واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران اعرابی:
برنامه جامع پیوند خدمات سلامت باروری در 10 مرکز بهاشتی مازندران آغاز شد
ساری - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آغاز اجرای برنامه جامع «پیوند خدمات سلامت باروری و کنترل HIV/AIDS» در 10 مرکز بهداشتی درمانی استان به همراه 16 دانشگاه دیگر در کشور خبرداد.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن اعرابی بعد از ظهر شنبه در بازدید از مراکز اجرای طرح جامع پیوند خدمات سلامت در ساری گفت بنابر پیشبینیهای علمی انجام شده تهدید وقوع موج سوم همهگیری HIV/AIDS در کشور مطرح است و این موضوع بطور جدی در برنامههای کشوری کنترل ایدز مورد توجه قرار گرفته است چرا که در شرایط فعلی با توجه به شیوع مصرف مواد محرک و روانگردان صنعتی توجه ویژه به موضوع ضروریتر شده است.
وی افزود: این همهگیری از طریق افزایش ابتلای موارد جدید زنان بویژه از طریق همسران آنها که قبلا از راه اعتیاد یا داشتن رفتارهای پرخطر آلوده شدهاند منجر به افزایش احتمال بارداری و تولد نوزادان آلوده به بیماری میگردد. بر همین اساس برای کاهش خطر انتقال HIV/AIDS از مادر مبتلا به نوزاد و با هدف کاهش خطر وقوع موج سوم همهگیری در کشور، مرکز مدیریت بیماریهای واگیر و دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اجرای برنامه جامع «پیوند خدمات سلامت باروری و کنترل HIV/AIDS» اقدام به اجرای فاز اول برنامه در استان مازندران به همراه 16دانشگاه دیگر در کشور کرده است.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران این طرح در 10 مرکز بهداشتی درمانی واقع در کانونهای پرخطر رفتاری و 3 بیمارستان دولتی دارای زایشگاه و مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در 3 شهرستان ساری، آمل و تنکابن از شهریور ماه سال 93 آغاز شده است، گفت: آموزشهای تئوری و عملی لازم به کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها در رابطه با روند انجام طرح در 4 فاز پیشبارداری، بارداری، حین زایمان و پس از زایمان داده شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: در اجرای این طرح برای کلیه مراجعین به این مراکز و زایشگاهها پس از ارائه آموزشهای اولیه و با استفاده از کیت تشخیص سریع آلودگی HIV شناسایی افراد آلوده انجام شده و لوازم کاهش آسیب در اختیار گروههای پرخطر و در معرض خطر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در سال 1392 تعداد 4 نوزاد در استان از مادران آلوده به HIV/AIDS بدنیا آمدند که نسبت به 1 مورد در سال 1391 افزایش داشته است و ابراز امیدواری کرد: با توجه به برنامههای کشوری مبنی بر گسترش اجرای این برنامه در سطح کلیه مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها شاهد کاهش بروز چنین مواردی در سطح استان و کشور و ارتقای هرچه بیشتر سلامت مردم باشیم.
۱۳۹۳/۶/۱۵ - ۱۵:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]