واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > کهگیلویه و بویراحمد در کهگیلویه و بویراحمد/
کمبود آب دامن صنعت را هم گرفت/ تامین آب صنایع ازسفره های زیرزمینی
یاسوج – خبرگزاری مهر: کمبود آب در پرآب ترین استان کشور این روزها دامن صنعت را نیز گرفته تا صنعتگران کهگیلویه و بویراحمد مجبور شوند آب مورد نیاز صنایع خود را از چاهها و سفره های زیر زمینی تامین کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، در حالی بخش های شرب، کشاورزی و صنعت کهگیلویه و بویراحمد از کم آبی در رنج است که این استان هشت درصد از آبهای کشور را در مساحت یک درصدی خود دارد. بارش متوسط سالیانه 536 میلیمتر باران در کهگیلویه و بویراحمد (با دو ناحیه سردسیری و گرمسیری) به همراه آب برفهای قله های دنا، تامر، نور، خامی، خائیز، ساورز و حجال موجب ایجاد 18چشمه دائمی و پرآب با تخلیه سالانه 495 میلیون متر مکعب آب در این استان شده است. چهار رود پر آب بشار، مارون، زهره و خیر آباد نیز در این استان جاری هستند و رودهای کارون، مارون، جراحی و هندیجان را بوجود می آورند و دشت های خوزستان را آبیاری می کنند. با این حال احداث سدهایی در پایین دست استان اگر چه به نام کهگیلویه و بویراحمد است اما به کام دیگر استانهاست و نتوانسته حتی کام تشنه مردم شهرها و روستاهای استان را سیراب کند.
عدم تخصیص مناسب آب سدهای کهگیلویه و بویراحمد به بخش های صنعت، شرب، کشاورزی و ... داد مسئولان این استان را بلند کرده و پای آنها را برای گرفتن حق مردم استان بارها به تهران کشانده اما انگار هنوز این فریادها در میان هیاهوی پایتخت شنیده نمی شود. با این حال اگر چه در تابستان امسال شهرهای استان آب مورد نیاز خود را از چاهها و چشمه ها تامین می کنند اما بخش صنعت هم در عدم تخصصی آب از سدهای استان به آن، دست به سوی سفره های زیر زمینی دراز کرده است. واحدهای صنعتی استان آب پایدار ندارند مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد می گوید: هیچ کدام از واحدهای صنعتی این استان از آب پایدار برخوردار نیستند. داریوش دیودیده می افزاید: هم اکنون همه شهرکهای صنعتی آن استان از آب چاهها استفاده می کنند. وی تخصیص مناسب آب از سدهای استان را برای بخش صنعت ضروری دانست و اظهار داشت: هیچ تخصیصی از آب سدها به صنعت استان داده نشده است. دیودیده تصریح کرد: طی دو سال آینده برای سرمایه گذاری در بخش صنعت استان به 340 میلیون متر مکعب آب صنعتی نیاز داریم.
وی افزود: این در حالی است که هم اکنون تنها از منابع زیر زمینی، آب صنایع تامین می شود. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گفت: آب یکی از زیرساختهای مهم سرمایه گذاری در بخش صنعت است و باید راهکاری برای تامین آب صنایع از سدها اندیشیده شود. دیودیده بیان کرد: هم اکنون با پیگیریهای گسترده به دنبال دریافت سهم استان از سدهای استان برای بخش صنعت هستیم. وی اظهار داشت: این استان منابع آبی زیادی دارد و نباید از منابع خود محروم بماند. دست درازی صنعت و کشاورزی به آبهای زیر زمینی به گزارش خبرنگار مهر، در حالی آب مورد نیاز صنایع در شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد از سفره های زیرزمینی تامین می شود که سطح این سفره ها نیز به دلیل برداشت های بی رویه برای مصارف شرب و کشاورزی در حال کاهش است. مدیرعامل آب منطقه ای استان، میزان منابع آب زیرزمینی کهگیلویه و بویراحمد را 300 میلیون مترمکعب اعلام می کند و می گوید: از این میزان 286 میلیون مترمکعب مصرف شده است.
علی لطفی در گفتگو با خبرنگار مهر می افزاید: این استان 7.2درصد نزولات آسمانی کشور را داراست اما استفاده چندان مطلوبی از نزولات آسمانی نمی شود. وی بیان می کند: سالانه یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب آب سطحی و زیرزمینی در بخش های شرب، کشاورزی، گردشگری، صنعت و خدمات در کهگیلویه و بویراحمد مصرف می شود. لطفی اظهار داشت: میزان آب سالانه در این استان 11 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب است که سالانه شش میلیارد و 700متر مکعب بدون استفاده از استان خارج میشود. به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که آبهای سطحی استان بدون استفاده از استان خارج می شوند و از سدها هم چیزی عاید استان نمی شود و آبهای زیر زمینی هم به کمترین میزان خود در دهه های اخیر رسیده است، علاوه بر تنش آبی در بسیاری از شهرهای استان، بخش های صنعت و کشاورزی نیز تشنه لب اند و در انتظار خیری هستند که به خانه رواست. با این حال راهی جز تخصیص سهم بیشتر از آب سدهای کهگیلویه و بویراحمد به آن وجود ندارد و مسئولین باید این سرمایه مردم استان را از آنان دریغ نکنند.
۱۳۹۳/۶/۱۱ - ۰۹:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]