تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را به دانش خود بيفزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798634827




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باور کنید کسی با نام «الله» مخالف نیست! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: باور کنید کسی با نام «الله» مخالف نیست!
محمدعلی موثر*
کد خبر: ۴۳۱۵۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۵ - 03 September 2014


اولین کاری که هر پدر و مادری برای نوزادشان انجام می‌دهند، انتخاب نام است؛ انتخابی که شاید به نظر چندان مهم نیاید اما همین نام یکی از مهمترین داشته‌های هر فردی است که می‌تواند هویت وی را تا حدودی نشان دهد چراکه دست کم با آن می‌توان به ملیت فرد پی برد یا تاریخی را به کمک آن به یاد آورد.

نام مکانها شاید از نام انسانها نیز مهمتر باشد چون یک مکان با نام و آوازه تاریخی به جمعیتی هویت می‌بخشد. به همین دلیل است که همواره ایرانیان به تغییر نام و یا جعل نامهای هویت بخشی چون خلیج فارس به حق واکنش‌های مدنی خوبی نشان داده‌اند.

بر این اساس آشکار است که تغییر نامهای تاریخی، هرچند نام یک خیابان، یک محله و حتی یک کوچه باشد، دست کم برای افرادی که با آن نام سر و کارشان زیاد است و از آن هویت گرفته‌اند، ضرری کمتر از تغییر و جعل نام یک آبراهه ندارد اما چه می‌شود کرد که یک نوع تغییر نام را مهم می‌انگاریم و واکنش های شکل گرفته پیرامونش را مثبت ارزیابی می‌کنیم و نوع دیگرش اصلا به چشم‌مان نمی‌آید؛ چه برسد که واکنش هایش را رصد کنیم.

اینجاست که در مثال تحریف و تغییر نام خلیج فارس، به حق مقابله می‌کنیم و از هر تلاشی برای حراست از این نام دریغ نمی‌ورزیم اما وقتی نام یک معبر، یک میدان یا یک محله که سالیان سال برخی پیرامون آن زیسته‌اند، با آن عجین شده‌ و یا با آن اعتبار گرفته و یا بدان اعتبار داده‌اند را تغییر می‌دهیم، حقی برای گلایه آن مردم قائل نمی‌شویم تا به اینجا برسیم که نام ها با مصوبات روی نقشه های جدید تغییر می‌کنند، اما میان مردم همچنان برپا می‌مانند و فراموش نمی‌شوند.

از این دست تغییرات اعمال شده اما اثر نکرده اینقدر زیاد است که همگی می‌توانیم نمونه های برای آن بیاوریم اما بد نیست که برای ملموس شدن کلام، نمونه‌هایی از آن را از زادگاهم مثال بیاورم؛ از شیراز که شورای شهر، شهرداری یا دیگر نهادهای ذیربط در آن، مدتی است با تغییر نام‌های تاریخی و قدیمی خیابانها و محلات، قدم در راهی اشتباه گذاشته و با اینکه به وضوح عدم استقبال مردم دیده می‌شود، دست از این رویه نمی‌شویند.

از یکسو مردم و حتی شرکت های خصوصی و صاحبان مشاغل تغییرات را نپذیرفته و اسامی جدید را به کار نمی‌برند و از سوی دیگر تغییر نام خیابانها و کوچه هایی گاه با قدمت صد ها سال، در حال از بین بردن هویت تاریخی شهر است؛ بماند که این تغییرات سردرگمی مسافران و گردشگران داخلی و خارجی را هم سبب شده که رفت و آمدشان به دیار سعدی و حافظ، از دیرباز از مولفه های مهم این شهر بوده و هست.

به عنوان مثال، اولین میدان شهر از سمت فرودگاه، میدان «گل سرخ» است که آن را به میدان «الله» تغییر نام داده‌اند، ولی جالب اینجاست که حتی کلانتری همان محل حاضر به استفاده از نام جدید نشده و هنوز با تابلو «کلانتری گل سرخ» فعالیت می‌کند؛ در جای دیگر شاهدیم که نام میدان «گل اطلسی» را به «قائم» تغییر داده‌اند اما این تغییر هم با اقبال مردم مواجه نشده و هرکسی اندک شناختی از شیراز داشته باشد، می‌داند که «فلکه اطلسی» صدا کردن این میدان را نمی‌توان تغییر داد!

اشکال از کجاست؟

آنچه در پاسخ به این سوال واضح به نظر می‌رسد، مسلما هیچ کس با نام «الله» یا «قائم» مخالفتی ندارد و نمی‌خواهد چنین نام‌هایی را از خیابان‌ها، میدان‌ها و معابر شهر حذف کند، اما آیا خوب و مناسب بودن این اسامی یعنی آنها را جایگزین اسامی جا افتاده، هویت یافته و قدیمی شهرهایمان کنیم؟ آیا غیر از این است که اگر چنین کنیم، در کنار همه مشکلات، موجبات بروز یک تعارض را فراهم آورده‌ایم؟

این موضوع را زمانی راحت تر می‌توان درک کرد که می‌بینیم ده ها و صدها خیابان، میدان و معبر تازه ساخته شده در سطح شهر با اسامی خوبِ جدید به مردم شناسانده شده که اکنون هویتی مستقل و خدشه ناپذیر یافته‌اند؛ معابری که گاه نام یک شهید بر آنها قرار گرفته، گاه اسم عالمی روی آنها گذاشته شده و اگر نگوییم همه اهداف قانون گذار از انتخاب آن نام در آنها حاصل آمده، دست کم اکثریت آنها محقق شده است.

با این روش آزموده، هم می‌توان از نام‌های مناسب جدید بهره برد و هم حفظ اسامی زیبا و قدیمی میسر خواهد شد که اکنون دیگر یک نام نیستند و هویتی فراتر از آن یافته‌اند؛ اینجاست که شهرهایمان هم بلوار چمران، میدان قایم و امثال آن خواهد داشت و هم گل سرخ، اطلسی، دروازه قرآن و غیره.

شاید بد نیست اندکی به این موضوع توجه کنیم که چرا گاه برخی اسامی جدید به راحتی هر چه تمام تر مورد پذیرش جامعه قرار می‌گیرند و برخی نام های جایگزین شده، هر چقدر هم به روز و خوش آهنگ باشند، نمی‌توانند اسامی قدیمی را میان مردم پس زده و جایگزینشان شوند تا در نتیجه امثال چهارراه بنفشه، چهارراه هوابرد و زرهی، فرهنگ شهر و ... به رغم حذف شدن از تابلوها، همچنان زنده بمانند و اسامی جایگزین با بی اقبالی مردم مواجه شوند.

از این دست تغییر اسامی بی فایده و کم فایده در سطح کشور چند مورد سراغ دارید؟ براستی بر اساس کدام موفقیت است که هنوز برخی مسئولان این راه آزموده را می‌آزمایند و کاری می‌کنند که سال به سال بر تعداد معبرها و میدان هایی که یک نام در مردم دارند و نام دیگر بر نقشه و تابلو می‌افزایند؟!

* دکترای حقوق





مطالب مرتبط
کج فهمی مسئولان از یک آیین‌نامه مردم را به دردسر انداخت!









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن