تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852085345
عوامل دخیل در بحران کنونی یمن و توان جنبش انصارالله |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عوامل دخیل در بحران کنونی یمن و توان جنبش انصارالله
حسین رویوران
کد خبر: ۴۳۱۶۶۹
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹ - 03 September 2014
یمن بعد از بیداری اسلامی
پس از بیداری اسلامی، به دلیل مدیریت شورای همکاری خلیج فارس و سازمان ملل، یمن نه تنها موفق نشد از وضعیت نامناسب به آزادی و رفاه بیشتر برسد، بلکه به واگرایی بیشتر، قرار گرفتن تحت فصل هفتم، فقر و فساد بیشتر رسید. کنار زدن علی عبدالله صالح و آمدن عبد ربه منصور، براساس یک توافق داخلی نبود، بلکه براساس یک توافق منطقه ای و بین المللی (یعنی با تلاش سازمان ملل و شیخ نشین های خلیج فارس یا شورای همکاری) صورت گرفت.
بزرگ ترین بازیگری که در این فرآیند نقش ایفا کرد، عربستان سعودی است. این فرآیند، از آن جا که با شرایط اجتماعی و سیاسی یمن همگونی نداشت، کارساز و پایان بخش بحران نبود، بلکه بحران هایی به وجود آورد که اکنون یمن شاهد آن هست. لذا در برآیند کلی، وضع یمن امروز نسبت به سه سال پیش بدتر است و پسرفت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هم رخ داده است.
عوامل داخلی بحران کنونی یمن
مقاومت نظام علی عبدالله صالح در مقابل تغییر و تلاش برای تحویل یک مخروبه به نظام بعدی، علت اصلی بحران کنونی یمن است. عبدالله صالح سعی کرد بر روی تناقضات اجتماعی کار کند. ایجاد دوگانگی اجتماعی، یکی از مهم ترین کارهای علی عبدالله صالح بود و عملا بااین دوگانگی، جامعه را از انسجام خارج و ساختار اجتماعی را با چالش های جدی مواجه کرد و درنهایت جامعه دچار مشکل شد.
در نتیجه ی این رفتار نامسئولانه، بخشی از کشور در اختیار القاعده قرار گرفت و این گروه تروریستی عملا شرایط اجتماعی را با مشکلات جدی مواجه کرد. همچنین وی برخی از چاه های نفت را به برخی از روسای قبایل واگذار کرد که پس گرفتن این امر به نفع دولت ملی، کار بسیار سختی خواهد بود.
در این شرایط گروهی مانند حوثی ها به دلیل ناامیدی از ساختار و اصلاح آن، خود دست به کار شدند و به سمت صنعا حرکت کردند. وضعیت فعلی ناشی از این شرایط است. یعنی زمانی که ساختار نمی تواند به آرمان های اجتماعی پاسخ دهد، جامعه خود حرکت می کند. لذا حرکت حوثی ها تا حدودی واکنش مذهبی و سیاسی به کنترل ها است و ممکن است این کشور را وارد یک جنگ تاریخی کند.
وضعیت و توان جنبش انصارالله
انصارالله یکی از بزرگ ترین جنبش های سیاسی در یمن است که در 6 جنگ، ارتش یمن توان مهار آن را نداشت. این جنبش اکنون در وضعیت بسیار بهتری قرار گرفته است به دلیل این که قبیله الحاشد یا بزرگ ترین قبیله ی یمن (که گفته می شود بین 4 الی 5 میلیون جمعیت دارد)دچار انشعاب شده است. در واقع اکثریت این قبیله، زیدی هستند، اما روسای این قبیله از آل الاحمر و سنی بودند.
در گذشته همواره طوایف از شیخ تبعیت می کردند، ولی به دلیل رفتار طایفه ای رهبران قبیله یا آل الاحمر و طرفداری آن ها از سلفی های تکفیری، بسیاری از شیعیان زیدی قبیله ی الحاشد، علیه رهبران این قبیله شورش کردند. چنانچه اخراج آل الاحمر از مناطق مهم نشان دهنده ی تحولی بزرگ سیاسی است و این امر پایگاه هایی را به حوثی ها اضافه کرد.
بسیاری از بازیگران خارجی، دولت یمن و سازمان ملل، در جهت ایجاد جنگ داخلی در این کشور حرکت می کنند. در این میان بعید است که زمینه ای برای توافق وجود داشته باشد و تقریبا توافق ناممکن است.
اکنون حوثی ها در پایتخت یا صنعا حضور داشته و ایفای نقش می کنند. در حقیقت اکنون هیچ جنبشی در یمن توان رویارویی با حوثی ها را ندارد. چرا که توان حوثی ها نسبت به گذشته و در جنگ های شش گانه دوبرابر شده و قطعا وقتی ارتش در آن زمان موفق به مهار آنها نشده،اکنون توان رویارویی با اینها را ندارد.
مهم ترین خواسته ها و انتظارات جنبش انصارالله از دولت یمن
اخیرا دولت، سوخت و مجموعه فرآورده ها را گران کرد. یکی از مهم ترین خواسته های حوثی ها، بازگرداندن قیمت ها به قیمت ثابت است.آنها معتقدند مردم یمن تحمل این افزایش قیمت را ندارند. دومین خواسته ی آن ها استعفای دولت است. حوثی ها دولت را مالامال از فساد می دانند و چون دولت درگیر مفاسد مختلف است، بر این نظرند که دولت باید کنار رود و دولتی صالح و دلسوز جایگزین شود.
گذشته از این، در حوزه های مسائل فدرالیسم، یکی از نتایج گفت و گوهای ملی (که حدود یک سال پیش اتفاق افتاد)، تقسیم یمن به 6 منطقه ی فدرالی است. به این ترتیب که یمن به گونه ای تقسیم شد که مناطق زیدی در چارچوب مناطق سنی قرار گرفت و مناطق بندری شمال و بخشی از مناطق شیعیان زیدی به مناطق سنی ملحق شد. مسائلی از این قبیل، حساسیت های زیادی ایجاد کرد. حوثی ها فدرالیسم را قبول دارند اما تقسیمات دولتی اخیر را نمی پذیرند..
رویکرد بازیگران منطقه ای در یمن
طبق قطع نامه ی سازمان ملل، یمن زیر نظر 10 کشور شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا و انگلیس است. قرار دادن یمن زیر نظر این 10 کشور و زیر نظر فصل هفتم مشور سازمان ملل، اشتباه بزرگی از سوی جامعه ی بین المللی یا سازمان ملل بود. این امر عملا این بحران را پیچیده تر کرده است و نشان می دهد که در حال حاضر، این کشورها یمن را مدیریت می کنند.
در حالی که مردم یمن باید این امر را انجام دهند. چرا که مهمترین رکن اصلاحات سیاسی، رضایت مندی اجتماعی است و آنچه مردم می خواهند، باید انجام داد؛ نه آنچه که غرب یا عربستان می خواهد.
عربستان و کشورهای شورای همکاری: عربستان سعودی همسایه یمن بوده و به طور طبیعی حساسیت خاصی به این کشور دارد. به ویژه که جمعیت یمن (جدا از خارجی های مقیم در عربستان )، از عربستان سعودی بیشتر است و عربستان همواره یمن را تهدیدی بالقوه برای خود می بیند. عربستان به یمن به عنوان یک چالش امنیتی نیز نگاه می کند. به همین دلیل راه حل هایی که ارائه می دهد براساس نیاز امنیتی ریاض است، نه براساس نیاز جامعه ی یمن.
گذشته از این، ممکن است امارات به دنبال کسب نفوذ در یمن باشد و قطر با مخالفت با عربستان، به دنبال جذب مخالفین عربستان باشد، اما عربستان به صورت مستقیم دارای شبکه ای از ارتباطات در داخل یمن است. یعنی ریاض بخش وسیعی از قبایل سنی را در اختیار دارد و ماهانه به صد ها نفر از شیوخ یمن حقوق می دهد.
علاوه بر این، عربستان سعودی به دلیل تضاد با شیعیان زیدی، جنبش حوثی ها را در لیست تروریستی خود قرار داده است. این کشور همچنین به دلیل شرایط امنیتی جدید در منطقه، در یمن با چالش های جدی مواجه است و سعی می کند به گونه ای با موازنه هایی در یمن، امنیت خود را تامین کند. این امر نشان می دهد حضور عربستان قابل قیاس با بقیه کشورهای عربی نیست. چرا که بقیه ی کشورهای عربی تنها به بحث تاثیرگذاری و حضور در فرآیند تصمیم گیری در یمن توجه می کنند.
نگاه بازیگران بین المللی
آمریکا و تحولات یمن: انتخاب عبدالهادی منصور، نتیجه ی تلاش فرستاده ی سازمان ملل به سفارت آمریکا بود. لذا وی به جای علی عبدالله صالح، به قدرت رسید. این امر نشان می دهد که آمریکا نسبت به یمن و تسلط بر باب المندب به عنوان یکی از مهم ترین تنگه های دریایی، توجه ویژه ای دارد. اکنون هم نگاه آمریکا و فرستاده سازمان ملل تقریبا نزدیک به هم است. سفارت آمریکا در صنعا، یکی از مهم ترین بازیگران صحنه سیاسی یمن است و تلاش می کند بر این کشور تسلط کامل داشته باشد که این نفوذ و تسلط، به صورت فوقانی و از طریق رهبران است.
انتخاب عبدالهادی منصور، نتیجه ی تلاش فرستاده ی سازمان ملل به سفارت آمریکا بود. لذا وی به جای علی عبدالله صالح، به قدرت رسید. این امر نشان می دهد که آمریکا نسبت به یمن و تسلط بر باب المندب به عنوان یکی از مهم ترین تنگه های دریایی، توجه ویژه ای دارد.
رویکرد اتحادیه اروپا به مسائل و تحولات یمن: اتحادیه ی اروپا در حال حاضر در یمن ایفای نقش پررنگی نمی کند. هرچند که انگلیس، استعمارگر قبلی یمن، ارتباطاتی با یمن دارد و سعی می کند در صحنه سیاسی این کشور ایفای نقش کند، اما کشورهای دیگر اتحادیه ی اروپا در یمن نقش عمده و خاصی را ایفا نمی کنند.
چین و روسیه و تحولات کنونی: روسیه و چین با یمن جنوبی یا یمن دموکراتیک خلق (که بخش جنوبی یمن بود)، ارتباطات نزدیکی داشتند. از زمان وحدت یمن، عملا دولت مرکزی سعی کرد نفوذ روسیه و چین را در یمن محدود کند. به همین دلیل این دو کشور به دنبال احیای نفوذ گذشته ی خود در یمن هستند و حرکت جدایی طلب جنوب، احتمالا از سوی این دو کشور مورد حمایت قرار گرفته است.
در این بین روسیه و چین نسبت به جنبش انصارالله موضع خاصی نگرفته اند و سعی نمی کنند در این زمینه نقش خاصی را ایفا کنند. در واقع رویکرد انصارالله بحثی داخلی است. یعنی هرچند بسیاری از کشورها سعی می کنند آن را به ایران منتسب کنند، اما در واقع زیدی ها قبل از انقلاب اسلامی ایران هم در یمن حاضر بوده و انتساب آنها به ایران، انتسابی غلط است. به عبارت دیگر از لحاظ موضع گیری، نوعی تطابق بین ایران و جنبش حوثی وجود دارد، اما این امر نمی تواند به معنای وابستگی به ایران قلمداد شود.
سناریوهای آینده ی یمن
شورای همکاری خلیج فارس و تحولات آینده ی یمن : شورای همکاری خلیج فارس، یمن را بخشی از شبه جزیره می داند و این کشور اکنون در شورای همکاری خلیج فارس به عنوان عضو ناظر است. این امر نشان می دهد که شیخ نشین های خلیج فارس نسبت به یمن حساسیت هایی دارند. در گذشته، یعنی حدود 4 دهه ی پیش، جنبش ظفار (که به دنبال سرنگونی سلطنت در عمان بود و از طرف یمن جنوبی حمایت می شد ) بخش های وسیعی از عمان را تحت سلطه قرار داد. در آن زمان رژیم سابق ایران این جنبش را سرکوب کرد. اکنون هم شیخ نشین های خلیج فارس تلاش می کنند حوادث و یا تحولات داخلی یمن را نادیده نگیرند.
شورای همکاری خلیج فارس دست به مداخله ی نظامی در یمن نخواهد زد، چرا که شورای همکاری خلیج فارس جرات ورود به جنگ در این منطقه را نخواهد داشت. چون یمن باتلاقی است که هرکس وارد آن شود در آن خواهد ماند. یعنی ممکن است در چارچوب اقدامی بین المللی، حمله ای بر ضد حوثی ها صورت گیرد، ولی بسیار بعید است که شورای همکاری خلیج فارس در چنین شرایطی به تنهایی وارد این بحران شود.
نگاه شورای امنیت به تحولات یمن: سازمان ملل هم علی رغم تعیین فرستاده ای به نام آقای بن عمر، موفق نشد شرایط را تغییر دهد. حتی سازمان ملل به دلیل عدم درک شرایط و ساختار اجتماعی این کشور، از مسببان واگرایی در این کشور بوده است. سازمان ملل اخیرا از حوثی ها خواست از برخی مناطق عقب نشینی کنند، و به اعتراض بر ضد دولت پایان دهند. جالب آن است که سازمان ملل برای مردم یمن تعیین تکلیف کرده و اعتراض مردم را ممنوع اعلام می کند. این امر نشان می دهد سازمان ملل تا چه درجه ای سقوط کرده و مسائل مسلم، یعنی آزادی های اجتماعی و سیاسی، را در یمن نادیده می گیرد و از انصارالله درخواست می کند که به صعده برگردد.
احتمال توافق بین دولت یمن و جنبش انصارالله
یک سال پیش، گفت گوی ملی در یمن برگزار شد و گروه های مختلف در کنار هم نشستند و راه حل هایی را برای خارج کردن یمن از شرایط بحران اقتصادی، سیاسی و امنیتی مطرح کردند. اما متاسفانه ورود برخی از نیروهای نامنضبط و ترور یکی از بزرگ ترین شخصیت های حوثی، این گفت گوها را برهم زد و مانع از رسیدن به توافق در جامعه ی یمن شد. تکرار این مسئله شاید بتواند یمن را از این شرایط خارج کند اما تا اکنون شاخصی برای خروج از بحران وجود ندارد.
با این حال یمن به سمت درگیری نخواهند رفت. ولی دولت به دنبال ایجاد فتنه است. تظاهراتی که اخیرا برگزار شد و سنی ها را در مقابل حوثی ها بسیج کرده بودند، نشان می دهد که دولت در پی ایجاد یک درگیری طایفه ای بین سنی ها و زیدی هاست. متاسفانه تلاش دولت تا کنون تا حدودی تاثیر گذاشته است. اما اعلام حوثی ها (مبنی بر اینکه قصد درگیری نداریم)، یک اقدام سیاسی برای جلوگیری از فتنه است.
عربستان همواره یمن را تهدیدی بالقوه برای خود می بیند و به یمن به عنوان یک چالش امنیتی نگاه می کند. به همین دلیل راه حل هایی که ارائه می دهد براساس نیاز امنیتی ریاض است، نه براساس نیاز جامعه ی یمن.
در واقع تا زمانی که جامعه ی یمن در یک آشتی ملی با هم همگرا نشوند، احتمال جنگ داخلی در یمن وجود دارد. به ویژه که بسیاری از بازیگران خارجی، دولت یمن و سازمان ملل، در جهت ایجاد این جنگ حرکت می کنند. در این میان بعید است که زمینه ای برای توافق وجود داشته باشد و تقریبا توافق ناممکن است.
آمریکا و ناتو و احتمال حمله در یمن
شاخص های فعلی، یعنی اظهارات سازمان ملل، خط کشیدن برای حوثی ها ( درخواست عقب نشینی حوثی ها و تحویل استان ها به دولت و مخالفین)، می تواند جریان را به سمت دخالت عنصر خارجی سوق دهد. اما شرایط در یمن خیلی پیچیده است. اکنون بخشی از یمن، در اختیار نیروهای القاعده است و آنها وفاداری و بیعت خود را به داعش اعلام کرده اند که این زنگ خطر در یمن است.
در این میان اگر آمریکا بخواهد در یمن دخالت کند، بیشتر به القاعده توجه می کند تا به حوثی ها. چرا که اگر آمریکا بخواهد به حوثی ها حمله کند، بخش وسیعی از مردم یمن را در برابر خود قرار می دهد و این امر می تواند صحنه را خونبار و پیچیده کند. پس احتمال اقدام علیه حوثی ها وجود ندارد، ولی حمله علیه نیروهای طرفدار داعش و القاعده محتمل است. کما اینکه در گذشته آمریکا حملات هوایی زیادی انجام داده است.
همچنین باید گفت در شرایط کنونی، احتمال جنگ بین ارتش و گروه انصارالله بعید به نظر می رسد چرا که با شرایط موجود، ارتش چنین ریسکی را نخواهد کرد. یعنی به صورت محدود ممکن است واحدی از ارتش بر ضد حوثی ها عمل کند، اما بعید است ارتش به صورت سازمانی وارد جنگ شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
دکتر حسین رویوران عوامل دخیل در بحران کنونی یمن و توان جنبش انصارالله
دکتر حسین رویورانعوامل دخیل در بحران کنونی یمن و توان جنبش انصاراللهاکنون هیچ جنبشی در یمن توان رویارویی با حوثی ها را ندارد چرا که توان حوثی ها نسبت به گذشته دو برابر شده و قطعا وقتی ارتش در آن زمان موفق به مهار آنها نشده اکنون نیز توان رویارویی با آن ها را ندارد یمن بعد اجنبش انصارالله: کمیته عالی امنیتی یمن طرفدار ظالمان است |اخبار ایران و جهان|TABNAK
جنبش انصارالله کمیته عالی امنیتی یمن طرفدار ظالمان است کد خبر ۴۲۷۸۹۹ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۷ - 22 August 2014 یک مسئول جنبش انصار الله یمن کمیته عالی امنیتی به ریاست رئیس جمهور را طرفدار و دنباله روی ظالمان در این کشور توصیف کرد به گزارش تسنیم ابو علی الحاکم مسئولمذاکرات با جنبش انصارالله ادامه دارد |اخبار ایران و جهان
مذاکرات با جنبش انصارالله ادامه دارد کد خبر ۴۳۱۰۹۵ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۰ - 01 September 2014 مشاور رئیسجمهوری یمن امروز دوشنبه از تداوم مذاکرات کمیته ریاستجمهوری یمن با جنبش انصارالله درخصوص خواستههای معترضان خبر داد و درعین حال گفت که اگر جنگی در یمن روی دهدجنبش برای عملی کردن خواستههای تمامی مردم یمن است |اخبار ایران و جهان
جنبش برای عملی کردن خواستههای تمامی مردم یمن است اعتراضات مردم یمن به رهبری حوثی ها همچنان ادامه دارد اگرچه زمزمه هایی از پذیرش خواسته های آنها توسط دولت به گوش می رسد اما با اقدامات اخیر دولت یمن از جمله احتمال خروج سفیر این کشور از تهران نشان می دهد که دولت این کشور خواهان تحمله رسانهای علیه خیزش دوباره مردم یمن |اخبار ایران و جهان
حمله رسانهای علیه خیزش دوباره مردم یمن رضا دهقانی کد خبر ۴۳۱۵۳۱ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۴۰ - 02 September 2014 درباره اعتراضات اخیر یمن و خیزش دوباره مردمی طبیعی است که همچون سال 2011 تلاشهای کشورهای عربی خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی در جهت کنترل این اعتراضواکنش شورای امنیت به تحولات یمن |اخبار ایران و جهان
واکنش شورای امنیت به تحولات یمن شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای خواستار حل و فصل اختلافات داخلی در یمن از طریق رایزنی و گفتوگو بین همه طرف های ذیربط شد کد خبر ۴۳۰۲۹۱ تاریخ انتشار ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۸ - 29 August 2014 شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار بیانمطالبات واقعی مردم یمن چیست |اخبار ایران و جهان
مطالبات واقعی مردم یمن چیست صنعا العالم خبرنگار العالم در یمن تأکید کرد تظاهرکنندگان یمنی در چارچوب مرحله سوم از مبارزات انقلابی و نافرمانی مدنی با هدف سرنگونی دولت آن کشور با راه انداختن کاروان های خودرویی خیابان های اصلی را بستند همچنین با وجود تدابیر شدید امنیتی شمار بسنگاه شما: بحران بي آبي |اخبار ایران و جهان
نگاه شما بحران بي آبي بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۲۹۵۴۱ تاریخ انتشار ۰۵ شهريبحران سوریه توجه «اسد» را از پروندههای داخلی بازنمیدارد |اخبار ایران و جهان
بحران سوریه توجه اسد را از پروندههای داخلی بازنمیدارد کد خبر ۴۳۱۵۳۳ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۴۲ - 02 September 2014 تاملی در توصیهها و توجیهات رئیس جمهوری سوریه نشان میدهد بحران سوریه موجب نشده بشار اسد به پروندههای داخلی از جمله بازسازی کشور توجه نداشته باشد ببی کفایتی مالکی از عوامل اصلی پیشرفت داعش بود |اخبار ایران و جهان
بی کفایتی مالکی از عوامل اصلی پیشرفت داعش بود دکتر عبدالامیر نبوی کد خبر ۴۲۸۱۵۰ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹ ۵۶ - 22 August 2014 یک کارشناس مسائل خاورمیانه به خبرآنلاین می گوید اقدامات خشونت آمیز داعش همه را وحشت زده کرده است جریانی که با سرعتی چشمگیر و خیرهکننده تموافقت اولیه رئیس جمهور یمن با مطالبات معترضان |اخبار ایران و جهان
موافقت اولیه رئیس جمهور یمن با مطالبات معترضان روزنامه محلی الشارع یمن از موافقت اولیه عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور این کشور با شرایط و مطالبات عبدالمالک الحوثی خبر داد که مهمترین آنها کاهش قیمت مشتقات نفتی بود این روزنامه یمنی به نقل از منابع خود نوشت که منصور هادی دکتر محمددایی و تیمش از بحران خارج می شوند؟ |اخبار ایران و جهان
دایی و تیمش از بحران خارج می شوند کد خبر ۴۲۸۵۴۷ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ - 24 August 2014 هفته پنجم رقابتهای لیگ برتر درحالی به پایان میرسد که شاگردان علی دایی برای فرار از بحران نیاز دارند تا پدیده را شکست دهند به گزارش ایسنا هفته پنجم رقابتهای لیگ برتر با انجانشست شورای امنیت درباره یمن به تعویق افتاد |اخبار ایران و جهان
نشست شورای امنیت درباره یمن به تعویق افتاد کد خبر ۴۲۹۱۰۸ تاریخ انتشار ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۹ - 25 August 2014 دفتر فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن اعلام کرد شورای امنیت نشست خود را برای بررسی اوضاع یمن به ۲۹ ماه آگوست ۷ شهریور موکول کرد به گزارش تسنیم به نقل از اسضربه و ژنتیک میتواند موجب انحراف چشم شود |اخبار ایران و جهان
ضربه و ژنتیک میتواند موجب انحراف چشم شود کد خبر ۴۲۸۳۱۴ تاریخ انتشار ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۵ - 23 August 2014 رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران گفت انحراف چشم علاوه بر ریشه مادرزادی می تواند به صورت اکتسابی و در طول زندگی فرد نیز ایجاد شود به گزارش ایسنا علی میرزاجانی انحرافات چادعای دستگیری عوامل داعش در رفسنجان |اخبار ایران و جهان
ادعای دستگیری عوامل داعش در رفسنجان نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی از دستگیری عوامل گروه تروریستی داعش در حوزه انتخابیه خود خبر داد کد خبر ۴۲۹۳۰۸ تاریخ انتشار ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۹ - 26 August 2014 نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی از دستگیری عوامل گروه تروریستی داعشبدون سربازان آمریکا در عراق نیز میتوان داعش را شکست داد |اخبار ایران و جهان
بدون سربازان آمریکا در عراق نیز میتوان داعش را شکست داد کد خبر ۴۲۸۷۶۳ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۶ - 24 August 2014 معاون رئیسجمهوری آمریکا گفت داعش که هماکنون در شمال عراق فعالیتهای گستردهای دارد بدون حضور سربازان آمریکایی در منطقه هم شکست میخورد به گزاش ایسناابراز نگرانی اتحادیه عرب از تحولات یمن |اخبار ایران و جهان
ابراز نگرانی اتحادیه عرب از تحولات یمن کد خبر ۴۲۹۱۱۸ تاریخ انتشار ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۴ - 25 August 2014 اتحادیه عرب امروز نگرانی خود را از تحولات جاری در یمن ابراز داشت و خواستار احترام به اصل آزادی بیان در این کشور شد به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه یمنی الاشتراکی نت نبیل ا-
گوناگون
پربازدیدترینها