واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهی به یکی از شاخصترین محصولات باغی استان مرکزی
انگور یکی از تولیدات مهم باغی استان مرکزی است
استان مرکزی از جمله استانهای مستعد در صنعت کشاورزی و باغداری و به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید انواع محصولات باغی مطرح است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، انگور یکی از شاخصترین محصولات باغی استان مرکزی است به گونهای که اکنون این استان جزو 10 استان برتر کشور در تولید این محصول به شمار میرود. بخش کشاورزی به عنوان یکی از اصلیترین بخشهای اقتصادی کشور مطرح است که علاوه بر تامین بخش عظیمی از نیازهای غذایی، نقش بسزایی در تولید اشتغال در دو بخش پایدار و موقت دارد. باغداران به عنوان یکی از اقشار زحمتکش و پر تلاش جامعه که نقشی بسیار اساسی و ارزنده در پویایی و چرخه تولید و اقتصاد دارند با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند که کم توجهی به مشکلات آنها در نهایت باعث کاهش حجم تولید محصولات مختلف میشود.
یکی از باغداران استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار ما خشکسالی و کم آبی به ویژه در سالهای اخیر را از مهمترین مشکلات باغداران عنوان کرد و گفت: پایین رفتن قابل توجه سطح چاههای آب مزارع و باغات در جریان خشکسالی و نبود آب کافی به منظور آبیاری باغات زیر کشت انگور باعث شده سطح وسیعی از باغات خشک و نابود شوند. سلیمان چراغی افزود: در شرایط کنونی ارتباط منطقی بین هزینههای تولید و قیمت محصول وجود ندارد به طور مثال باغدار هزینههای مختلف و سنگینی از جمله هزینه کارگر جهت اسپار خاک به منظور تجدید دوباره خاک موهای انگور و پاک کردن علفهای هرز متحمل میشود حال آن که پس از به ثمر رسیدن محصول، سود واقعی آن نصیب خود باغدار نمیشود. یکی دیگر از باغداران استان با اشاره به آفات مختلفی که دامنگیر باغات انگور میشود، بیان کرد: مبارزه با این آفات به منظور تولید محصولی سالم نیازمند صرف وقت و هزینههای بسیاری است حال آنکه هیچ گونه یارانه دولتی به باغداران به منظور حمایت از آنها صورت نمیگیرد. قدرتالله علی بخشی اظهار داشت: به دلیل نبود حمایت کافی از باغداران، سالیان درازی است که پرورش انگور به عنوان محصولی ارگانیک و پرطرفدار به فراموشی سپرده شده و فقط مالکان جهت مصارف شخصی به تولید این محصول میپردازند. مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز سطح باغات انگور استان را 14 هزار و 26 هکتار عنوان کرد و گفت: به طور میانگین در استان 5/14 تن انگور از هر هکتار زیر کشت این محصول برداشت میشود.
علیاصغر زارعی با اشاره به رتبه نهم استان در پرورش انگور، به خبرنگار ما گفت: به طور کلی 60 درصد انگور تولیدی در خود استان به مصرف میرسد و مابقی نیز به استانهای همجوار نظیر اصفهان، لرستان و تهران صادر میشود. وی افزود: در میان شهرستانهای استان، خنداب از شرایط آب و هوایی مساعدتری برای پرورش انگور برخوردار است و حدود 6 هزار هکتار از باغات این شهرستان زیر کشت انگور است. زارعی با اشاره به تنوع زیاد ارقام انگور کشت شده در استان، بیان کرد: مهمترین این ارقام شامل انگور بیدانه سفید، بیدانه قرمز، عسگری، یاقوتی و خلیلی است. مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز پیشبینی کرد امسال 132 هزار تن انگور از تاکستانهای استان برداشت شود که البته این رقم 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر است. این مقام مسئول علت کاهش تولید انگور را سرمازدگی برخی از باغات استان دانست و ادامه داد: سرمای زمستان پارسال خساراتی را به باغات انگور وارد و باعث کاهش محصول در سال زراعی جاری شده است. وی با اشاره به افزایش سطح زیر کشت انگور آبی در استان، خاطرنشان ساخت: در سالهای اخیر شاهد افزایش 246 هکتار سطح زیر کشت انگور آبی بودهایم که البته به ثمر رسیدن باغات این محصول حداقل به 3 سال زمان نیاز دارد. وی در ادامه با بیان اینکه سالانه بین 7 تا 8 هزار تن انگور در استان تبدیل به کشمش میشود، گفت: متأسفانه به رغم حجم زیاد کشمش تولیدی تنها یک واحد فعال فرآوری انگور در خنداب وجود دارد که پاسخگوی نیاز باغداران استان نیست. زارعی با اشاره به آمادگی سازمان جهاد کشاورزی نسبت به ارائه تسهیلات به متقاضیان به منظور احداث واحدهای فرآوری انگور، افزود: متقاضیان با 20 درصد سهم آورده میتوانند از تسهیلات 80 درصدی این سازمان برخوردار شود ولی متأسفانه هیچگونه سرمایهگذاری در استان آمادگی خود را برای راهاندازی واحدهای فرآوری این محصول اعلام نکرده است. وی با بیان اینکه 7 هزار هکتار از باغات استان زیر پوشش بیمه قرار دارند، بیان کرد: کشاورزانی که خسارات حاصل از حوادثی نظیر سرمازدگی، تگرگ، طوفان و سیل را متحمل میشوند میتوانند بنابه درصد خسارت از تسهیلات صندوق بیمه محصولات کشاورزی بهرهمند شوند. انتهای پیام/87001/الف40
93/06/11 - 09:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]