واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بی مهری به قدیمی ترین میراث ورزش گروهی جهان
رییس فدراسیون چوگان با ابراز تاسف از بی مهری به این ورزش اصیل ایرانی گفت : چوگان به عنوان قدیمی ترین رشته ورزشی و بازی تیمی در دنیا شناخته می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر "حمزه ایلخانی زاده " عصر چهارشنبه همزمان با جشنواره روز قزوین و پیش از آغاز برگزاری دیدار دوستانه و نمادین بین تیم های کاسپین و البرز که در مجموعه دولتخانه صفوی برگزار شد، گفت: تاریخ چوگان در ایران قدمتی سه هزار ساله دارد و آثار زیادی در این زمینه در تاریخ کشورمان وجود دارد که این موضوع را شهادت می دهد. وی بازی چوگان را جزو میرات ناملموس کشور خواند و اضافه کرد: در گذشته به دلایل نامعلومی چوگان کمرنگ دیده شد در حالیکه رهبر معظم انقلاب نیز بر این ورزش و احیای آن به عنوان بخشی از هویت ملی ایرانیان تاکید کرده اند.
ایلخانی زاده با اشاره به ویژگی های زمین بازی چوگان ادامه داد: با همکاری مسوولان، زمینی برای بازی چوگان در منطقه نجف آباد قزوین انتخاب کرده ایم . وی افزود: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد بازی های بیشتر و بهتری از چوگان نه تنها در قزوین بلکه در کل کشور باشیم و به توسعه این ورزش که خاستگاه اصلی آن ایران است، کمک شایانی کرده باشیم. مدیرکل میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به سابقه تاریخی ورزش چوگان در قزوین گفت : ورزش اصیل و ملی ایرانی چوگان که یکی از نمادهای پرشور و هیجان انگیز فرهنگی کشور و یادگار ارزشمند میرات ناملموس ایرانی است در تاریخ، ادبیات، نقاشی، دیوار نگاره ها، مینیاتورهای هنرمندان و اساطیر ما جایگاهی بس والا داشته و سزاوار است مورد بازشناسی و توجه قرار گیرد.
"محمدعلی حضرتی ها" چوگان را در گذشته نه تنها یک ورزش همگانی بلکه یک آیین خواند و اظهارکرد: گزارش های حکیم نامدار طوس در شاهنامه از برگزاری پیوسته ورزش چوگان به عنوان ورزشی محتشم و سلحشورانه که با آمادگی جسمانی فوق العاده و سوار همراه است، حاکی از ریشه های عمیق این ورزش در ژرفای اسطوره و تاریخ ایران بوده و همواره مورد توجه اقشار مختلف مردم قرار داشته و هنوز هم با خواندن مطالب درباره این بازی شورآفرین، هیجان خاصی به خواننده القا می شود. وی ادامه داد: شاهنامه از چوگان حماسی یاد می کند و این مسابقه که قبل از رزم برگزار می شد در حضور افراسیاب بین سواران ایران و توران رخ می دهد که سیاوش با هفت تن از یارانش در مقابل هفت سوار تورانی چوگان بازی می کنند. حضرتی افزود: در دوران سلجوقی ملکشاه سلجوقی نیز توسط سه فرزندش که از سوارکاران ماهری بودند، به این ورزش اهمیت زیادی داده شده و خواجه نظام الملک وزیر سلجوقی نیز صحنه چوگان را نمادی از مدیریت کشور تلقی کرده است . مشاور فرهنگی استاندار قزوین اضافه کرد: احیای این ورزش اصیل ایرانی در مجموعه دولتخانه صفوی به مناسبت روز قزوین صورت می پذیرد و هیات چوگان با اجرای نمادین، حیاتی دوباره به این ورزش بومی - حماسی خواهد داد.
پنج شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]