تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799620924




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در زمان ناصرالدین شاه تیراژ کتاب چاپ سنگی ۷۵۰ نسخه بود، اکنون فقط ۳۰۰ نسخه!


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: در زمان ناصرالدین شاه تیراژ کتاب چاپ سنگی ۷۵۰ نسخه بود، اکنون فقط ۳۰۰ نسخه!
«در عصر ناصرالدین شاه که ایران جمعیتی حدود 6 تا 7 میلیون نفر بیشتر نداشت و کتاب ها هم چاپ سنگی بود، تیراژ 750 نسخه بود اما من که هفته گذشته برای انتشار مجموعه مقالاتم در انتشارات امیرکبیر صحبت کردم، تیراژ را فقط 300 نسخه اعلام کردند که این اسف انگیز و فاجعه بار است.»
آفتاب- سرویس فرهنگی: «بازگرداندن اعتماد به جامعه کتابخوان، مستلزم زمان است و باید که تداوم داشته باشد.» این نکته ای بود که «سید علی آل داود» در گفت و گو با «آفتاب» بیان کرد.


آل داود که مدیر بخش حقوق ایران مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی است، ارزیابی‌اش از فضای فرهنگ کشور را در یک سال گذشته ی دولت تدبیر و امید چنین ابراز کرد: «اگر بنا باشد این فضا را در ابعاد مختلف فرهنگ در نظر بگیریم، «مراکز فرهنگی» که در هشت سال گذشته، دچار محدودیت محدودیت بودند و بعضی قسمت هایشان دچار افت فعالیت و حتی تعطیلی شدند و نویسنده ها و پژوهشگرانشان مجبور شدند که به کارهای دیگر بپردازند، هنوز رفع نشده است. به ویژه آنکه بودجه های کمی که در اختیارشان قرار می گرفت و آن زمان، قطع شده بود، هنوز و پس از یک سال، برای پرداخت مجدد آنف تصمیمی گرفته نشده و آنها شرایط دشواری را می گذرانند. البته فضای «دانشگاه»های کشور دچار تحول شده است و اساتیدی که به اجبار و به ناحق بازنشسته و یا حتی اخراج شده بودند، دوباره به دانشگاه بازگشته اند. چراکه برخی از اینها اگرچه ممکن است سنوات تدریس شان به پایان رسیده بود اما از آنجا که در رشته خود استاد بودند، حیف بود که دیگر در دانشگاه نباشند.»


 این پژوهشگر حوزه تاریخ و ادبیات، در ادامه درباره وضعیت حوزه کتاب گفت: «البته خوشبختانه در حوزه «کتاب»، برخی کتاب هایی که در سال های گذشته اجازه نشر نداشتند، به تازگی مجوز نشر گرفتند اما هنوز مشکل اصلی، کمبود تیراژ و فزونی قیمت است. شما ببینید در عصر ناصرالدین شاه که ایران جمعیتی حدود 6 تا 7 میلیون نفر بیشتر نداشت و کتاب ها هم چاپ سنگی بود، تیراژ 750 نسخه بود اما من که هفته گذشته برای انتشار مجموعه مقالاتم در انتشارات امیرکبیر صحبت کردم، تیراژ را فقط 300 نسخه اعلام کردند که این اسف انگیز و فاجعه بار است.


وی ادامه داد:نمی توان در یک سال گفت که میزان مطالعه چه تغییری کرده است. چراکه این روند، مستلزم گذشت زمان است و باید تداوم یابد. اگرچه برخورد وزارت ارشاد با اصحاب قلم به سمت باز شدن رفته است اما باید که ادامه یابد و مسلما تاثیرگذار خواهد بود که نشانه هایش وجود دارد.»


 آل داود البته درباره سنگینی سایه سیاست بر فرهنگ خاطرنشان ساخت: «بعضی سازمان های زیرمجموعه وزارت ارشاد هستند که به سبب نفوذی که دارند، موازی کاری کرده  و برای کتاب هایی که ارشاد، خود مجوزشان را صادر کرده، ممانعت ایجاد می کنند. اما در مقوله اقتصاد نشر، از آنجا همه عرصه ها دچار بحران هستند، تنها باید تسهیلاتی را فراهم کرد. این وظیفه مطبوعات و صدا و سیما است که فرهنگ کتابخوانی را رواج دهند نه آنکه افراد مثلا در مترو یا اتوبوس که می نشینند به جای مطالعه، با موبایل خود بازی کرده و وقت خود را به بطالت بگذرانند. باید کتاب تشویق و ترویج شود. در واقع حوزه فرهنگ، اگرچه پیشرفتی در انتظار بود نداشته است اما در مجموع فضای فرهنگ را روشن می بینم.»




تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن