واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان غربی طيبي انتقاد كرد؛
عدم تجاري سازي علم در ايران/ لزوم ايجاد زمينه توسعه پايدار مبتني بر علم و دانش
اروميه- خبرگزاري مهر: عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و رئيس جهاد دانشگاهي از عدم توجه به تجاري سازي علم در ايران انتقاد و خواستار برنامه ريزي براي تحقق اين امر در كشور شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حميد رضا طيبي ظهر شنبه در گردهمایی معاونان آموزشی جهاد دانشگاهی سراسر کشور با اشاره به وضعیت بسیار مناسب ایران در حوزه تولید علم و فناوری، افزود: با وجود این عملکرد مناسب به ویژه در جهاد دانشگاهی، تجاری سازی علم صورت نمی گیرد چرا که نهادهایی برای ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت وجود ندارد و این حلقه، متصل نیست. وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهی توان پیاده سازی اقتصاد دانش بنیان مقاومتی را در کشور دارد، اعلام كرد: اين نهاد با استفاده از توانمندی کشور و با دریافت ماموریت از سوی دولت، کارهای شاخصی را در حوزه اجرای طرح های پژوهشی و دانش بنیان و در راستای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری انجام مي دهد. رئيس جهاد دانشگاهي ضمن تاكيد بر اينكه زمینه توسعه پایدار مبتنی بر علم و دانش را بايد در کشور فراهم کرد، اظهار داشت: بهترین فناوری ها در کشور تولید می شود ولی به دلیل جذابیت خرید محصولات خارجی، محصولات تولیدی شرکتهای دانش بنیان خریداری نداشته و این به دلیل خلا قانونی موجود در راستای ایجاد الزام برای خرید محصولات دانش بنیان داخلی است. طیبی با اشاره به اینکه در زمینه اقتدار اقتصادی، اقتصاد دانشبنیان از ضروریات کشور است، گفت: در جهاد دانشگاهی وظیفه خود را الگوسازی توان حرکت در این مسیر میدانیم تا بر مبنای اقتدار در حوزههای اقتصادی و سیاسی بتوانیم با توسل به مولفههای جهادی، علم، ایمان و عمل به سمت پیشرفت حرکت کنیم. وي با بیان اینکه بسیاری از کشورهای خارجی به دنبال ایجاد نهادهای خارج از ضوابط و دست و پاگیر دولتی برای تسلیم کردن راه توسعه هستند، عنوان كرد: جهاد دانشگاهی نیز با این ایده پس از انقلاب اسلامی با حضور دانشمندان و دانشجویان شکل گرفت، اما متاسفانه تا به امروز نتوانستهایم در زمینه دانشبنیان و برای پیشرفت کشور اقدامات موثری را انجام دهیم. وي با بیان اینکه سند جایگاه جهاد دانشگاهی در افق ۱۴۰۴ تديون شده است، اضافه كرد: برنامه چهارم توسعه جهاد دانشگاهی فراهم شده تا همه واحدهای این مجموعه دارای شاخصهایی برای فعالیتهای خود شوند و در همین راستا تعریفی از قطب علم و فناوری صورت گرفته تا با ایجاد این قطبها مرجعیت ملی و بینالمللی برای آنها ایجاد شود، ضمن اینکه در حال حاضر در پژوهشگاه رویان دیده میشود. عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: جهاد دانشگاهی میتواند بسیاری از فعالیتهای خود را در سطح ملی و بینالمللی توسعه دهد و با رسانههایی که در اختیار دارد در جهت تقویت روحیه خودباوری به فرهنگسازی بپردازد بطوريكه این مجموعه توانایی ارائه مشاوره به دولت در تهیه و تدوین قوانین را دارد و در حال حاضر مشغول مذاکره با شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت در زمینه واگذاری این نقشهاست تا بتوانیم نقش بیشتری را در زمینه خودکفایی کشور ایفا کنیم.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کشور نیز در این گردهمایی از وجود 150 مرکز آموزشی این نهاد در ایران خبر داد و گفت: علاوه بر آن دو دانشگاه، شش موسسه آموزش عالی و 45 مرکز آموزش علمی کاربردی زیر نظر جهاد دانشگاهی در کشور فعالیت می کنند.
محسن قرنفلی اضافه کرد: پژوهشکده ها نیز در جهاد دانشگاهی حضور فعال دارند و 160 دانشجوی دوره دکتری در این پژوهشکده ها مشغول تحصیل هستند.
۱۳۹۳/۶/۱۵ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]