واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ (۹:۳۰ق.ظ)
صنايعدستي پرچم دوم سازمان ميراثفرهنگي است نمايندگان تشکلهاي مردمنهاد و فعالان بخش خصوصي در سمينار ترسيم افق کاري سازمان در برنامه ششم توسعه،نظرات و پيشنهادات خود را در سه حوزه ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري با رئيس اين سازمان مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاري موج،در سمينار ترسيم افق کاري سازمان در برنامه ششم توسعه که با حضور مسعود سلطانيفر معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري برگزار شد،جمعي از فعالان بخش خصوصي و نمايندگان تشکلهاي مردمنهاد سه بخش ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري نظرات و پيشنهادات خود را ارائه کردند.
در ابتداي اين سمينار،سهرابيان،رئيس موسسه بينالمللي علم و فرهنگ با اشاره به اينکه بخش خصوصي به عنوان بازوي قدرتمند در کنار سازمان ميراثفرهنگي فعاليت دارد،گفت: توسعه پايدار به فرهنگسازي نياز دارد و بستر جامعه بايد براي تغيير در برخي حوزهها آماده شود.
وي ادامه داد: تشکلهاي مردمنهاد،مجموعههايي غيرسياسي هستند که از دل مردم به وجود آمدهاند و اگر قرار است تغيير و تحولي صورت بگيرد،سازمانهاي مردمنهاد ميتوانند تاثير بسزايي در اين مسير داشته باشند.
در ادامه جهانبخت رئيس انجمن طبيعتنوردان ايران،فقدان حضور سازمانهاي مردمنهاد حوزه ميراثفرهنگي و گردشگري در فضاي مجازي را يک نقص جدي در اين خصوص دانست و گفت: شبکهسازي در اين خصوص بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
رئيس انجمن طبيعتنوردان ايران تصريح کرد: استفاده از تمامي ظرفيتها و توانمنديهاي سمنها و افزايش سرعت انتقال اطلاعات در اين زمينه از مزاياي حضور در فضاي مجازي است.
رئيس اتحاديه صنايعدستي استان تهران از ديگر سخنرانان اين سمينار بود که خوستار راهاندازي شوراي عالي تشکلها شد و اظهار داشت: براي جلوگيري از موازيکاري و تفکيک حقوق هر گروه،راهاندازي شوراي عالي تشکلها،ضروري است.
رضايي،صنايعدستي را پرچم دوم سازمان ميراثفرهنگي دانست و يادآور شد: مبحث آموزش در حوزه صنايعدستي بايد مورد توجه جدي مسؤولان سازمان قرار گيرد.
در بخش ديگري از اين مراسم،نوروزي دبير انجمن ادبي شهريار،حفظ ميراث معنوي فرهنگي را وظيفه و مسؤوليت اين تشکل دانست و گفت: راهاندازي خانه تشکلهاي مردمنهاد ميتواند تحول جدي در تفکر مردم نسبت به اين تشکلها ايجاد کند.
دبير انجمن ادبي شهريار همچنين پيشنهاد استفاده از نام و عنوان مفاخر براي اهداء جوايز و مدال به افراد نخبه و برگزيده را مطرح کرد و افزود: سازمانهاي مردمنهاد ظرفيتها و توانمنديهاي فراواني دارند که ميتوان از آنها در مجامع بينالمللي استفاده کرد.
رئيس گروه سرمايهگذاري فلامينگو به عنوان يکي از فعالان بخش خصوصي گردشگري،تهيه نقشه راه در اين حوزه را لازم و ضروري دانست و اظهار داشت: در حال حاضر برنامه مشخصي در بخش گردشگري وجود ندارد.
حاتميپور ادامه داد: مشکلات گردشگري در بخش آژانسهاي مسافرتي بايد مورد بازنگري جدي قرار گيرد.
پيرمراديان،رئيس جامعه راهنمايان گردشگري ايران در اين سمينار با تاکيد بر اهميت سه بخش سازمان،گردشگري را داراي اهميت ويژه و خاص دانست و اظهار داشت: توسعه و رونق گردشگري،کار سازمان ميراثفرهنگي را به بار مينشاند.
وي ادامه داد: آموزش راهنمايان تور بايد در افق کاري سازمان مورد توجه جدي قرار گيرد چراکه امروز بازاريابي و تبليغات در مورد کشور ما به ثمر نشسته است و بايد تلاش کنيم اين بازار حفظ شود و گسترش پيدا کند.
در ادامه اين سمينار،بختياري رئيس مجمع هنرمندان ايران از صنايعدستي به عنوان کمهزينهترين راه براي ايجاد اشتغال در کشور ياد کرد و گفت: توسعه مراکز آموزشي صنايعدستي از جمله موضوعات مهم اين بخش است.
وي تصريح کرد: سازمان ميراثفرهنگي با آغاز به کار دولت تدبير و اميد اقدام به اعطاي تسهيلات به کارگاهها و هنرمندان صنايعدستي کرده است که اين اقدامات بايد با سرعت بيشتري دنبال شود.
بختياري اظهار داشت: با توجه به اتفاقات ناخوشايند سالهاي گذشته،صنايعدستي و هنرمندان اين بخش نيازمند حمايت و پشتيباني جدي هستند.
قاسميزاده،دبير انجمن رفتگران طبيعت به عنوان آخرين نفر از نمايندگان تشکلهاي مردمنهاد به ضرورت اصلاح ساختار سازمان ميراثفرهنگي اشاره کرد و گفت: پس از ادغام اين سازمان و در کنار هم قرار گرفتن اين سه بخش،ساختار کلي اين مجموعه بايد مورد بازبيني قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]