تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852147549




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جایگاه توریسم در بسته خروج از رکود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر: ۱۳۹۳/۰۶/۱۱ – گروه گردشگری، پرستو فخاریان: توریسم جزو صادرات غیرنفتی محسوب می‌شود و می‌تواند پابه‌پای صادرات نفتی برای کشور عواید اقتصادی داشته باشد؛ این موضوعی است که این روزها نقل محافل اقتصادی، دولتی و بخش خصوصی شده اما ظاهرا جایگاه خود را در بسته خروج از رکود دولت به دست نیاورده است. همه اینها در حالی است که سازمان متولی گردشگری، عضوی از شورای‌عالی صادرات غیرنفتی شده است. شاید بتوان گفت دولت در گام اول در حال مشخص کردن موقعیت گردشگری در اقتصاد کشور است ولی نتوانسته ضمانت اجرایی و راهکارهای عملی برای رونق آن ارائه کند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که گردشگری ازجمله صنایعی است که با سرمایه‌گذاری‌های اندک، سود بسیار زیادی با خود به همراه خواهد داشت؛ البته این موضوع مستلزم جذب گردشگر است که به نظر می‌رسد باتوجه به موج ورود توریست‌های خارجی به کشور، این مساله راحت‌تر مرتفع می‌شود. درواقع دیگر ما در جایگاهی نیستیم که نگران عدم اقبال گردشگران نسبت به ورود آنها به ایران باشیم، چراکه به واسطه تغییرات سیاسی در کشور و تعامل با جهان، این نگرانی به میزان قابل‌توجهی مرتفع شده است. بنابراین آنچه اکنون لازم است، ساماندهی به این موضوع است. گردشگری صادرات غیرنفتی نیست؟
طبق گزارش اول خروج از رکود (گزارش «چرایی بروز رکود تورمی و جهت گیری‌های برون‌رفت از آن») دولت یازدهم به این جمع‌بندی رسیده است که یکی اقدامات ممکن برای خروج غیرتورم‌زا از رکود سمت عرضه در این مجموعه، تجهیز منابع ریالی و ارزی در بخش‌های پیشرو است. بر این اساس منظور از تجهیز منابع، ایجاد منابع جدید یا مصرف بهینه منابع درجهت افزایش رشد اقتصادی است. تحرک بخش‌های نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع معدنی به‌عنوان بنگاه‌های اقتصادی پیشرو در کنار رونق گردشگری و امکان آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده از یکسو با افزایش «منابع ارزی در دسترس» تکانه اولیه برای خروج از رکود را ایجاد می‌کنند. دولت در این گزارش یکی از بخش‌هایی را که به‌عنوان عوامل اولیه خروج از رکود می‌تواند نقش مهمی ایفا کند، گردشگری عنوان کرده است.
در گزارش دوم نیز تصریح شد که یکی از چهار گلوگاه پیش رو برای خروج از رکود، کاهش تقاضای موثر است. از این رو سیاست‌های توسعه صادرات به‌عنوان یکی از محورهای اصلی تحریک سمت تقاضا در دستور کار دولت قرار گرفته است. سیاست‌های توسعه صادرات غیرنفتی علاوه‌بر آنکه ازطریق افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات تولیدشده در داخل منجربه تحرک بخش‌های تولیدی کشور می‌شوند، با کاهش وابستگی اقتصاد به نفت و تنوع بخشیدن به منابع ارزی، رشدهای اقتصادی باثبات‌تری را در سال‌های آتی رقم خواهد زد. طبق این گزارش توسعه صادرات غیرنفتی در مقایسه با صادرات نفتی، صنایع و بخش‌های کاربردی‌تری را شامل می‌شود که از این نظر افزایش سطح اشتغال و تطبیق بهتر ساختار اشتغال با جمعیت جوان و تحصیلکرده کشور را در پی خواهد داشت، همچنین در این گزارش به مهم‌ترین اجزاء مجموعه سیاست‌های دولت در جهت توسعه صادرات غیرنفتی در کوتاه‌مدت اشاره شده است که تنها یک بند به‌صورت مستقیم و سه بند به صورت غیرمستقیم به موضوع گردشگری پرداخته است. «تسهیل در ایجاد و تجهیز زیرساخت‌های اقامتی درمانی در استان‌های مرزی و استان‌های مستعد توسعه توریسم سلامت» تنها بندی است که به‌طور مستقیم به گردشگری اشاره داشته و آن هم به‌صورت موردی بحث توریسم سلامت را یادآور شده است. این در حالی است که مسوولان دولتی در ماه‌های اخیر به صورت متواتر از اهمیت گردشگری در رونق اقتصادی کشور سخن گفته‌اند و انتظار می‌رفت که اگر به این موضوع وقوف و باور پیدا کرده‌اند، در خصوص این صنعت به عنوان یکی از مهم‌ترین موارد صادرات غیرنفتی به روشنی راهکار ارائه کنند. علاوه بر این در گزارش دوم راهکارهای خروج از رکود غیرتورم‌زا، ذیل مبحث سیاست‌های مالیاتی، میزان معافیت مالیاتی برای مناطق کمتر توسعه یافته دو برابر سرمایه‌گذاری انجام شده خواهد بود و همچنین تعطیلی مالیاتی به مدت 3 سال برای مناطق توسعه یافته و 5 سال برای مناطق کمتر توسعه یافته در نظر گرفته می‌شود که این موارد شامل موسسات حمل‌ونقل و مراکز اقامتی و گردشگری نیز خواهد بود. خروج از رکود بدون گردشگری!
یک کارشناس اقتصادی در تحلیل جایگاه توریسم در بسته خروج از رکود دولت به «دنیای اقتصاد» گفت: به نظر می‌رسد نقش دارایی‌های غیرمشهود و تاثیر آن در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده در این بسته همچنان نادیده گرفته شده است. حبیبه فتحی افزود: امروزه در دنیا بیشترین میزان از تولید ناخالص داخلی کشورها مرهون خدمات است. در کشور مانیز خدمات سهم 50 تا 60 درصدی از GDP را داراست، اما با این تفاوت که در دنیا این خدمات مولد هستند و در کشور ما به این صورت نیست. وی با اشاره به گزارش خروج از رکود خاطر نشان کرد: در دولت صادرات کالا بیش از صادرات خدمات جایگاه دارد. به نظر می‌رسد دولتی‌ها چندان به اشتغالزایی صنعت توریسم باور ندارند و بیشتر به صادرات ملموس قائل هستند. درحالی‌که برای مثال در اقتصاد ایالات متحده آمریکا، 81 میلیون شغل ذیل امر خدمات شکل گرفته و 80 درصد از GDP را به خود اختصاص می‌دهد. علاوه‌بر این، بخش اعظمی از این خدمات مشاغلی هستند که به صنعت سفر و گردشگری مرتبط هستند و توانسته‌اند صادرات خدمات را در این کشور رونق ببخشند. به اعتقاد این کارشناس اقتصادی، دولت همچنان بر صنایع پتروشیمی به عنوان بخش پیشرو اشاره کرده و نادیده گرفتن گردشگری به‌عنوان دارایی نامشهود از ضعف‌های این بسته است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در ماه‌های اخیر از شخص اول اجرایی کشور گرفته تا مسوولان سازمان متولی گردشگری، همه از اهمیت توریسم در رونق اقتصادی کشور سخن می‌گویند اما کمتر پیش می‌آید که از راه‌های توسعه این صنعت برای دستیابی به این توسعه سخن به میان بیاید. گردشگری همچنان در بسته خروج از رکود جدی گرفته نشده و این درحالی است که بارها معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از نقش مهم گردشگری در رونق اقتصادی و خروج از رکود حرف زده است. حالا هنوز چشم‌ها به «پاستور» است که ببینند آیا توسعه گردشگری و کمک آن به اقتصاد کشور تنها در حرف‌ها خلاصه می‌شود یا به عمل هم می‌رسد؟!
جایگاه توریسم در بسته خروج از رکود






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن