واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هانیزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد
رفتارهای دوگانه شورای امنیت در برابر فجایع غزه/ نگرانی قدرتهای بزرگ از تنگه استراتژیک "بابالمندب" در یمن
این کارشناس سیاست خارجی گفت: قطعنامه شورای امنیت برای توقف اعتراضات حوثیهای یمن تحت فشار عربستان صعودی و با نفوذ کشورهای عربی عضو شورای امنیت سازمان ملل صادر شده است.
"حسن هانیزاده" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به قطعنامه شورای امنیت برای توقف اعتراضات حوثیهای یمن گفت: این قطعنامه تحت فشار عربستان صعودی و با نفوذ کشورهای عربی عضو شورای امنیت سازمان ملل صادر شده است. این کارشناس سیاست خارجی وجود تنگه استراتژیک "بابالمندب" در یمن را علت اصلی نگرانی قدرتهای بزرگ خواند و تأکید کرد: تنگه بابالمندب که در نزدیکی عدن است، اگر در اختیار حوثیها قرار بگیرد قدرتهای استکباری احساس خطر میکنند، و برای همین شورای امنیت برای نخستین بار در طول تشکیل سازمان ملل، مردمی را که به صورت مسالمت آمیز اعتراض میکنند محکوم میکند.
وی افزود: آمریکاییها فکر میکنند با تصرف حوثیها بر این تنگه عبور کشتیها و ناوهای آنها با خطر همراه خواهد شد و این توهمی بیش نیست! هانیزاده با اظهار تأسف از وضعیت سازمان ملل و به طور خاص شورای امنیت اظهار داشت: شورای امنیت تابع سیاستهای لابی صهیونیستی، آمریکا و قدرتهای غربی است و جایگاه خود را در منطقه و جهان از دست داده است.وی افزود: درخصوص فجایع غزه هم شاهد بودیم به شورای امنیت واکنش مناسبی نشان نداد اما الان در مورد تظاهرات مردم یمن با تشکیل نشست اقدام به صدور قطعنامه کرده و این نشان میدهد که قدرت و پول در شورای امنیت و تصمیمات آن تأثیرگذار هستند.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: حوثیها، مجموعهای از ساختار جامعه یمن را تشکیل میدهند که به دلیل شیعه بودنشان همواره مورد ظلم و ستم حاکمیت یمن و رژیم عربستان قرار داشتهاند.
وی قطعنامه شورای امنیت در این شرایط را ظلمی مضاعف به حوثیها عنوان و تأکید کرد: این اقدام نشان دهنده این است که شورای امنیت تحت تأثیر قدرتهای فرامنطقهای و منطقهای تلاش میکند، ملتها را محکوم کند.
هانیزاده اظهار داشت: قدرتهای بزرگ احساس میکنند که اگر حوثیهای شیعه به قدرت برسند، ممکن است برای عربستان خطرآفرین شده، حاکمیت را در اختیار گرفته و از آنجایی که فکر میکنند، حوثیها به ایران گرایش دارند، به حقوق آنها رسیدگی نکرده و بیشتر آنها را تحت فشار قرار میدهند. وی تأکید کرد: حوثیها خواهان قدرت نیستند، بلکه خواهان مشارکت در ساختار قدرت هستند، اما عربستان صعودی با تحت تأثیر قرار دادن شورای امنیت و خرید شخصیتهای عضو شورای امنیت و پرداخت رشوه به کشورهای غیردائم آن، آنها را مجبور کرده که حوثیها را محکوم کنند.
این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر فقط ایران و سوریه هستند که از حوثیها حمایت میکنند و بیشترین بخش شورای امنیت در دست قدرتهای استکباری است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]