تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827255840




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت تلاش بیشتر برای ارتقای حوزه علمیه تهران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



حجت‌الاسلام والمسلمین رشاد مطرح کرد؛
ضرورت تلاش بیشتر برای ارتقای حوزه علمیه تهران خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت:‌ همه مسئولان تلاش کنند تا حوزه علمیه‌های تهران در خور شان پایتخت که به عنوان ام القرای جهان اسلام و بیداری اسلامی به شمار می‌آید قرار گیرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امروز پیش از ظهر در نشست خبری آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه استان تهران، گفت:‌ حوزه علمیه شیعه شاید در جهان از کهن‌ترین نهادهای علمی قلمداد می شود و تا زمانی که نظام جدید آموزشی در قالب دانشگاه‌ها وارد ایران شود رکن اساسی آموزش و تربیت نیرو در حوزه دین بوده است. 
وی با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه طی قرن‌ها در قلمروهای مختلف خدماتی را ارائه کردند که از عهده هیچ دستگاهی برنمی‌آید، گفت:‌ اصولا علوم مختلف مانند فلسفه، ادبیات،‌ طب، معماری، ریاضی،‌ فیزیک و شیمی در حوزه‌های علمیه متمرکز بوده و نیاز جوامع اسلامی را برآورده می کردند. رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت:‌ در حوزه دیانت مردم تنها دستگاه تامین کننده درخواست دینی مردم هستند و‌ بقاء و دوام دیانت مسلمانان مرهون حوزه علمیه است.
 حجت الاسلام والمسلمین رشاد با اشاره به اینکه علمای شیعه در دفاع از جامعه اسلامی در خط مقدم حضور داشتند اظهار داشت: هر گاه کشور ما مورد تعرض قرار گرفته علمای شیعه شخصا در میدان نبرد حضور پیدا کرده و حتی مباحث علمی خود را در جبهه نیز ارائه می‌کردند و برخی از علمای بزرگ کتاب نوشته جوانها را روحیه داده و به مسائل شرعی آنها پاسخ می‌دادند.
وی افزود:‌ آمار رسمی حضور علما و روحانیت در دروان انقلاب و 8 سال دفاع مقدس بیش از 20 برابر از سایر اصناف و اقشار است و برخی از حوزه ها حتی تا 50 درصد در دوران دفاع مقدس شهید داده است. رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به دوران مشروطه بیان داشت:‌ علما و روحانیت در تحولات اجتماعی دوران مشروطه نقش بسیار عظیمی داشتند رهبران مشروطه از فقها و مراجع بوده و تا مرز شهادت ایستادند و برخی از آنان مانند شیخ فضل الله نوری بر سر دار رفتند.
حجت‌الاسلام والمسلمین رشاد درباره این‌که امروز حوزه علمیه منشأ خدمات بسیار در جامعه است عنوان داشت:‌ تربیت یافتگان حوزه‌های علمیه درشئون مختلف دینی مردم به عنوان ائمه جماعات هزاران مسجد را اداره می‌کنند بخش عمده‌ای از قاضیان و سایر بخش‌های سیاسی و فرهنگی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از تحصیل کردگان حوزه علمیه هستند.
وی با اشاره به این‌که حوزه‌های علمیه با کمترین هزینه اداره می‌شوند، گفت:‌ بسیاری از بخش‌های حوزه‌های علمیه با کمترین هزینه یا بدون هزینه اداره می‌شوند به عنوان مثال در دروس خارج و سطوح عالی 2 هزار نفر طلبه در یک شبستان پای درس یک استاد هستند که هزینه آن به اندازه یک دانشگاه متوسط در سطوح عالی یا حتی فراتر از دکترا است.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلام با اشاره به این‌که غالب حوزه‌های علمیه از کمترین امکانات برخوردار نیستند بیان داشت:‌ زندگی طلاب زیر خط فقر است در حالی که طلاب با این شرایط سخت بیشترین خدمات و پشتیبانی را از نظام انقلاب اسلامی و دولت دارند و حوزه با کمترین امکانات بیشترین خدمات را به لحاظ علمی به طلاب ارائه می‌دهد.
آیت الله رشاد با اشاره به این‌که در گذشته خیران معیشت حوزویان را در اوقاف قرار داده بودند اظهار داشت: امروز مجموعه اوقاف وسیع است اما در اختیار حوزه‌های علمیه نیست و حوزه‌های علمیه از درآمد موقوفات آنچنان که هست برخوردار نیستند و اگر موقوفات در اختیار حوزه قرار گیرد حوزه مستغنی شده و می‌تواند به شئون دیگر دین نیز کمک کند.
وی درباره اینکه در زمان فتحعلی شاه تهران حوزه علمیه داشته است بیان داشت:‌ حوزه علمیه تهران از حوزه‌های قدیمی ریشه دار اسلام است و دارای پیشینه پرافتخاربوده و قبل از اینکه تهران پایتخت شود زمان فتحعلی تهران حوزه داشته است،‌ در زمان قجرها حوزه‌های علمیه از رونق خوبی برخوردار بوده تا در مقابل فرهنگ غربی از فکر و ایمان مردم دفاع شود.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه تلاش می‌شود حوزه تهران ارتقاء پیدا کند خاطرنشان کرد: همه مسؤولان تلاش کنند تا حوزه‌های علمیه‌ تهران در خور شأن پایتخت که به عنوان ام القرای جهان اسلام و بیداری اسلامی به شمار می‌آید قرار گیرد./9668/پ202/ب4  



۱۳۹۳/۶/۱۰






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن