محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843622480
افراد غیر قابل اعتماد را بشناسید
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
افراد غیر قابل اعتماد را بشناسید
یکی از دشوارترین مواقع در زندگی آدمی وقتی است که بفهمد رازش فاش شده و دشوارتر از آن وقتی است که بفهمیم این راز از سوی فردی خودی فاش شده که زمانی محرم اسرارمان بوده است.
به این مطلب امتیاز دهید
امام رضا علیه السلام فرمودند:هركس نتواند به زيارت من بيايد، برادرم را در رى يا خواهرم را در «قم» زيارت كند كه ثواب زيارت مرا در مى يابد. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، راز و البته حفظ آن مقوله ای است که همیشه با آدمی بوده است. این که فرد رازش را به چه کسی بگوید و به چه کسی نگوید، دغدغه ای است که همواره ذهن آدمی را به خود مشغول داشته است.
از طرفی ورود تکنولوژی به ایران در کنار تمام مواهب آن آسیب هایی برای شهروندان نیز به جا گذاشته است که یکی از هزاران مشکل آن رواج پدیده «افشاگری» است. پدیده ای که حالا به یک آسیب اجتماعی تبدیل شده است. به همین دلیل، بررسی دلایل روی آوردن افراد به افشاگری از جمله سوال هایی است که امروز پیش روی ما قرار دارد.
از اینها گذشته باید دید چه بسترهای اجتماعی شرایط را برای وجود و بروز افشاگران ایجاد کرده است. شاید یکی از دلایل روی آوردن افشاگری در سطح شهروندان، ریخته شدن تابوی افشاگری در میان مدیران و مسئولان یک جامعه باشد. نکته ای که در این گفتگو از سوی دکتر عزت الله کردمیرزا مورد تاکید قرار گرفته است.
برای بازشناسی این پدیده با دکتر کردمیرزا، روانشناس به صحبت نشستیم تا با مفهوم حریم خصوصی و وضعیت آن در ایران ویژگی های روان شناختی انسان های افشاگر بیشتر آشنا شویم و چگونگی برخورد با آنها را دریابیم.
حریم خصوصی را چگونه تعریف می کنید؟
براساس منابع علمی، حریم خصوصی یعنی یک فرد یا گروه بتواند خود یا اطلاعات مربوط به خود را مجزا کند و در نتیجه بتواند خود یا اطلاعاتش را با انتخاب خویش در برابر دیگران آشکار کند. ریشه و اساس مشکل حریم خصوصی مربوط به افشاگری نامناسب و بدون کنترل داده های شخصی است. برخی از مردم به سادگی رازهای خود و دیگران را افشا می کنند و پیامدهای منفی آن را نمی سنجند. و به قول سعدی: «خامشی به که ضمیر دل خویش به کسی گویی و گویی که: مگوی» «ای سلیم! آب ز سرچشمه ببند که چو پر شد، نتوان بستن جوی».
آثار منفی افشای راز و در واقع تجاوز به حریم خصوصی را چه می دانید؟ اثرات نامطلوب افشای راز را می توان از چشم اندازهای مختلف اعم از دینی، روانشناختی، اجتماعی، خانوادگی و سایر حوزه ها مثل سیاسی، نظامی و اقتصادی بررسی کرد. اما آن چیزی که در این بحث بیشتر مورد توجه قرار می گیرد شاید رویکرد خانوادگی، دینی و روانشناختی افشای راز است. به طوری که در نگاه دینی به افشای راز، حریم خانوادگی و حفظ حرمت آن به شدت مورد تاکید است. از نظر روانشناختی نیز حفظ حرمت افراد در مجموع واحد خانواده مورد تاکید فراوان است. به طوری که در حوزه روانشناسی شخصیت در خصوص افشای راز گاهی اوقات از واژه «ترور شخصیت» نام برده شده است. کلمه ترور در خصوص افشای راز نشاندهنده اثرات مغرضانه یا منافع ثانوی است که فرد افشاکننده می تواند به دست آورد و از سوی دیگر تخریبی است که می تواند متوجه اشخاص و جامعه شود.
چند مورد از اثرات نامطلوب افشاگری را نام ببرید؟
پرورش شخصیت منفی شیوع اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب شیوع بدبینی در جامعه یا پایین آمدن مشارکت عمومی کاهش درجه ایمان و اعتقاد به خدا غفلت و انحطاط اخلاقی اشاعه زشتی
در سوی دیگر افشاسازی، رازداری است. رازداری چه اثرات مطلوبی می تواند به جای بگذارد؟
به همان نسبت که افشای راز می تواند اثرات نامطلوبی را برجای گذارد، رازداری می تواند بعدی از خوشبینی و اعتماد عمومی را دامن بزند، به این معنا که به لحاظ روانشناختی، رازداری احساس امنیت روانی و اعتماد متقابل اجتماعی را در روابط بین فردی ایجاد می کند و می تواند در زمینه های مختلفی از جمله رابطه فرد با خودش، رابطه فرد با اطرافیان و رابطه فرد با مراجع قدرت در جامعه اثر مثبت بگذارد. به این معنی که به همان نسبت که رازداری الگویی اجتماعی و دینی از سلامت روان است، در فرزندپروری، روابط بین همسران، و تعامل ساختار خانواده با ساختارهای اجتماعی می تواند اثربخش باشد.
نقش پیشرفت تکنولوژی را تا چه حد در افشاگری ها موثر می دانید؟
درست است که بحث افشاگری همواره مطرح بوده است اما امروزه پیشرفت تکنولوژی و وسایل پیشرفته ای که برای ثبت و ضبط صدا و تصویر وجود دارد و رواج گسترده اینترنت، وسایل ارتباطی و به ویژه شبکه های اجتماعی موجب تسهیل امر افشاگری شده اند نقش اجتناب ناپذیر این وسایل بحث حریم شخصی را در عصر حاضر بسیار حساس تر می کند.
رعایت حریم خصوصی در ایران را چگونه می بینید؟
آنچه که در سطوح مختلف جامعه اعم از فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی دیده می شود این است که تعهد لازم برای حفظ حرمت افراد در جامعه زیر سوال رفته است. برای مثال، ممکن است افراد جامعه به شخصی رأی داده باشند و هنوز دوره او تمام نشده است، اما آنقدر رازها و شایعات بر مردم غلبه می کند که حرمت رأی خود را حفظ نمی کنند یا در حوزه های اقتصادی، افشای راز بحران آفرین می شود؛ به طوری که ما در سال های اخیر با واژه «رانت خواران» یا «ویژه خواران» مواجه هستیم. اینها نشان می دهند که این افراد دسترسی به اطلاعاتی دارند که با افشای آن به نفع منافع شخصی خود عمل می کنند. این موضوع در سطح خُردتر جامعه یعنی خانواده نیز دیده می شود. برای مثال، برخی از مردان و زنان مدام تلفن همسرشان را چک می کنند یا پیامک ها را می خوانند که این از مصادیق حریم شکنی تلقی می شود چرا که ما یا به همسرمان اعتماد داریم یا اعتماد نداریم و حد وسطی وجود ندارد.
افراد افشاگر چه ویژگی های شخصیتی دارند؟
این افراد معمولا پرحرف و ناتوان در کنترل زبان خود هستند و به لحاظ اجتماعی نیز روابط بین فردی شان، ساده لوحانه و فاقد تعهد اجتماعی است. در بسیاری مواقع احساسات بر عقل آنها غلبه می کند. به لحاظ روانشناختی افرادی که از نظر شخصیتی خودتنظیمی بالایی دارند، به آنچه که می گویند فکر می کنند، از عادت های اعتیادی به دور هستند، آینده نگری سرلوحه زندگی آنان بوده و اعتقادات دینی و معنوی، بخشی از زندگی خانوادگی آنها را تشکیل می دهد، معمولا جزو افشاکنندگان اسرار نیستند.
به نظر شما آیا افشاکنندگان راز در دسته خاصی از تیپ های شخصیتی قرار می گیرند؟
نمی توان با قاطعیت این افراد را در گروه شخصیتی خاصی قرار داد اما با توجه به اینکه معمولا اینها افرادی هستند که هیجانات بر آنها غلبه دارد می توان آنها را بیشتر متعلق به تیپ A دانست، یا با توجه به اینکه معمولا روابط اجتماعی متعدد و متنوع در دستور کار آنها قرار دارد می توان آنها را متعلق به تیپ شخصیتی برونگرا یا افرادی که روان آزرده خویی بالایی دارند و از استواری و ثبات لازم برخوردار نیستند، دانست.
تاثیرات محیط خانواده در شکل گیری چنین ویژگی شخصیتی را چطور ارزیابی می کنید؟
عمده رفتارهای ما در بافت خانواده و تعاملات بین اعضای خانواده شکل می گیرد. به قول بعضی از نظریه پردازها جو روانی حاکم بر خانواده و هیجانات موجود در روابط اعضای خانواده می تواند بسیاری از عادت های رفتاری ما را شکل دهد یا به قول برخی دیگر اگر الگوی نامناسب و مخربی در بافت خانواده در ذهن کودک تجلی و عینیت پیدا کند، عواقب اجتماعی از قبیل حرمت شکنی را به همراه خواهد داشت.
افرادی که رازهای شما را افشا خواهند کرد
با توجه به تجربیات کلینیکی خود و همکارانتان، میزان چنین پدیده ای را در ایران چقدر می دانید؟
به طور کلی می توان گفت اکثر افرادی که به مراکز روان درمانی مراجعه می کنند به نوعی با مسئله رازداری به ویژه در روابط صمیمانه درگیر هستند و در واقع موضوع رازداری و افشاگری به نوعی پدیدآورنده آسیب در آنها بوده است. در واقع می توان افرادی را که به خاطر مسئله ای با محوریت رازداری به مراکز درمانی مراجعه می کنند در دو دسته جای داد:
افرادی که اسراری دارند و نگران انتشار اسرارشان هستند و در سوی دیگر گروهی که اسرارشان پخش و منتشر شده و نگران تبعات بعدی آن هستند. برای مثال، فردی که در رابطه بین فردی خود تجاربی را داشته است ممکن است نگران انتشار این امر شود یا در صورت انتشار، نگران تبعات آن باشد.
اطرافیان باید چه برخوردی با فرد افشاکننده داشته باشند؟
در مداخله های روانشناختی و برخورد خانواده ها برای کمک رسانی به اینگونه افراد مواردی مورد تاکید است. یکی از این موارد این است که با آن فرد درخصوص انگیزه های انجام این افشاگری و منافع احتمالی که می تواند برای او داشته باشد صحبت کنند. مسئله دیگر اینکه معمولا چنین افرادی مهارت های اجتماعی ضعیفی دارند و بنابراین می توان مهارت های اجتماعی از قبیل خودآگاهی، مدیریت خود، مقابله با فشار اطرافیان، تفکر نقادانه، تصمیم گیری و حل مشکلات را به آنها آموزش داد.
یکی از زمینه هایی که به ویژه خانواده ها می توانند در نظر بگیرند این است که بدون ایجاد فشار یا بدبینی نسبت به موضوع افشا شده سعی در کنترل تبعات آن و نیز ایجاد اعتماد متقابل در فرد آسیب دیده کنند. به عبارتی، در چنین مواردی صرفا به چیزهایی که شنیده اند اعتماد نکنند. بهتر است اصل را بر اغماض گذاشته و اینگونه تلقی نکنند که اولین خطای آدم ها آخرین خطای آنها است.
جامعه در این زمینه چه نقشی می تواند ایفا کند؟ایجاد خوشبینی در سطح جامعه و اجرای برنامه هایی در سطوح مختلف آموزش بسیار اهمیت دارد. معمولا در چنین مواردی مردم به مدیران ارشد کشورشان اقتدا می کنند، یعنی اگر در رأس جامعه رازداری و حرمت انسانی یک اصل پذیرفته شده و عملی باشد بدنه جامعه نیز به این اصل اقتدا خواهد کرد. پرشین پرشیا/ 2014
۱۰/۰۶/۱۳۹۳ - ۲۲:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
«غیر قابل اعتماد»/ 3 ۲۸مرداد؛ کودتایی با چمدانهای آمریکایی/ «کتکی» که مصدق از اعتماد به آ
غیر قابل اعتماد 3۲۸مرداد کودتایی با چمدانهای آمریکایی کتکی که مصدق از اعتماد به آمریکا خوردمصدق شاید نزدیک ترین نمونه معاصر اعتماد به آمریکا باشد نمونه ای که اگر سرنوشتش یکبار توسط برخی مرور شود راز لزوم بیاعتمادی به آمریکا برای آنها روشن خواهد شد گروه سیاسی خبرگزاری فارامام جمعه چناران: آمریکا تا زمانی که دست از دشمنی با جمهوری اسلامی بر ندارد، غیرقابل اعتماد است
امام جمعه چناران آمریکا تا زمانی که دست از دشمنی با جمهوری اسلامی بر ندارد غیرقابل اعتماد استامام جمعه چناران گفت تا زمانی که آمریکا دست از دشمنی و لجبازی با جمهوری اسلامی بر نداشته غیر قابل اعتماد است به گزارش خبرگزاری فارس از چناران حجتالاسلام مظفر تاجی ظهر امروز در خطبهافرادی که اعتماد به نفس پایین دارند را بشناسید
افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند را بشناسید یک روانشناس گفت افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند پاسخگوی مسائل خود نیستند مصطفی فروتن روانشناس و محقق علوم اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت به زبان خیلی ساده عدم اعتماد به نفس یعنی اینکه میدانم«غیرقابل اعتماد»/ 4- گفتگو با مرتضی نبوی آمریکا هنوز آدم نشده است/ موضع آمریکا با تغییر موضع رؤسای ج
غیرقابل اعتماد 4- گفتگو با مرتضی نبویآمریکا هنوز آدم نشده است موضع آمریکا با تغییر موضع رؤسای جمهور ما عوض نمیشود آنها به مذاکره با ایران نیاز داردعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمریکاییها حتی با دوستان خود هم با زبان تهدید صحبت می کنند گفت موضع آمریکاییها در قبا«غیرقابل اعتماد»/۱ مذاکرات مستقیم با شیطان بزرگ/ پروندهای برای غیرقابل اعتمادها
غیرقابل اعتماد ۱مذاکرات مستقیم با شیطان بزرگ پروندهای برای غیرقابل اعتمادهامذاکره با آمریکاییها بر سر پرونده هستهای برخی را به این فکر انداخته که حالا میشود روابط را گسترش داد اما هشدار قابل تاملی میگوید این مذاکره ـ مذاکره با شیطان ـ فقط برای دفع شر است گروه سیاسی خبرگز«غیرقابل اعتماد»/5/ میزگرد درباره رابطه با آمریکا آمریکا به کاغذ توافق با ایران نیاز دارد/ پیشنهاد ا
غیرقابل اعتماد 5 میزگرد خبرگزاری فارس درباره رابطه با آمریکاآمریکا به کاغذ توافق با ایران نیاز دارد پیشنهاد ایجاد بورس برای سیاهپوستان آمریکایی مشکل با لبخند در ژنو و وین حل نمیشود آمریکا دلیلی برای وفای به عهد ندارددولتهای جمهوری اسلامی از دوران هاشمی تا امروز به جز مدت ک«غیرقابل اعتماد»/۲ کدام رییس جمهور «ایران» را به «حمله اتمی» تهدید کرد؟/ کارنامه
غیرقابل اعتماد ۲کدام رییس جمهور ایران را به حمله اتمی تهدید کرد کارنامه دموکراتها سیاهتر است یا جمهوری خواهاندموکراتهای آمریکا دست کمی از جمهوریخواهان در جنگ طلبی و تهدید کشورهای جهان و ایران نداشته و ندارند و نیم نگاهی به کارنامه 6 دولت اخیر آمریکا این موضوع را ثابت میکندجعفری در گفتوگو با فارس مطرح کرد لزوم برسی بورسیههای غیرقانونی در تمام دولتها/ مجلس راهی جز پس گرفتن رای اع
جعفری در گفتوگو با فارس مطرح کردلزوم برسی بورسیههای غیرقانونی در تمام دولتها مجلس راهی جز پس گرفتن رای اعتماد از وزیر علوم نداشتدبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با بیان اینکه با توجه به آرامش ایجاد شده باید بورسیههای غیرقانونی در تمام دولتها بررسی شودبا افراد غیر موثر و دلالان میوه برخورد خواهد شد
رییس اتاق اصناف ایران با افراد غیر موثر و دلالان میوه برخورد خواهد شد تهران - ایرنا - رییس اتاق اصناف ایران در بازدید سرزده از میدان میوه و تره بار مرکزی تهران با انتقاد از حضور برخی افراد غیرموثر و واسطه های غیرضروری در این میدان میوه و تره بار گفت با افراد غیرموثر و دلالان برامام جمعه بم: اعتماد به نفس برای مقابله با دشمنان بیشتر شده است
امام جمعه بم اعتماد به نفس برای مقابله با دشمنان بیشتر شده استامام جمعه بم گفت امروز با وجود این همه پیشرفتهای نظامی و تسلیحات مختلف اعتماد به نفس ما در مقابله با دشمنان و دفاع از اسلام بیشتر شده است به گزارش خبرگزاری فارس از بم حجتالاسلام قاسم دانشی پیش از ظهر امروز در جلسهاسماعیلی در گفتوگو با فارس: طرف مذاکرهکننده قابل اعتماد نیست/ابراز ناامیدی از نتیجهبخش بودن مذاکرات
اسماعیلی در گفتوگو با فارس طرف مذاکرهکننده قابل اعتماد نیست ابراز ناامیدی از نتیجهبخش بودن مذاکراتعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت طرف مذاکرهکننده در مذاکرات هستهای قابل اعتماد نیست و اگر آمریکاییها به دنبال واقعیات بودند مذاکرات خیلی پیشتر از اینها به نتیجه میرسید محمدنجفقلی حبیبی: بررسی بورسیههای غیرقانونی موجب افزایش اعتماد مردم به نظام میشود
نجفقلی حبیبی بررسی بورسیههای غیرقانونی موجب افزایش اعتماد مردم به نظام میشود یک عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه گفت افرادی که بورسیه غیرقانونی گرفتهاند باید بدانند این بحث و حرکت نوعی حرام خواری است که حتما آثار وضعی در زندگی آنها خواهد داشت هرکسی حس میکند که حق آن نبودهامام جمعه موقت فردوس تاکید کرد ضربههای فرهنگی دشمن غیرقابل جبران است
امام جمعه موقت فردوس تاکید کردضربههای فرهنگی دشمن غیرقابل جبران استامام جمعه موقت فردوس گفت امروز که در کولاک هجمههای فرهنگی دشمنان قرار گرفتهایم باید بیشتر هوشیار باشیم زیرا ضربههای فرهنگی دشمنان غیرقابل جبران است به گزارش خبرگزاری فارس از بشرویه حجتالاسلام رضا مرادی پعملکرد مسؤولان فرهنگی نگران کننده و غیر قابل قبول است
حجت الاسلام رفعتی عملکرد مسؤولان فرهنگی نگران کننده و غیر قابل قبول است خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تخصصی قضا در ارزیابی عملکرد یک ساله دولت ضمن انتقاد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت وضعیت موجود نزد بسیاری از بزرگان دینی ما نگران کننده و غیر قابل قبول است حجت الاسلام عباس رفعتفرماندار شفت خواستار شد آمادگی اعضای ستاد بحران شفت برای مقابله با حوادث غیرمترقبه
فرماندار شفت خواستار شدآمادگی اعضای ستاد بحران شفت برای مقابله با حوادث غیرمترقبهفرماندار شفت خواستار آمادگی اعضای ستاد بحران برای مقابله با حوادث غیرمترقبه به ویژه آتشسوزی جنگلها شد به گزارش خبرگزاری فارس از شفت یونس محمودی شامگاه پنجشنبه در جلسه ستاد بحران این شهرستان اظهاررئیس جمهور با رای نمایندگان مقابله نکند/ نجفی از مجلس رای اعتماد نمی گیرد
سیاسی مجلس رئیس جمهور با رای نمایندگان مقابله نکند نجفی از مجلس رای اعتماد نمی گیرد یکی از استیضاح کنندگان وزیر علوم گفت امیدواریم قصد رئیس جمهور برای معرفی فرجی دانا به عنوان سرپرست وزارت علوم مقابله با رای نمایندگان نباشد محمد حسن آصفری در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر درآمادگی برزیل برای انتقال دانش ژنتیکی بازدهی گاوهای شیری به ایران/ پیشرفت ایران غیرقابل تصور است
استانها مرکز البرز در سفر وزیر کشاورزی برزیل به البرز مطرح شد آمادگی برزیل برای انتقال دانش ژنتیکی بازدهی گاوهای شیری به ایران پیشرفت ایران غیرقابل تصور است کرج – خبرگزاری مهر وزیر کشاورزی کشور برزیل گفت برزیل امکانات و توانایی لازم برای انتقال دانش ژنتیکی برای افزایش میز-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها