صادرات تنها به همين موضوعات ختم ميشود ؟
آنچه از ديدار سفراي ايران در كشورهاي مختلف با وزير صنعت، بيرون آمده گلايه از شركتهاي صادركننده مبني بر صادرات كالاهاي نامرغوب به بازار كشورهاي ارمنستان و آذربايجان است.
متأسفانه هم اكنون به دليل نبود نظارت كافي از سوي اتاقهاي بازرگاني براي صدور كارت بازرگاني بسياري از بازارهاي خارجي از جمله كشورهاي ذكر شده يا عراق و افغانستان حساسيت بيشتري را در واردات از كشور ما لحاظ ميكنند و ترجيحشان واردات كالاهاي مشابه از ساير كشورهاست. صدور بيرويه كارتهاي بازرگاني كه به عنوان نمونه پيرزن 70 ساله صحنهاي (از توابع كرمانشاه) به عنوان يكي از صادركنندگان چرم، روده و سالامبور شناسايي شده و محصولات نامرغوبي هم صادر كرده است ! يا آن مرد روستايي مرزنشيني كه صدها ميليون تومان به سازمان مالياتي براي صادرات و واردات بدهكار است، نمونههايي از خروارها بيتعهدي و سوءاستفاده و نگاههاي كوتاهمدت به بازار خارجي و منطقهاي است. گروهي سودجو در سايه كوتاهيهاي اتاقهاي بازرگاني و به بهانههاي فرار از ماليات، حسابرسي يا سوداگري و كلاهبرداري افراد سادهلوح را با شندرغاز اغفال و از كارتهاي بازرگاني آنها حداكثر سوءاستفاده را ميكنند.
لاهوتي، نايب رئيس كنفدراسيون صادرات ايران در اين باره ضمن تأييد تلويحي سوءاستفاده و نگاه كوتاهمدت برخي سودجويان ميگويد: بايد بين سودجويان و صادركنندگان واقعي كه توليدات خود را صادر ميكنند، تفكيك قائل شد.
وي با اشاره به اينكه صادرات به كشورهاي توسعهيافته معمولاً توسط صادركنندگان حرفهاي و مطابق با استانداردهاي آنها صورت ميگيرد، ميافزايد: در بحت استفاده از كارتهاي بيهويت يا يكبار مصرف، اگر شما به برند كالاهاي صادراتي در اظهارنامه توجه كنيد، دقيقاً كالاهاي توليدي اشخاص فعال در همان حوزه است و صاحبان كالا و فروشندگان كالا همان توليدكننده و صادركننده واقعي هستند.
وي دليل اصلي پناه بردن بعضي از صادركنندگان به كارتهاي بيهويت را بخشنامههاي يك شبه، خلقالساعه و... ميداند كه براي نمونه ميتوان به وضع تعهد ارزي در شرايط تحريم و عدم امكان واريز مبالغ به بانكهاي داخلي، وضع ماليات غير قانوني و تحميلي، عدم استرداد ارزش افزوده و... در دولت قبل اشاره كرد كه نگراني از برخوردهاي قهري باعت رونق كارتهاي بيهويت شد و ميافزايد: در هيچ زماني صاحبان كارت بيهويت رأساً اقدام به خريد و ارسال كالا نميكنند زيرا فاقد هويت اقتصادي واقعي هستند و نه تنها توان خريد كالا جهت صادرات يا واردات را ندارند كه بتوانند در بازارهاي هدف تأثيرگذار باشند كه اين مشكل در واردات به دليل ماليات بيشتر مشهود است و اگر به ندرت هم در تخريب بازارهاي صادراتي اتفاقي افتاده توسط عده معدودي از افراد سودجو فعال در همان حوزه بوده است و قاطبه صادركنندگان كشور افراد متعهد و خوشنام هستند. ضمناً با توجه به موضوع مطروحه در جلسه وزير و طرف خارجي بايد توجه داشت اصولاً چند درصد تجارت خارجي كشور با كشورهاي مورد اشاره صورت گرفته و كل مبلغ تجارت خارجي چه ميزان بوده كه اين موضوع را به كل تجارت خارجي كشور ربط دهيم!
وي در ادامه تأكيد ميكند در تمام دنيا معاملات براساس گشايش اعتبار و بازرسي شركتهاي بينالمللي انجام ميشود كه تعدادشان در كشور ما كم نيست و باعت جلوگيري از اين گونه سوءاستفادهها خواهد شد يا اعتماد دوجانبه فيمابين فروشنده و خريدار كه اكثر صادرات كشور با روش دوم يعني اعتماد انجام ميشود كه نشانگر خوشنامي صادركنندگان ايراني است و چنانچه مشكلي بهوجود آمده، مشكلات موجود از كارت بازرگاني نيست بلكه به دليل ضعف قوانين موجود و شرايط احراز اخذ كارت، عدم استفاده از ظرفيت تشكلها و صدور كارتهاي تخصصي، قوانين خلق الساعه و اجراي قوانين سليقهاي است كه موجب بروز خلق فرصت براي سودجويان است.
عباس وطن پرور يك فعال اقتصادي نيز در اين باره ميگويد: موضوع صادرات در ايران مانند بسياري از موارد ديگر هنوز سردرگم است و با شكل و وضعيت درست خودش فاصله بسيار دارد. علت اصلي آن هم قوانين غلط و تحليل نشده و متضاد با منافع ملي كشور است كه به عنوان ابزاري توسط سوء استفادهكنندگان مورد استفاده قرار ميگيرد. اما اگر ما بخواهيم سهم خود را در بازارهاي جهاني بيشتر كرده و آماده نقشآفريني در نظم نوين جهاني باشيم بايد سريعاً به اين سؤال پاسخ دهيم كه تا كي بايد اجازه داد وضع چنين باشد؟ يعني كميسيون تخصصي صادرات بايد براي رفع اين مشكلات به صورت شفاف و جدي به موضوع وارد شده و راهكار ارائه بدهد.
عضو اتاق بازرگاني ايران تأكيد كرد: هم اكنون هر ترخيصكار در بندرعباس چندين كارت بازرگاني و پيلهوري و... در اختيار دارد. بياييم انجمنها را حمايت كنيم و تا مشتاق به نظارت شوند و اگر خلافي ديديم آن تشكل را پاسخگو بدانيم تا تشكل هم احساس مسئوليت كند و از عضوش شفافيت را طلب كند، هر كسي كه عنوان ميكند صادركننده است تا وضعيت شفافي در تشكل خودش نداشت، اجازه صادرات و واردات به آن ندهيم. رئيس هيئت مديره شركت پاكرون همچنين افزود:ما اگر ميخواهيم نقش بيشتري در جهان ايفا كنيم بايد نگاهمان به صادرات تغيير كند. صادرات امروز كشور كه فقط با هدف آماردهي و ارز آوري صورت ميگيرد، اصلاً توجيه ملي ندارد و خام فروشي ديگر مزيت رقابتي در عرصه اقتصاد جهاني نيست.
وي ادامه ميدهد: هم اكنون سهم توليدات كارخانهاي در كل صادرات بسيار ناچيز است در حالي كه در امريكا حدود 80 درصد و در اروپا حدود 75 درصد صادرات محصولات كارخانهاي است كه ارزش افزوده بالايي را براي كشور به ارمغان ميآورد، ما محصولات پتروشيمي را ارزان صادر ميكنيم و از طرف ديگر به خاطر تأمين نياز داخل گرانتر محصولات بالادستي مواد پتروشيمي را وارد ميكنيم، ما سنگ را به صورت فله مفت صادر ميكنيم، همان سنگ را به صورتهاي مختلف با چند برابر قيمت وارد ميكنيم، ما بايد به سمت توليد صادراتمحور با ارزش افزوده بالا و مبتني بر دانش برويم و به خامفروشي دامن نزنيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
ایوبی در پیامی به جشنواره منطقهای اراک: جشنواره منطقهای یعنی سینمای ایرانی ریشه در خاک دارد
ایوبی در پیامی به جشنواره منطقهای اراک جشنواره منطقهای یعنی سینمای ایرانی ریشه در خاک داردرئیس سازمان سینمایی در پیامی به پنحاهمین جشنواره منطقهای اراک جشنوارههای منطقهای را به معنی ریشه در خاک داشتن سینمای ایران دانست به گزارش خبرگزاری فارس حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینسقوط قیمت طلا در بازارهای جهانی
سقوط قیمت طلا در بازارهای جهانی قیمت طلا در بازارهای جهانی به دنبال انتشار متن مذاکرات نشست اخیر فدرال رزرو آمریکا بار دیگر با کاهش روبرو شد و به کمترین حد خود در دو هفته اخیر رسید و با ۱۲ دلار کاهش به ۱۲۷۸ دلار در هر اونس رسید فارس متن منتشر شده از مذاکرات نشست فدرال رزرو آمریدر آخرین روز کاری بازارهای جهانی رقم خورد ثبت پنجمین هفته متوالی کاهشی برای نفت آمریکا و دومین هفته کاهشی برای
در آخرین روز کاری بازارهای جهانی رقم خوردثبت پنجمین هفته متوالی کاهشی برای نفت آمریکا و دومین هفته کاهشی برای برنتنفت آمریکا روز جمعه آخرین روز کاری بازارهای جهانی با قیمت 93 65 دلار و نفت برنت با 102 29 دلار در هر بشکه به پایان بردند که به این ترتیب پنجمین هفته متوالی کاهشی برایارزش یورو در بازارهای جهانی کاهش یافت
ارزش یورو در بازارهای جهانی کاهش یافت اقتصاد > جهان - سیاست های تازه بانک مرکزی اروپا ارزش یورو را کاهش داد بانک مرکزی اروپا با هدف اینکه جلوی منفی شدن نرخ تورم در منطقه پولی یورو را بگیرد و همچنین رشد اقتصادی در این منطقه را تقویت کند سیاست های تازه ای را در پیش گرتلاش فولکس واگن برای ریشهیابی مشکلات گلف
جمعه ۱۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۹ فولکس واگن در شرایطی که به دنبال ریشهیابی مشکلات تولید خودروهای گلف در ولفسبورگ است با نمایندگان اتحادیه کارگری برای لغو شیفتهای شبانه در این کارخانه موافقت کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بزرگترین خودروساز اروپا در تلاش برای محقق کرامروز در بازارهای جهانی طلا 1287.53 دلار معامله شد
امروز در بازارهای جهانیطلا 1287 53 دلار معامله شدامروز در بازارهای جهانی قیمت طلا با افزایش ارزش دلار اندکی تغییر کرد و هر اونس 1287 53 دلار معامله شد به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز قیمت طلا در معاملات امروز به علت افزایش ارزش دلار اندکی تغییر کرد طلا باسقوط قیمت طلا در بازارهای جهانی/ هر اونس به ۱۲۷۸ دلار رسید
سقوط قیمت طلا در بازارهای جهانی هر اونس به ۱۲۷۸ دلار رسیدقیمت طلا در بازارهای جهانی به دنبال انتشار متن مذاکرات نشست اخیر فدرال رزرو آمریکا بار دیگر با کاهش روبرو شد و به کمترین حد خود در دو هفته اخیر رسید و با ۱۲ دلار کاهش به ۱۲۷۸ دلار در هر اونس رسید به گزارش خبرنگار اقتصادیصنایع کوچک میتواند بسیاری از نیازهای منطقهای را حل کند
عضو کمیسیون صنایع و معادن صنایع کوچک میتواند بسیاری از نیازهای منطقهای را حل کند حسینیصدر گفت برای حضور فعال تر و موثرتر در اقتصاد نیاز به تامین نقدینگی ارائه دانش فنی و تامین منایع آب و گاز است که این کار حمایت بیشتر مسئولین را در این زمینه میطلبد سید مویَد حسینی صدر عضوریشه های اصلی بحران آب ایران و راهکارها
ریشه های اصلی بحران آب ایران و راهکارهاتاریخ انتشار شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۵۰ متخصصان مسوولان و فعالان امور آب و محیط زیست از وجود بحران جدی آب در ایران سخن می گویند دریاچه ارومیه در غرب و دریاچه هامون در شرق و زاینده رود و گاوخونی در مرکز همگی درنتیجه برنامه ریزی نامناسمیوه در ایران گرانتر از بازارهای جهانی شد
میوه در ایران گرانتر از بازارهای جهانی شد در حال حاضر میوه در داخل کشور گران تر از قیمت آن در بازارهای جهانی است که این موضوع نشات گرفته از کاهش حجم تولید داخلی در پی سرمازدگی آن است و کاهش صادرات به دلیل گرانی قیمت میوه است تسنیم رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با اشارکاهش یک دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی / هر اونس 1265.6 دلار
کاهش یک دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی هر اونس 1265 6 دلارقیمت طلا در بازارهای بین المللی با کاهش 0 90 دلاری به 1265 6 دلار در هر اونس رسید به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ قیمت طلا در بازارهای جهانی با 0 07 درصد افزایش به 1265 6 دلار در هربرای یافتن بازارهای جدید صادراتی، لهستان نرخ بیمه حمل محصولات کشاورزی به ایران را 20 درصد کاهش داد
برای یافتن بازارهای جدید صادراتی لهستان نرخ بیمه حمل محصولات کشاورزی به ایران را 20 درصد کاهش دادبعد از تحریم واردات محصولات کشاورزی از سوی روسیه لهستان در پی یافتن بازارهای جدید نرخ بیمه حملو نقل محصولات کشاورزی را به 23 کشور از جمله ایران را تا سال 2015 20 درصد کاهش دادبرنامهريزي ايران براي حضور گسترده در بازارهاي روسيه و عراق
برنامهريزي ايران براي حضور گسترده در بازارهاي روسيه و عراق در پي انتقاد مقامات روسيه از فعال نبودن ايران در بازار اين كشور و گله دولت عراق از پايين بودن كيفيت كالاهاي صادراتي ايران دولتمردان براي حضور ايران در اين كشورها فعال شدند به طوري كه رئيس ستاد توسعه اقتصادي ايران و عراریشه اقتصادی خودسوزی به روایت یک اقتصاد دان/ خودسوزی، اعتراض به عملکرد بانکی
ریشه اقتصادی خودسوزی به روایت یک اقتصاد دان خودسوزی اعتراض به عملکرد بانکی اقتصاد > صنعت - هفته نامه تجارت فردا در گفت و گویی با حسین راغفر اقتصاد دان به بررسی ریشه اقتصادی خودسوزی پرداخته است اصلی ترین دلیل اقدام به خودسوزی ها را باید کژکاری و سوء مدیریت نظام بامدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران: شهرداری اجازه حفر چاه جدید در تهران نمیدهد/کاهش ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب سدهای
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران شهرداری اجازه حفر چاه جدید در تهران نمیدهد کاهش ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب سدهای تهرانمدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران از عدم همکاری شهرداری تهران برای حفر چاههای جدید آب در تهران خبر داد و گفت شهرداری تهران با عنوان اینکه جلوی حفر چاههای غیرمجاز راخبرسازی طلا در بازارهای جهانی/ طلا رکورد شصت روزه اش را شکست
خبرسازی طلا در بازارهای جهانی طلا رکورد شصت روزه اش را شکست اقتصاد > جهان - قیمت طلا در بازار جهانی به پایینترین قیمت در دو ماه گذشته رسید سیر نزولی قیمت طلا که از هفته گذشته وارد فازه جدی تری شده بود در نهایت به جایی رسید که قیمت طلا در بازار جهانی به پاییندر بازارهای جهانی روی داد افزایش 7 دلار قیمت طلا در بازار / هر اونس 1282.1 دلار
در بازارهای جهانی روی دادافزایش 7 دلار قیمت طلا در بازار هر اونس 1282 1 دلارقیمت هر اونس طلا طی روز جاری با افزایش 6 7 دلاری به 1282 1 دلار در روز جاری رسید به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ قیمت طلا که طی روزهای اخیر روندی نزولی را در پیش داشت-
اقتصادی
پربازدیدترینها