تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836001505
اصلاحات در یک نقطهٔ عطف حساس
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اصلاحات در یک نقطهٔ عطف حساس
محققین معتقدند که اصلاحات در ایران از زمان عباس میرزا آغاز شد و حتی قائم مقام فراهانی و امیرکبیر هم در زمره اصلاحطلبان کشورمان به شمار میروند. خواست اصلاحطلبی یک مطالبه برآمده از برهمکنش مطالبات اقشار و جنبشهای مختلف اجتماعی در ایران است که از دیرباز به انحاء مختلف حیات خود را نشان داده و در مقاطع گوناگون تاریخی هم افراد و گروههایی آن را نمایندگی کردهاند. در این بازه تاریخی بیش از صد ساله، چندین تلاش معروف برای اصلاح طلبی در کشور نیز به عنوان نمادهای این حرکت معروف شدهاند که از آن جمله میتوان به مشروطه خواهی و دوم خرداد نیز اشاره کرد.
آفتاب: سایت سلامنو نوشت: در هر یک از این مقاطع تاریخی استراتژیهای گوناگونی برای پیشبرد اصلاحات مورد استفاده قرار گرفت. حتی گاها در برخی از این مقاطع تاریخی بصورت همزمان چند استراتژی طرح و اجرا میشدند که با یکدیگر تلاقی نیز میکردند.
طرح مجدد اصلاحات و استراتژی جایگزین
به طور مثال پس از آنکه جریان چپ خط امامی با حمایت جنبش دانشجویی وقت با استفاده از ظرفیتهای اجتماعی موجود و عملکرد غیرحرفهای محافظهکاران، موفق شد روحانی محبوبی به نام سید محمد خاتمی را به ریاست جمهوری برساند و پس از آن مباحث مربوط به اصلاحطلبی به مرور در فضای باز مطبوعات آن دوره مطرح شد، این استراتژی «گفتگو و تعامل با جریانهای سیاسی» بود که توسط رئیس دولت اصلاحات طرح میشد.
در امتداد همین استراتژی نیز بود که گشایشهایی در فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور پدید آمد و با نامیدن دوم خرداد توسط رهبری با عنوان «حماسه 2 خرداد»، نشان داد که جریانهای اقتدارگرا نیز با وجود رابطه مناسب رهبری و سید محمد خاتمی توان کارشکنی جدی ندارد و همین هم یکی از عوامل موثری بود که سالهای اول دولت اصلاحات بیشترین پیشرفتها را برای کشور در حوزههای گوناگون به همراه داشت.
در ادامه برخی از سیاسیون مطرح آن زمان با حمایت مطبوعات استراتژیهای دیگری را به انحاء مختلف به عنوان راهبردهای مد نظر حرکت اصلاحطلبی جایگذاری کردند. این مساله اضافه بر این بود که برخی خشونتهای کلامی، جریان محافظهکار را به این نتیجه رساند که روی کار بودن اصلاحطلبان همان مرگ کامل آنهاست و به هر شکل ممکن و حتی با رساندن فرد بیریشهای مانند احمدینژاد باید اصلاح طلبان را از مناصب قدرت دور نگه دارند. از جمله ایدههایی که در ادامه توسط برخی افراد و گروههای داخل و نزدیک به جریان اصلاحات مطرح شدند، میتوان به استراتژی «فشار از پائین، چانه زنی از بالا» اشاره کرد که توسط برخی از تئوریسینهای خوشنام آن زمان مطرح شد و مورد استقبال جریان دانشجویی و اهالی رسانه قرار گرفت و برخلاف میل رئیس دولت اصلاحات استراتژی قبلی را چه بخواهیم و چه نخواهیم به حاشیه کشاند. هرچند که خوشبختانه سیاست خارجی کشور از این مساله در امان ماند و تعامل و گفتگو با دنیا به عنوان راهبرد اصلی اصلاحطلبان بر جای ماند اما این طرحهای نو که در داخل مطرح شدند، توانستند تغییراتی را در سیاستهای گروههای داخلی ایجاد کنند.
پذیرش اصلاحطلبی اصیل دوم خردادی
هرچند که طرح راهبردهای جدید توسط برخی اصلاحطلبان را باید در ظرف زمانی و شرایط آن دوره بررسی کرد که چگونه محافظهکاران هم با عملکرد خلاف منافع ملی چگونه به ایجاد زمینه اجتماعی مناسب برای دو قطبی کردن فضا کمک کردند، اما جالب توجه است حداقل در دوسال اول دولت اصلاحات که «گفتگو و اقناع» در عین «آگاهی بخشی به مردم» راهکار اصلی اصلاحطلبی معرفی میشد، عقلای جریان رقیب و حتی مسئولین کشوری هم چگونه از این حرکت اصلاحطلبی حمایت میکردند و در مورد آن نظر موافق اعلام میکردند.
«اصلاحات، جزو ذات و هویت دینی و انقلابی نظام به شمار میرود و بیتوجهی به آن، فساد تدریجی و بیعدالتی روزافزون را به دنبال خواهد داشت»
«یک مرکز مقتدر، خویشتندار و هوشمند باید شتاب اصلاحات را تنظیم کند، چرا که اگر حرکت اصلاحات دچار شتاب بیهوده شود، به نتایج انحرافی منجر خواهد شد.»
«عدالت اجتماعی اصلاحات ذاتا کندتر از دیگر بخشها به پیش میرود و اگر دیگر بخشها با سرعت اصلاحات در این گونه بخشها هماهنگ نشوند، مشکلات فراوانی برای جامعه پیش خواهد آمد.»
«اصلاحات یکی از واژههایی است که همیشه پُرجاذبه بوده است. دولت جدید از اوّلی که آمد، مسأله اصلاحات را مطرح کرد. همه انسانهایی که از هر فسادی رنج میبرند، دلشان با این شعار میتپد و طرفدار اصلاحاتند. اصلاحات چیز بسیار خوبی است»
جملات بالا، نمونههایی از جمله تاکیدات رهبر نظام در سالهای آغازین دولت اصلاحات هستند. در ادامه چند نمونه دیگر نیز برای مثال آورده شدهاند.
«امروز دولتی آمده و شعار خودش را «اصلاحات» قرار داده است. بسیار خوب؛ من میدانم که مسؤولان این دولت - کسانی که شعار اصلاح دارند؛ از جمله رئیس جمهور محترم - مقصودشان از اصلاحات چیست. آنها همین اصلاحات اسلامی را میخواهند.»
«با آقای خاتمی سابقه زیادی داریم. بههرحال، الان وضع خوب است. الان رئیس جمهورمان کاملاً به ما نزدیک است و الحمدللَّه روابط فیمابین، بسیار خوب و صمیمی است.»
«من در نماز جمعه هم گفتم، بارها هم تکرار کردهام؛ بنده معتقدم اصلاحطلبی جزو ذات انقلاب است.»
«اصلاحطلبی - با معنای درست این کلمه - جزو لاینفک انقلاب است و یک دانشجوی مسلمان نمیتواند اصلاحطلب نباشد. اصلاحطلبی یک پُز سیاسی نیست؛ از این به عنوان یک پُز سیاسی و وسیلهای برای جذب دل این و آن نباید استفاده کرد؛ از آن برای موجّه کردن چهره نباید استفاده کرد. اصلاحطلبی، یک تکلیف و یک مجاهدت است. دولت و ملت موظّفند اصلاحطلب باشند»
همراه کردن افراد و حلقههای سیاسی موثر در ساختار قدرت ایرانی، از طریق عدم ایجاد حساسیتهای احساسی و همچنین تعریف منافع مشترک، هرچند که در فضای سیاسی ایران امری دشوار است، اما قطعا تاثیر بسزایی در پیشبرد برنامههای اصلاحطلبانه خواهد داشت. در این زمینه دو سال اول دولت اصلاحات که با از حمایت رهبری هم برخوردار بود را با سالهای بعد از آن مقایسه کرد که چگونه سرعت، کیفیت و ماندگاری متفاوتی در برنامههای اصلاحات داشتند. شاید همین امر هم باعث عصبانیت جریان اقتدارگرا شده بود و عاملی شد تا این جریان هر چه میتواند انجام دهد تا اصلاحات را تا حد ممکن از فضای رسمی سیاست ایران خارج کند.
بازگشت محبوبیت به استراتژی تعامل و گفتگو
در مقاطع بعدی ترکیب بعضی تحریکات و تنگنظریهای محافظهکاران و عدم درک صحیح از شرایط اجتماعی باعث شدند که حتی استراتژیهایی مانند «خروج از حاکمیت» با تعبیر ناصحیحی که از آن میشد و «قهر و فشار بر حاکمیت» نیز مطرح شوند. جذاب و هیجانانگیزتر بودن این استراتژیها در بین گروههای فعال و پرانگیزه، مقبولیت راهبرد «گفتگو و اقناع جریانهای سیاسی» را تا حد زیادی کاهش داد و همین روند افزایشی دو قطبی در کشور، نهایتا در پایان مجلس ششم و دولت اصلاحات به اوج رسید و سلسله وقایع بعد از آن هم جایی را برای پیادهسازی استراتژی اولیه اصلاحطلبی یعنی تعامل و گفتگوی اصلاحگرانه باقی نگذاشت.
در ادامه هم اقتدارگرایان با زیرکی فضایی را به وجود آوردند که علاوه بر هزینهزا کردن فعالیتهای اجتماعی و حزبی، با روی کار آوردن احمدینژاد و سه مجلس هفتم، هشتم و نهم به اهداف غیرملی خود برسند. تا اینکه با رای خاتمی در انتخابات مجلس نهم - که زمینه حمله بسیاری از حامیان استراتژیهای دیگر به وی را ایجاد کرد - در راستای حفظ اصلاحات در چارچوب سیاستهای کلان نظام و همچنین پیروزی کاندیدای مورد حمایت اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری، مجددا زمینهای برای بازگشت به استراتژیهای اولیه و بر زمین مانده اصلاحات دوم خردادی را فراهم کرد. از این رو است که علاوه بر تئوریسینهایی چون نقیبزاده و تاجیک، مجددا فعالین اصلاحطلب هم با گذر از تجربههای 84، 88 و 92 تاکید بیشتری بر روی راهبرد گفتگو و تحکیم رسمیت اصلاحات در چارچوب نظام میکنند.
جهانبخش خانجانی، عضو شورای مرکزی کارگزاران معتقد است: وقتی سخن از گفتمان به میان میآید، در درون خود گفتوگو و تعامل را به همراه دارد و اساسا اصلاح طلبی چیزی جز گفتوگو و تعامل نیست. راهبرد اساسی اصلاح طلبان هم برداشتن گامهای منطقی و همدلانه برای نجات کشور و بعضا گذشت از خواستههای ولو منطقی، برای وصول به خواستههای بزرگتر است.
محمد علی ابطحی، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز اعتقاد داشت: اصلاح طلبی به دلیل ذات مسالمت جویی که دارد، میخواهد از راه اصلاح و گفتمان به حل مشکلات موجود بپردازد. در واقع برای حل مشکلات و بحرانهایی که در کشور وجود دارد، نمیتوان راه حل دیگری جز گفتوگو را برگزید. اصلاح طلبی با آرامش، مسائل و مباحث مورد نظر خود را مطرح کند و دیدگاههای خود را به عنوان یک مجموعه درون حکومتی بازگو کرده و در صدد حل آن بر میآید.
الهه کولایی، عضو شورای مرکزی حزب مشارکت نیز ضمن تاکید بر این مساله، به سلام نو میگوید: «به نظر نمیرسد فعالیت در این شرایط به معنای پشت کردن به آرمانهای اصلاح طلبی و آرمانهای گذشته باشد. ما باید با درس گرفتن از گذشته ساختارهای جدید را پدید آوریم. این وظیفه نباید هیچگاه تعطیل شود. فعالیت اصلاح طلبان باید ساختارهای سیاسی جدید را بپذیرد.»
حتی سید محمد خاتمی پیش از انتخابات 24 خردا، در شهریور 91 هم اشاره کرد: در دوران ما هم نقص و عیب بود، در آن دوران توقعاتی ایجاد شد که در جریان اصلاحات نبود و عملی هم نبود، اما طرف مقابل را جری کرد که به همین بهانه با جریان اصلاحات برخورد کنند. یعنی بعضی تندروی ها که طرف مقابل را عصبانی کرد در اتفاقات بعدی اثر گذاشت. الان هم ما می گوییم بیایید فضا را باز کنید؛ ما می خواهیم جریان اصلاحات را نقد کنیم! می خواهیم با آزادی و امنیت دور هم بنشینیم! نه اینکه بگویید در حال توطئه هستند!
در همین رایطه سایت اصلاحطلب سلام نو هم طی یک نظرسنجی مجازی با صراحت سوال «در حال حاضر چه راهبردی را برای اصلاحطلبان مناسب میدانید؟» و سه گزینه «گفتگو و اقناع جریانهای سیاسی»، «فشار از پائین و چانهزنی از بالا» و «قهر و فشار بر حاکمیت» را پیش روی مخاطبان غالبا اصلاحطلب خود قرار داد. جالب بود که 60 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی گزینه اول را انتخاب کردند، 27 درصد گزینه دوم و 12 درصد گزینه سوم را انتخاب کردند.
۵ نکته برای ادامه راه
با این اوصاف به نظر میرسد که شرایط سیاسی و شرایط اجتماعی کشور، بازگشت جدی و عملیاتی اصلاحات به راهبرد گفتگو برای اقناع جریانهای سیاسی دیگر در فضایی کنترلشدهتر را میطلبد. این امر نه فقط در کلام بلکه در عمل نیز باید به معنی واقعی پیاده سازی شود. طبیعتا نمیتوان گفت که لزوما این استراتژی به اهداف مطلوب میانجامد اما مشخصا میتوان گفت که شانس بیشتری از دو استراتژی دیگر دارد.
در این مسیر چند نکته لازم است که لحاظ گردند:
* اصلاحات از بالا لزوما باید با اصلاحات از پائین و اجتماعی عجین شود. طبیعتا اصلاح طلبان باید همراستا با بازگشت به استراتژی اولیه اصلاحطلبی، به کار تشکیلاتی واقعی، جدی و حرفهای در سراسر کشور بپردازند. طبیعتا موتور محرک این کار تشکیلاتی میتوانند از نیروهای اصلاحطلب تازه نفس باشند و تشکیلات سازی در فرهنگ ناآشنای ایران با تحزب امر دشواری است که کمک همه را میطلبد.
* پیشبرد این روش از اصلاحطلبی نیازمند رصد دائمی و تحلیل اوضاع دارد. مشخصا پسندیده است که فعالین و تئوریسینهای قدیمی و جدید جریان اصلاحات با نقد دائمی و پیشنهادات سازنده این حرکت جدید اصلاحطلبی را یاری دهند.
* از آنجا که این استراتژی، یک روش کاملا سیاسی و به دور از هیجانات است، پاشنه آشیل آن نیز هیجانی و احساسی شدن فضای سیاسی و اجتماعی کشور است. همچنین جریان اقتدارگرا هم با گذر از تجربیات قبلی به این نقطه ضعف آگاه است، به احتمال قوی سعی خواهد داشت تا به هر نحو فضا را به سمت هیجانی شدن و جامعه را به سمت برانگیختگی احساسی سوق دهد که این مساله آگاهی و هوشیاری فعالین اصلاحطلب را لازم دارد.
* برخی از فاصلهها و اختلافاتی که بین سیاسیون طراز اول شکل گرفتهاند، به گونهای احساسی و شخصی هستند که رفع آنان با گفتگوهای سیاسی به سختی ممکن خواهد بود. طبیعتا افراطیون اقتدارگرا و افرادی منفعت طلبی هستند که حیات و منفعتشان در ادامه این اختلافات است و به هر شکل تلاش خواهند کرد که مانع شکلگیری هرگونه تفاهمی شوند. برای تسهیل این تحقق این تفاهم و هدفگذاریهای مشترک بهتر است نیروهایی به این پروژه و پروسه اضافه شوند که سابقه تاریخی منفی با یکدیگر ندارند.
* فعالین سیاسی پیشبرنده این حرکت از آنجا که قصد به حرکت درآوردن یک چرخ بزرگ را دارند و حرکتشان باعث ایجاد برخی تغییرات در شطرنج سیاسی کشور خواهد شد، قطعا توسط طیفهای مختلف سیاسی با انگیزههای مختلف مورد هجمه قرار خواهند گرفت. طبیعتا این راه همراهانی را میخواهد که به معنی واقعی فدایی کشور باشند و دائما با توجه به ریشههای احساس مسئولیت اجتماعی خود فشارها را تحمل کنند تا این کشتی به سرمنزل مقصود برسد.
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
انصاریراد: خاتمی هیچگاه رهبر جریان اصلاحات نبوده است/آیتالله هاشمی و خاتمی بهم رسیدهاند
انصاریراد خاتمی هیچگاه رهبر جریان اصلاحات نبوده است آیتالله هاشمی و خاتمی بهم رسیدهاند سیاست > احزاب و شخصیتها - رییس کمیسیون اصل نود مجلس ششم معتقد است امروز اختلاف زیادی بین هاشمی و خاتمی وجود ندارد و آنها در یک مسیر حرکت می کنند حجت الاسلام حسین انصاری راد ندولت در مقابل افراطیون، مماشات را کنار بگذارد/ اصلاحات هزینه دارد
دولت در مقابل افراطیون مماشات را کنار بگذارد اصلاحات هزینه دارد داریوش قنبری نماینده سابق مجلس در ارزیابی کارنامه یک ساله دولت گفت در سال نخست از عمر دولت امور کشور به سامان شده و این حرکت ناشی از خرد عقلانیت و علمباوری است مهمترین خصیصه این دولت این است که با چارچوب علمیمهاجرانی میگفت نیازی به ساخت فیلم دفاع مقدسی نیست/ حمایت دولت اصلاحات از فیلمهای ضد دفاع مقدس
فرهنگ و هنر سینمای ایران شمقدری مطرح کرد مهاجرانی میگفت نیازی به ساخت فیلم دفاع مقدسی نیست حمایت دولت اصلاحات از فیلمهای ضد دفاع مقدس جواد شمقدری با اشاره به اینکه در دوره اصلاحات ساخت فیلمهایی که در جهت سیاهنمایی دفاع مقدس بود کلید خورد اشاره کرد در مراسمی وزیر وقت مهاهتمام دولت در چارچوب منافع ملی تنها راه عبور از گذرگاه حساس تاريخي امروز است
استانها شرق خراسان شمالی در بیانیه اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی به مناسبت هفته دولت اهتمام دولت در چارچوب منافع ملی تنها راه عبور از گذرگاه حساس تاريخي امروز است بجنورد - خبرگزاری مهر اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در آستانه هفته دولت با صدور بیانیه ای اهتمامآیت الله مکارم شیرازی در صحن جامع رضوی مطرح کرد تقدیر از موضع رئیس جمهور در برابر استیضاح/وزیر جدید اصلاحات لا
آیت الله مکارم شیرازی در صحن جامع رضوی مطرح کردتقدیر از موضع رئیس جمهور در برابر استیضاح وزیر جدید اصلاحات لازم را در دانشگاهها دنبال کندیکی از مراجع تقلید قم گفت من خوشوقت شدم که رئیس جمهور محترم گفت به رأی مجلس احترام بگذارید واقعا اگر ما دموکراسی و قانون داریم باید احترام بفغانی و حساسیت هایی که به ضرر پرسپولیس تمام می شود!
فغانی و حساسیت هایی که به ضرر پرسپولیس تمام می شود جام جم ورزشی بنا به دلایلی علیرضا فغانی کار بسیار مشکلی برای قضاوت دیدار پرسپولیس و پدیده خواهد داشت به گزارش جام جم ورزشی فغانی داوری است که قضاوت هایش همیشه به سود پرسپولیس بوده در شرایطی که فغانی به داور خوش یمن پرسپولیسخنگوی تیم «اصلاحات و همگرایی» در گفتوگو با فارس: «عبدالله» دیدار سازندهای با «اشرف
سخنگوی تیم اصلاحات و همگرایی در گفتوگو با فارس عبدالله دیدار سازندهای با اشرفغنی داشتسخنگوی تیم اصلاحات و همگرایی دیدار امروز 2 کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان را دیداری دوستانه و صمیمانه خواند و اظهار داشت دیدار امروز عبدالله و احمدزی نمایانگر پایبندی آنان به توافقات انجامبراي تقابل با گلمحمدي احساس خاصي ندارم
براي تقابل با گلمحمدي احساس خاصي ندارم روح الله سيفالهي که روزي در پرسپوليس شاگرد يحيي گل محمدي بود حال بايد در لباس استقلال خوزستان مقابل يحيي که سرمربي ذوب است قرار گيرد سیف الهی در گفت و گو با "ورزش سه" درباره بازی با ذوب آهن گفت این بازی برای هردوتیم بسیار مهم وعضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با فارس عنوان کرد «عبور از اصلاحات» پیام عدمحضور روحان
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با فارس عنوان کردعبور از اصلاحات پیام عدمحضور روحانی در جلسه استیضاح کارگزاران پاشنه آشیل رویه اقتصادی دولتعضو شورای مرکزی حزب حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه عبور از روحانی سناریوی اصلاحات برای بازگشت به قدرت است گفت حضور نیافتن رونظارت بر مراکز اقامتی و گردشگری با حساسیت ویژهای دنبال میشود
استانها شرق سیستان و بلوچستان مدنی فدکی عنوان کرد نظارت بر مراکز اقامتی و گردشگری با حساسیت ویژهای دنبال میشود زاهدان-خبرگزاری مهر مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان گفت در طرح نظارتی تابستانه که از ابتدای تیرماه سال جاری آغاز شده است نظارت بر مراکز اقامتی و گردشگریاحساساتیترین روباتهای دنیا/تصاویر
احساساتیترین روباتهای دنیا تصاویر علم روبوتیک به سمت ساخت روباتهای احساساتی و دوری از روباتهای خشک و بی احساس پیش میرود آفتاب باشگاه خبرنگاران پژوهشگران ژاپنی نسل تازهای از روباتهای دارای احساس را تولید کردهاند گفتنی است از جمله نقاط قوت این روباتها که از سال 2007مسعود رایگان در یک حرکت خودجوش احساسی همکاری میکند
مسعود رایگان در یک حرکت خودجوش احساسی همکاری میکند رایگان از همکاریاش با یک حرکت خودجوش توسط هنرمندان با عنوان احساس که در ارتباط با فجایع غزه است گفت مسعود رایگان بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران بیان کرد در ساخت یک کلیپ گروهی خودجوشاستاندار گلستان: اختلاف نمایندگان با استاندار بزرگنمایی است/ مسائل پارک ملی را با حساسیت پیگیری میکنم
استاندار گلستان اختلاف نمایندگان با استاندار بزرگنمایی است مسائل پارک ملی را با حساسیت پیگیری میکنماستاندار گلستان گفت مسائل پارک ملی گلستان و ادارهکل محیط زیست را با حساسیت پیگیری میکنم حسن صادقلو شامگاه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان در خصوص تلاش برخی رسانههاکنگره هفتصدمین سالگرد قیام شیعی سربداران سبزوار نقطه عطف همکاری صدا و سیمای استان با سبزوار
کنگره هفتصدمین سالگرد قیام شیعی سربداران سبزوار نقطه عطف همکاری صدا و سیمای استان با سبزوار خبرگزاری پانا نشست هم اندیشی مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی با معاون استاندار و فرماندار سبزوار و برخی مدیران شهری این شهرستان برگزار شد ۱۳۹۳ شنبه ۱ شهريور ساعت 12 10 به گزارش خبرگزاریارشدی در نشست خبری اعلام موجودیت جبهه اعتدالگرایان: تشکیل جبهه اعتدالگرایان به دولت یازدهم برنمیگردد/هاشمیرف
ارشدی در نشست خبری اعلام موجودیت جبهه اعتدالگرایان تشکیل جبهه اعتدالگرایان به دولت یازدهم برنمیگردد هاشمیرفسنجانی نقطه عطف ما استرئیس جبهه اعتدالگرایان با بیان اینکه تشکیل جبهه اعتدالگرایان به دولت یازدهم برنمیگردد گفت مقام معظم رهبری همواره به دوری از افراط و تفریط تاکید کردولت برای معرفی وزیر جدید علوم به حساسیتهای مجلس درباره وزیر قبلی توجه کند
دولت برای معرفی وزیر جدید علوم به حساسیتهای مجلس درباره وزیر قبلی توجه کند خطیب موقت نماز جمعه تهران از رئیسجمهور خواست که برای معرفی وزیر جدید علوم به حساسیتهای مجلس درباره وزیر قبلی توجه کند جوان آنلاين آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی امام جمعه موقت این هفته نمازجمعه تهراناعتراض دانشجویان شیلی به اصلاحات آموزشی
جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۵ هزاران دانشجو و دانشآموز روز گذشته پنجشنبه در سانتیاگو پایتخت شیلی دست به تظاهرات زدند به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این تظاهرات که در اعتراض به روند اصلاحات نظام آموزشی دولت برگزار شد به درگیری بین پلیس و تظاهرکنند-
گوناگون
پربازدیدترینها