واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در ششمین همایش ملی خودرو، سی ان جی و سوختهای مطرح شد؛
مصرف 21 میلیون مترمکعب گاز سی ان جی در کشور/حمایت از سرمایه گذاران در دستور کار قرار گیرد
شمس اردکانی گفت: اگر این 21 میلیون مترمکعب گاز را به عنوان سوخت جایگزین در خودروها نداشتیم به معنای افزایش 20 میلیون لیتری مصرف بنزین کشور بود و کسانی که عناد ساختاری با جمهوری اسلامی دارند روی همین 21 میلیون لیتر مانور میدادند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علی شمس اردکانی در ششمین همایش ملی خودرو، سی ان جی و سوختهای جایگزین اظهار داشت: امروز در صنعتCNG از سرآمدان جهان هستیم. این یک افتخار ملی است و یک مزیت نسبی اقتصادی را برای ما رقم زده است.
وی افزود: ممکن است ما در مورد گازهای تحت فشار، تحقیقات بسیاری در مدارس علمی داشته باشیم اما در میدان عمل و در آنجایی که کاربری عمومی دارد، آوردگاه جدی است.
شمس اردکانی با بیان اینکه موضوع گازهای تحت فشار در دو بخش نظامی و کاربری همگانی مطرح است، گفت: کاربری گازهای تحت فشار در بخش نظامی مورد بحث ما نیست اما در آن بخش نیز متخصصان کشور دستاوردهای بسیاری را به دست آوردهاند.
وی ادامه داد: سی ان جی کاربری همگانی دارد و امروز 21 میلیون مترمکعب گاز در خودروهای درحال تردد کشور مصرف میشود که معادل 21 میلیون لیتر سوخت مایع است.
رئیس ششمین همایش ملی خودرو سی ان جی و سوختهای جایگزین تصریح کرد: اگر این 21 میلیون مترمکعب گاز را به عنوان سوخت جایگزین در خودروها نداشتیم به معنای افزایش 20 میلیون لیتری مصرف بنزین کشور بود و کسانی که عناد ساختاری با جمهوری اسلامی دارند روی همین 21 میلیون لیتر مانور میدادند.
وی افزود: در شرایطی قرار داریم که کشورهای همسایه دارای ذخایر عظیم گازی هستند و نسبت به گذشته به اکتشافات جدیدی در این خصوص دست یافتند به طوری که اخیرا تاجیکستان به ذخایر عظیم گازی دست پیدا کرده و در ترکمنستان و افغانستان نیز میزان ذخایر گازی کشف شده نسبت به سالهای گذشته چند برابر شده است، که میتواند این گازها در شبکه در حال توسعه حمل و نقل این کشورها به صورت سی ان جی مصرف شود.
شمس اردکانی با اشاره به نقش پررنگ سی ان جی در حمل و نقل کشور پاکستان گفت: اگر ما نتوانیم از این مزیت نسبی خود برای صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت سی ان جی به کشورهای همسایه استفاده کنیم، دستهای پنهان نمیگذارند ما به این بازارها و دستاوردها برسیم.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در بررسیهایی که در خصوص مزیتهای کشور برای صادرات خدمات فنی و مهندسی در بخش انرژی انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که بهترین پتانسیل برای توسعه ساخت تجهیزات به منظور صادرات در صنعت سی ان جی است.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین هم افزاییهای بین بخش خصوصی و دولت در سی ان جی نمایان شده گفت: باید این دستاورد را حفظ کنیم و در ادامه این مسیر، رشد و توسعه را ادامه دهیم.
شمس اردکانی افزود: برای اجرایی این دستاورد در اقتصاد مقاومتی بسیار نمایان است و کاری کنیم که جایگاههای CNG مورد رقابت و غبطه سرمایه گذاران باشند نه اینکه سرمایه گذار از سی ان جی فرار کند و به شهرداری پناه ببرند تا مشکلات جایگاههایشان حل شود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]