محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843739595
تجربه بانکداری اسلامی در مالزی
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
رئیس بخش اقتصاد دانشگاه بینالمللی مالیه اسلامی مالزی مطرح کرد
تجربه بانکداری اسلامی در مالزی
رئیس بخش اقتصاد دانشگاه بینالمللی مالیه اسلامی مالزی به تشریح تجربیات مالزی در زمینه بانکداری اسلامی پرداخت و تصریح کرد تلاش میکنیم بانکهای مالزی ادغام و با یک بانک بزرگ در عرصه بینالمللی حاضر شویم.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سید عبدالحمید الجنید رئیس بخش اقتصاد دانشگاه بینالمللی مالیه اسلامی در همایش بانکداری اسلامی اظهارداشت: من اینجا برخی تجارب مالزی را که از سال 1983 تاکنون در بانکداری اسلامی بدست آمده به اشتراک میگذارم.
وی با اشاره به تأسیس اولین بانک اسلامی در مالزی در سال 1983 گفت: بانکداری اسلامی به عنوان یک ایده در فضایی ایجاد شد که کشورها به دنبال رشد اقتصادی و خروج جوامع اسلامی از فقر بودند.
وی افزود: در نتیجه سیاستهای ماهاتیر محمد در دهه 80 و رزاق در دهه 70 میلادی شاهد افزایش درآمد گروههای مسلمان در مالزی بودیم.
این کارشناس مالی اضافه کرد: در سال 1983 ایده ماهاتیر محمد و سران نظام سیاسی مالزی حرکت به سمت اسلامی شدن و دور شدن از نظام حکومتی سکولار بود.
وی ادامه داد: اولین دانشگاه اسلامی و اولین بانک اسلامی در 1983 و نخستین بنگاه مالی اسلامی در 1984 تأسیس شد و تا به امروز توسعه فراوانی یافته است.
وی ادامه داد: قبل از آن زمینهسازیهایی انجام شد که از جمله آنها میتوان به قوانین اسلامی، قوانین تکفل و ایجاد نهادهایی برای نظارت و ایجاد قالبهای حقوقی و نظارتی اشاره کرد.
وی ادامه داد: ما نیاز به نهادهایی برای پرورش نیروی انسانی و رهبران آینده در این حوزه داشتیم و مسئله ما این بود که چگونه از ربا دور شویم و به سمت بانکداری منطبقتر با معامله حرکت کنیم چرا که معامله بر اساس خرید و فروش است نه قوانین.
وی اضافه کرد: براساس تجربه مالزی و مذهب شافعی، این نوع بانکداری یکی از سه شیوه بانکداری اسلامی در مالزی است چرا که ما 3 نوع بانکداری از جمله خرید و فروش، استیجاری و عقود مشارکتی یعنی سهیم شدن در ریسک را به صورت همزمان تجربه کردیم.
وی ادامه داد: در سال 1983 و آغاز کار ما، فعالیتهایی از دیدگاههای ایدهآلی انجام شد که شیوه مالی مضاربه را مطرح کرد اما به خاطر مشکلات پیشبینی نشده بانکها زیان کلانی کردند و تجربه دردناکی داشتند.
الجنید اظهارداشت: ابزارهای مالی در مالزی پس از این تجربه توسعه یافت که بیشتر در قالب مبتنی بر فروش هستند تا تقسیم سود.
وی اضافه کرد: در گزارش بانکها بخشی از فعالیت آنها در حوزه زمین و مسکن است 5 درصد مباحث استیجاری و کمتر از 0.2 درصد در قالب به اشتراک گذاشتن عوامل ریسک و بقیه مبتنی بر فروش یعنی حدودی مثل مراهبه و دیگر عقود اسلامی است.
وی تصریح کرد: ما در استفاده از قالبهای مبتنی بر فروش بجای الگوی مبتنی بر مشارکت در ریسک با قوانین حقوقی و مدنی مواجه بودیم که لزوماً اسلامی نبودند و بعضاً سابقه یکصد ساله داشتند.
وی ادامه داد: در عین حال با توجه به حضور گروههای مختلف دینی در مالزی ما میخواستیم غیر مسلمانان هم در بانکداری اسلامی حضورداشته باشند و به همین دلیل در اختلافات نمیتوانستیم به سراغ دادگاههای دینی برویم و باید به سراغ قوانین مدنی میرفتیم که البته خوشبختانه قوانین مدنی مالزی چون بر اصل مساوات متکی هستند ضد بانکداری اسلامی عمل نمیکنند.
وی با اشاره به روز رسانی و تغییر مکرر قوانین در راستای حمایت از بانکداری اسلامی گفت: هر 10 سال یکبار خطوط کلی از سوی بانک مرکزی ابلاغ میشود.
وی ادامه داد: ما مشکلات زیادی درباره تمایز بانکهای ربوی و غیر ربوی داشتیم که به همین دلیل شورای مشورتی درباره قوانین اسلام در بانک مرکزی تشکیل شد اما بعداً فهمیدیم که ساده نیست بانکداری بدون ربا را در قالب بانکداری متعارف داشته باشیم.
وی ادامه داد: به همین دلیل در سال 2001 دولت در قالب یک طرح کلان اعلام کرد بانکهای متعارف نمیتوانند درون خودشان یک شعبه بانکداری اسلامی داشته باشند بلکه باید شرکتهای مستقل بانکداری اسلامی تاسیس کنند که به همین دلیل بانکهای متعددی تشکیل شد که به بانکهای اصلی و بانکهای خارجی وابسته بود.
وی ادامه داد: تجربه ما در دوره ظهور این بانکها مسئله نقدینگی بود و بازار نقدینگی تعادل نداشت که دادن گواهی و مجوز سرمایهگذاری بانکها در دستور کار ما قرار گرفت و مفهوم مضاربه مطرح شد.
وی ادامه داد: بازار مضاربه یک بازار کوچک بین بانکی بود که بعداً توسعه یافت و بالغ شد.
وی ادامه داد: سپس توانستیم به وضعیتی برسیم که نظام بانکداری اسلامی یک سیستم و شبکه مالی مستقل پیدا کند.
رئیس بخش اقتصاد دانشگاه بینالمللی مالیه اسلامی مالزی گفت: نظام مالی اسلامی مستلزم بازیگر، بازار بین بانکی و تقاضای داخلی و خارجی است.
وی با اشاره به مطرح شدن موضوع دارایی در رقابت با بانکهای اصلی گفت: با تعدد بانکهای اسلامی رقابت ایجاد میشود هم مسلمانان و هم غیر مسلمانان میتوانند به بانکهای ربوی و غیر ربوی مراجعه کنند و میخواهند بهترین عقود را داشته باشند.
وی ادامه داد: در دهه 80 و 90 بحران جنوب شرق آسیا باعث افزایش نرخ بانکی و روی آوردن به بانکهای اصلی شد و بانکها هم هزینه ها را کاهش دادند که بدون تلاش دولت و بانک مرکزی بسیار دشوار بود چون بانکهای متعارف شیوه نوینتری داشتند.
وی ادامه داد: از 2003 تا 2013 بحث تشکیل شبکه مالی اسلامی مطرح نبود بلکه چگونه این بتواند در داخل منطقه و در سطح بینالمللی رقابت کند.
وی ادامه داد در 2013 قانون مهم خدمات مالی تصویب شد که همه قوانین مرتبط با بانکهای اسلامی را یککاسه کرد و نقش شورای دینی مشورتی را بانک مرکزی مشخص کرد.
الجنیدی ادامه داد: نکته دیگر این قانون این است که اگر رؤسای بانکها نتوانند به موقع عدم انطباق رویهها با قوانین اسلامی را در بانکهای اسلامی تشخیص دهند 20 میلیون رینگس جریمه خواهند شد و 7 سال حبس هم جریمه در نظر گرفته شده است یعنی همه باید بدانند حکمرانی دینی در مالزی اجرا میشود و اگر رعایت نکنند جریمههای سنگینی لحاظ خواهد شد.
این کارشناس مالیه اسلامی اضافه کرد: در 2013 بانکهای اسلامی ملزم شدند، سیستم حسابداری جدیدی را تدوین کنند که براساس آن مضاربه دیگر سپرده تلقی نمیشود بلکه سرمایهگذاری تلقی میشود و سپرده و سرمایهگذاری متفاوت دانسته میشود.
وی ادامه داد: بانکها ملزم شدند که مشخص کنند میخواهند براساس سپرده سرمایه گذاری یا ترکیبی از هردو فعالیت کنند که هر قالبی را انتخاب کنند باید الزامات آن را رعایت کنند.
وی با اشاره به ورود بانکداری اسلامی به یک مرحله جدید گفت: یکی از چشماندازهای آینده ما رقابت جهانی و بازی بانکداری اسلامی در صحنه جهانی است و به همین دلیل در مالزی تلاش میکنیم بانکها ادغام شود تا یک بانک بزرگ رقابتپذیر در عرصه بینالمللی داشته باشیم.
وی اضافه کرد: نکته دوم آن است که چگونه بانکهای اسلامی میتوانند نشان دهند نه تنها قوانین شریعت را رعایت میکنند بلکه قراردادهای خوبی را هم به مشتریان ارائه میکنند.
وی تصریح کرد: اینکه چگونه میتوانیم هم ارزشها را رعایت کنیم و هم در رقابت وارد شویم یک چالش مهم است.
وی اضافه کرد: ما میخواهیم توسعه مستمر آموزشهای حرفهای داشته باشیم تا سیستم با کفایت و اطلاعات بیشتر برای مدیریت داشته باشیم و در عین حال شبکهای به اسم اصرار داریم که نقش فعالی در ایجاد یک نهاد از علما و افراد حرفهای در شریعت، با دانش و تجربه کافی دارد.
وی تصریح کرد: در ادامه بانکهای اسلامی مالزی باید مسئولیت پذیری بیشتری نسبت به دیگر بخشها نشان دهند و ما باید بفهمیم چگونه میتوانیم از شریعت برای افزایش مسئولیتپذیری اجتماعی استفاده کنیم، مثلاً پروژههایی که به جنگل آسیب میزند نه تنها حرام است بلکه مسئولیت ناپذیری اجتماعی را نشان میدهد./فارس/110
۱۰/۰۶/۱۳۹۳ - ۲۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
رئیس بخش اقتصاد دانشگاه بینالمللی مالیه اسلامی مالزی مطرح کرد تجربه بانکداری اسلامی در مالزی/ ادغام بانکها و
رئیس بخش اقتصاد دانشگاه بینالمللی مالیه اسلامی مالزی مطرح کردتجربه بانکداری اسلامی در مالزی ادغام بانکها و حضور یک بانک بزرگ در عرصه بینالمللیرئیس بخش اقتصاد دانشگاه بینالمللی مالیه اسلامی مالزی به تشریح تجربیات مالزی در زمینه بانکداری اسلامی پرداخت و تصریح کرد تلاش می کنیممدعي اجراي بانکداري اسلامي نيستيم/ آموزش بانکداري اسلامي در کشورهاي غير اسلامي
۳ شهريور ۱۳۹۳ ۱۰ ۲۰ق ظ رييس موسسه بانکداري اسلامي مدعي اجراي بانکداري اسلامي نيستيم آموزش بانکداري اسلامي در کشورهاي غير اسلامي ما هيچ گاه ادعاي اجراي تمام و کمال بانکداري اسلامي را نداشتيم بلکه به دنبال اجراي بانکداري بدون ربا بوده ايم به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج مهدي رضبانکداری بدون ربا پیش نیاز بانکداری اسلامی است
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۷ بانکداری بدون ربا یک قدم جلوتر از بانکداری اسلامی است بنابراین تا زمانی که فضای بانکی از ربا پاک نشود نمیتوان بهطور جدی بانکداری اسلامی را اجرایی کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مجتبی حیدری معاون منابع انسانی بانک دی در همادر حال تکمیل/رئیس کل بانک مرکزی: نظام بانکی به سمت رشد اقتصادی و رونق در حال حرکت است/حذف ربا نقطه بارز بانکدا
در حال تکمیل رئیس کل بانک مرکزی نظام بانکی به سمت رشد اقتصادی و رونق در حال حرکت است حذف ربا نقطه بارز بانکداری اسلامیرئیس کل بانک مرکزی در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی گفت نظام بانکی به سمت نقش اصلی خود در تحقق رشد اقتصادی و رونق در حال حرکت هستند به گزارش خبرنگار اقتصاآغاز به کار بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی
آغاز به کار بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی خبرگزاری پانا بیست و پنجمین همایش بین المللی بانکداری اسلامی از دقایقی پیش با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سالن همایش های صدا و سیما آغاز شد ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ شهريور ساعت 09 47 به گزارشتورم زیر 20 درصد تا پایان سال/ فاصله زیادی با بانکداری اسلامی داریم
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۲ وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت که نظام بانکی هنوز با نظام بانکداری اسلامی فاصله زیادی دارد و خواست مراجع عظام و مردم را برآورده نکرده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی طیبنیا در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با بیان ابیست و پنچمین همایش بانکداری اسلامی آغاز به کار کرد
بیست و پنچمین همایش بانکداری اسلامی آغاز به کار کرد این همایش که با محوریت نقد وبررسی سه دهه بانکداری بدون ربا در ایران و جهان با حضور وزیر اقتصاد و دارایی رییس کل بانک مرکزی و چند تن از مدیران عامل بانکها و فعالان این عرصه آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاادعایی درخصوص اجرای بانکداری اسلامی نداریم
رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران ادعایی درخصوص اجرای بانکداری اسلامی نداریم در این همایش از اندیشمندان و کارشناسان اقصی نقاط جهان برای تشخیص نقاط ضعف این قانون طی سه دهه گذشته دعوت بهعمل آمده به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران رجبی رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایرانمعاون سابق صندوق بین المللی پول و پژوهشگر برتر بانکداری اسلامی: بانکداری اسلامی در دنیا فراگیر می شود/ احتمال
معاون سابق صندوق بین المللی پول و پژوهشگر برتر بانکداری اسلامی بانکداری اسلامی در دنیا فراگیر می شود احتمال جایگزینی سرمایهداری با یک نظام شبه اسلامیمعاون ایرانی و سابق صندوق بین المللی پول و پژوهشگر برتر بانکداری اسلامی معتقد است بانکداری اسلامی به دلیل ظرفیتهایی که دارد دربيست و پنجمين همايش بانکداري اسلامي
بيست و پنجمين همايش بانکداري اسلامي | عکس مهدي کاوه اي | ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ۱۴ ۳۶ب ظ دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکدر حال تکمیل/ با سخنرانی رئیس موسسه عالی بانکداری بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی آغاز شد
در حال تکمیل با سخنرانی رئیس موسسه عالی بانکداریبیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی آغاز شدبیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با سخنرانی رئیس موسسه عالی بانکداری آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با سخنرانی مهدی رضوی رئدر همایش بانکداری اسلامی سخنرانی طیبنیا وزیر امور اقتصادی آغاز شد
در همایش بانکداری اسلامیسخنرانی طیبنیا وزیر امور اقتصادی آغاز شدعلی طیبنیا وزیر امور اقتصادی سخنرانی خود را در همایش بانکداری اسلامی آغاز کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی دقایقی پیش سخنرانی خود را در بیست و پنجمین همایش بانکدابیست و پنجمین همایش بین المللی بانکداری اسلامی برگزار میشود
اقتصادی بانک - بیمه بورس بیست و پنجمین همایش بین المللی بانکداری اسلامی برگزار میشود رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری از برگزاری بیست و پنجمین همایش بین المللی بانکداری اسلامی در روزهای دهم و یازدهم شهریور ماه جاری با حضور هیاتی از بانک توسعه اسلامی خبر داد به گزارش خبرنگار مهرتحقحذف ربا نقطه شروع بانکداری اسلامی است
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۰ حذف ربا از بانکداری نقطه شروع ایجاد بانکداری اسلامی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی گفت توقعات فعلی از نظام بانکی به سوی منطقی شدن پیش میرود وظیفه اصلی37 درصد کل ارزش دارایی های بانکداری اسلامی جهان در ایران
رئیس موسسه بانکداری خبر داد 37 درصد کل ارزش دارایی های بانکداری اسلامی جهان در ایران خبرگزاری پانا رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران با اشاره به ارزش 518 میلیارد دلاری بانکهای ایران آن را 37 کل ارزش دارایی های بانک های اسلامی در سراسر جهان دانست ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ شهريور ساعتضرورت بازنگري درقوانين بانکداري اسلامي
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۷ق ظ رييس کل بانک مرکزي تاکيد کرد ضرورت بازنگري درقوانين بانکداري اسلامي در بسته سياستي برون رفت از رکود توقعات بسيارجدي از نظام بانکي شکل گرفته است اما به سمت منطقي شدن اين توقعات مي رود به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج ولي الله سيف رييس کل بانک مرکزي با اعلوزیر اقتصاد: هنوز با بانکداری اسلامی فاصله داریم |اخبار ایران و جهان
وزیر اقتصاد هنوز با بانکداری اسلامی فاصله داریم وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت که نظام بانکی هنوز با نظام بانکداری اسلامی فاصله زیادی دارد و خواست مراجع عظام و مردم را برآورده نکرده است کد خبر ۴۳۰۹۹۳ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۲ - 01 September 2014 وزیر امور اقتصادی و-
اقتصادی
پربازدیدترینها