تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834726848




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دانشگاه‌هاي ايراني در نقش قربانيان رتبه‌بندي‌هاي جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دانشگاه‌هاي ايراني در نقش قربانيان رتبه‌بندي‌هاي جهاني
نویسنده : نفیسه ابراهیم زاده انتظام 
دانشگاه‌هاي كشورمان را مي‌توان قربانيان رتبه‌بندي‌هاي جهاني خواند. زيرا اغلب واكنش‌ها به اين رتبه‌بندي‌ها مستقيم يا غير مستقيم به دو گزينه مي‌پذيريم يا نمي‌پذيريم محدود مي‌شوند.  از آنجا كه نتايج اين رتبه‌بندي‌ها حدود 10 سال است كه براي رسانه‌ها به ويژه رسانه‌هاي داخلي جالب شده و از سوي آنها رصد مي‌شود، مطالعه واكنش‌ها به رتبه‌بندي جهاني دانشگاه‌ها در بازه زماني 10 سال گذشته تصوير روشني از مسير واكنش‌ها و ميزان اثرگذاري آنها در برنامه‌ها و تصميم‌گيري‌ها در حوزه آموزش عالي نشانمان مي‌دهد. تا سال 92 عمده واكنش‌ها از سوي مسئولان ارشد آموزش عالي نپذيرفتن رتبه‌بندي جهاني دانشگاه‌ها بود.

 به طوري كه حتي كامران دانشجو، وزير علوم دولت دهم اين رتبه‌بندي را صرفاً سياسي و فاقد وجاهت علمي دانست.  از طرفي برنامه پنجم توسعه جذب سالانه 5 هزار دانشجوي غير ايراني(2 هزار دانشجوي بورسيه و 3 هزار دانشجوي غيربورسيه) را براي مجموعه آموزش عالي (غير پزشكي و پزشكي) تكليف كرده است.

همچنين  تبادل دانشجو يك فرصت و از شاهراه‌هاي ارتقاي كيفيت دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي است. كنار هم قرار گرفتن اين مسائل صورت مسئله را شفاف‌تر مي‌كند.  همچنين دانشجويان خارجي براي تحصيل به دنبال كيفيت برتر آموزشي و تحصيلي و پژوهشي مهاجرت مي‌كنند و در اين راه هزينه مضاعف مهاجرت تحصيلي را متحمل مي‌شوند. ملاك تشخيص اين كيفيت و ميزان آن و پويايي‌اش براي دانشجوي غيرايراني قطعاً استانداردهاي مورد پذيرش جامعه علمي دنيا است. به عبارتي در تبليغ و معرفي امكانات يك دانشگاه به دانشجوي خارجي، بخشي از امكانات كه منطبق با استانداردهاي پذيرفته جهاني‌اند توجه داوطلب را جلب مي‌كند.

 بنابراين براي ورود جدي‌تر به حوزه تبادل علمي و دانشگاهي با مجامع علمي جهان و حتي در افق‌هاي بلندتر استفاده از ظرفيت‌هاي انساني متخصصين غير ايراني براي پيشبرد اهداف توسعه‌اي و پژوهشي و علمي و فناورانه كشور بايد به استانداردها و معيارها و چارچوب‌هاي جهاني تن بدهيم و در اين مسير واضح است لحاظ كردن حساسيت‌هاي فرهنگي و تدوين پيوست فرهنگي در معيارهاي توسعه‌اي مراكز علمي و آموزشي ضروري است.  حال با در نظر گرفتن اين موارد به عنوان مبنا، باز مي‌توانيم رتبه‌بندي جهاني دانشگاه‌ها را بپذيريم يا نپذيريم. اگر نپذيريم كه بايد براي تعيين چشم‌انداز و اهداف كوتاه‌مدت و پايش عملكرد دانشگاه‌هايمان خط‌كش‌ها و الگوهاي بومي مبتني بر اهداف داخلي و سياستگذاري‌هاي كلان ملي در حوزه توسعه علم و فناوري معرفي كنيم. البته در اين رابطه بايد اقرار كنيم سال‌ها است بازي دست ما نيست. شاهد مدعا هم اينكه سال‌هاست دانشگاه‌هاي ما با كمتر از 20 درصد ظرفيت خود در خدمت اهداف توسعه‌اي كشورند.  شق دوم ماجرا آنجاست كه رتبه‌بندي‌هاي جهاني دانشگاه‌ها را بپذيريم.

بنابراين بايد فكري به حال جايگاه دانشگاه‌هاي كشور در اين رتبه‌بندي‌ها كرد. يعني بايد بر اساس استانداردهاي جامعه علمي جهان، دانشگاه‌ها و مراكز علمي و آموزشي‌مان را پايش، نقاط ضعف‌مان را حذف و نقاط قوتمان را تقويت كنيم تا در اين رتبه‌بندي‌ها جايگاه بهتري كسب كنيم. مضاف بر اينكه جذب دانشجويان بورسيه و غيربورسيه در رتبه‌بندي دانشگاه‌ها در عرصه بين‌المللي و بين‌المللي‌سازي دانشگاه‌ها و آموزش عالي تأثيرگذار است؛ به بيان ديگر جذب دانشجويان غير ايراني به صورت بورسيه و غير بورسيه مي‌تواند در افزايش امتياز دانشگاه‌ها تأثيرگذار باشد. 

ضمن اينكه مصوبه شوراي سياستگذاري بين‌المللي خارجي مبني بر اينكه بايد 10 دانشگاه‌ برتر كشور حمايت شوند تا سال آينده بين 100 دانشگاه برتر آسيا قرار گيرند، نشان مي‌دهد كه اهميت دو سويه جذب دانشجوي خارجي در دانشگاه‌هاي كشور براي حوزه‌هاي تصميم‌گير و سياستگذار تبيين شده است؛ چراكه نمي‌توانيم براي سال‌هاي متمادي تنها يك نماينده در ميان 100 دانشگاه برتر دنيا داشته باشيم و در عين حال سوداي تبادل علمي پايدار و در جهت منافع كشورمان را دنبال كنيم. اشكال ما در اين سال‌ها اين بوده كه براي پذيرش حقيقت‌ها در اين حوزه گرفتار خودسانسوري و تعارف بوده‌ايم.  حالا كه تصميم داريم نقش جدي‌تري در معادلات جهاني، از جمله در حوزه فرهنگ و اقتصاد ايفا كنيم، مرجعيت علمي و آموزشي ايران را احيا و تمدن جديدي بر پايه‌هاي استوار تمدن كهن سرزمينمان استوار كنيم بايد مقام انفعال را در مواجهه با اعلام رتبه‌بندي‌هاي جهاني دانشگاه‌ها ترك كنيم و ظرفيت‌هاي ايجاد شده اضافي را به دانشجويان خارجي اختصاص دهيم تا با اين كار توريسم علمي و گردش اقتصادي علمي و فناوري گسترش يابد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن