واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > همدان در نشست مديران دفاتر روستایي كشور مطرح شد/
جلوگیری از حاشیه نشینی با کشیدن کمربند سبز دور شهرها/فرهنگ روستاها در حال تغییر است
همدان - خبرگزاري مهر: در نشست مديران دفاتر روستايي استانداري هاي كشور راهكار جلو گيري از حاشينه نشين كشيدن كمربند سبز دور شهرها عنوان شد و رئيس كميسيون اصل 90 مجلس نيز سازمان اوقاف را يك زمين خوار معرفي كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، بیست دومین نشست ملی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداریهای سراسر کشور که از روز گذشته در همدان آغاز شده بود امروز به کار خود پایان داد. مدیران این دفاتر که در روز گذشته به بازدید آثار تاریخی استان و جاذبه های آن پرداخته بودند امروز در نشستی مشکلات روستاها را با حضور مسئولان امر مورد بررسی قرار دادند و سند ملی توسعه روستایی نیز برای بررسی به رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی تحويل داده شد. استاندار همدان در این نشست با اشاره به اینکه باید اعتماد روستایی را جلب کرد، بیان داشت: با این کار آنان نیز اعتماد پیدا میکنند و مسئولان را سنگ صبور خود میدانند بنابراین برای روستاهای مختلف باید برنامههای مختلف داشته باشیم. وی ادامه داد: ماندن روستایی در روستا با فشار میسر نیست و فرد روستایی باید ببیند که نیازمندی هایش قابل دسترسی هست تا بماند یه نه و در غیر این صورت در روستا نمیماند و روستای تخلیه شده و حاشینه نشینی شهر وسعت می یابد. راهکار استاندار برای جلوگیری از حاشیه نشینی در همدان وی اذعان داشت: باید در برخی شهرها کمربند سبز کشیده شود تا جلو حاشیه نشینی را بگیریم چراکه حاشیه نشینی همچنان در حال گسترش است و این بدلیل آنست که در روستا امکانات سلامت و رفاهی را فراهم نمیکنیم و همان گونه که عشایر روستایی شد روستایی نیز شهر نشین میشود. استاندار همدان با اشاره به اینکه ظرفیتهای گردشگری در همدان بسیار بالا ست، اذعان داشت: همدان باید به استان اول گردشگری ایران تبدیل شود چراکه بسیاری از امکانات همدان را اصفهان و فارس ندارند. وی عنوان کرد: یک هزار و 800 اثر تاریخی از قبل از اسلام در همدان داریم و از دوره مادها در همدان نیز اثر تاریخی وحود دارد تنها شهر سفال دنیال در همدان است. نیکبخت که همدان را اولین شهر در تاریخ عنوان میکرد، بیان داشت: آثار تاریخی همدان یک جا نیست بلکه در همه شهرستانها تقسیم شده و به دنبال گردشگری سلامت، روستایی و صنایع دستی هستیم و این راهکارهای توسعه روستاست. استاندار همدان با اشاره به لزوم شناسایی پتانسیلها روستا، افزود: روستاها باید بهسازی شده و رفاه را به روستاها ببریم و مشکلات مردم را در روستاها را حل کنیم که بهمین منظور 30 میلیارد تومان از اعتبارات استان و 30 میلیارد تومان اعتبار ملی برای بهسازی روستاهای استان همدان تخصیص داده شده است. نیکبخت با اشاره به اینکه اگر شغل ایجاد نکنیم روستایی در محل زندگیاش باقی نخواهد ماند،گفت: آموزش فرش بافی در روستاها و رونق صنایع دستی در همدان شکل گرفته و با هم افزایی برای روستا باید کار تعریف کرد.
استاندار همدان با اشاره به اینکه ساخت انبار محصولات نمیتواند مشکلاتی ایجاد میکند، اذعان داشت: باید قانو ن جامعی داشته باشد تا بتوانیم جلوی آن را بگیریم. نیکبخت عنوان کرد: وقتی عشایر متوجه شدند امکانات در اختیارش قرار نمیگیرد امور را رها کرد و رفت. رئیس کمیسیون شوراها در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه نیاز ضروری کشور تشکیل احزاب است، بیان داشت: کار کارشناسی در قانون جامع احزاب انجام شده و در صحن علنی مجلس در حال بحث است. امیر خجسته اذعان داشت: بازنگری برگزاری نحوه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر وروستا مد نظر است و به دنبال مشخص کردن وظایف شورهای شهر هستیم. وی با اشاره به اینکه شوراهای شهر به عنوان پارلمان های محلی و روستایی است، افزود: بسیاری از اختلافات به علت اعمال نفوذ افراد در اجرا است و اعضای شوراهای شهر باید در امور شهرداریها دخالت نکنند. نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اضافه شدن 20 نماینده به تعداد نمایندگان مجلس، بیان داشت: لایحه جامع انتخابات در حال تدوین است و اکنون هماهنگی بسیار صمیمانه ای بین دولت و مجلس وجود دارد. خجسته با اشاره به لزوم تعیین تکلیف امور در شهرها و روستاها اظهار داشت: در شهر و مدیریت واحد شهر کمی مشکلات داریم چراکه در مدیریت شهری چند دستگی وجود دارد و همه دستگاههای خدمت رسان تحت یک مدیریت باید کار را انجام دهد. وی اذعان داشت: متولی کار در روستا مشخص نیست و دهیاران امنیت شغلی ندارند و جتی مشکل اصلی ما با بنیاد مسکن است که برخی امور در روند تصویب قوانین جامع بهسازی روستاها مشکلاتی را ایجاد کردند. ساخت وسازهای غیر مجاز در کشور در حد فاجعه است رئیس کمیسیون اصل 90 نیز در این نشست با اشاره به اینکه رهبری تاکید بر لزوم حفظ فضای سبز در روستاها دارند ، بیان داشت: برای حفظ زمینهای کشاورزی باید جدیت بیشتری به کار بریم اما واقعیت این است که با افزایش روز افزودن ساخت سازها مواجهایم. محمد علی پور مختار اذعان داشت: وضعیت ساخت وسازهای غیر مجاز در کشور در حد فاجعه است و باید تا حد ممکن جلوی آن گرفته شود و بخشی از دلایل این روند قوانین است که باید اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه در روستاها سولههایی تحت عنوان انبار کشاورزی ساخته میشود، بیان داشت: این خود باعث صدور مجوزهای تغییر کاربری شده و باید در این بخش از ظرفیت شهرکهای صنعتی استفاده کرد. رئیس کمیسیون اصل نود با اشاره به اینکه ارزش افزوده تغییر کاربریها در برخی مناطق بالا است، اظهار داشت: به دلیل ارزش افزوده این کار و در اختیار قرار گرفتن صدور مجوز در اختیار دهیاران شاهد این وضع هستیم. وی با اشاره به لزوم جلوگیری از ساخت سازها در روستاها بیان داشت: راهکارهایی را در این بخش آماده کرده ایم و بخشداران، دهیاران، شهرداران و حتی فرماندارن در این بخش نقش دارند و هیچ استثنایی نباید داشته باشیم چراکه همین قدم اول موجب مابقی تخلفات میشود. نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: سود آوری تغییر کاربری برای حرفه ایها موجب شده بسیاری از بخشداران و دهیاران به دریافت مقدار کمی پول راضی شوند که در این راستا معضل نبود درآمد پایدار باید مدنظر قرار گیرد. پورمختار با تاکید براینکه موافقت اصولی هیچ گاه مجوز تغییر کاربری نیست، بیان داشت: ارائه این مجوز به دهیاران موجب فریب میشود و دارندگان این مجوز شروع به تفکیک یا فروش میکنند. وی عنوان کرد: روند بهسازی روستاها کار ارزنده ای است اما با این روند فرهنگ روستاها در حال تغییر است و خطر تهدید زبان در روستاها جدی است و در روستاها اکثرا در حال فارسی صحبت کردن هستند. بیست دومین نشست ملی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداریهای سراسر کشور امروز در همدان به کار خود پایان میدهد.
۱۳۹۳/۶/۱۳ - ۱۵:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]