واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پوتين به دنبال تشكيل كشور «اوكراين شرقي»
يك روز پس از آنكه رئيسجمهور روسيه غرب را به مقابله هستهاي تهديد كرد، در مصاحبهاي از كييف خواست تا مذاكرات اساسي را براي كاهش بحران مناطق شرقي اوكراين آغاز كند تا منافع مردم اين منطقه حفظ شود. ولاديمير پوتين گفت كه مذاكرات بايد به موضوع حاكميت مستقل اين منطقه نيز بپردازد. سخنان پوتين بر تشكيل دولت مستقل در شرق اوكراين تأكيد دارد.
يك روز پس از آنكه رئيسجمهور روسيه غرب را به مقابله هستهاي تهديد كرد، در مصاحبهاي از كييف خواست تا مذاكرات اساسي را براي كاهش بحران مناطق شرقي اوكراين آغاز كند تا منافع مردم اين منطقه حفظ شود. ولاديمير پوتين گفت كه مذاكرات بايد به موضوع حاكميت مستقل اين منطقه نيز بپردازد. سخنان پوتين بر تشكيل دولت مستقل در شرق اوكراين تأكيد دارد.
به گزارش «جوان»، در حالي كه سران اروپا تلاش ميكنند بيش از پيش دولت روسيه را درخصوص بحران اوكراين تحت فشار قرار دهند و روز به روز دامنه فشارهاي اقتصادي خود عليه مسكو را تشديد ميكنند تا ولاديمير پوتين را به عقب نشيني از مواضعش در قبال اوكراين وادار كنند اما در عوض پاسخهاي دندان شكني از سوي رئيسجمهور روسيه دريافت ميكنند. پس از آنكه سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) اعلام كرد كه قصد دارد نيروي نظامي جديدي در مقابل روسيه ايجاد كند، پوتين هشدار هستهاي به غرب داد. اين بار نيز خبر تشديد دامنه تحريمهاي اروپايي و احتمال عضويت اوكراين در ناتو، اظهارات مناقشه برانگيز پوتين را به دنبال داشته است.
اظهاراتي كه خبر از تشكيل دولت مستقل در شرق اوكراين كه بيشتر آنها از طرفداران روسيه هستند حكايت دارد كه تداوم اين بحران، در نهايت به تجزيه اوكراين منتهي ميشود. تنش بين غرب و مسكو بر سر بحران اوكراين تشديد شده و هم اكنون دامنه آن از مرزهاي اروپايي فراتر رفته و حتي جهان را در آستانه جنگ جديدي پيش برده است. پوتين اكنون براي حفظ منافع خود و روستبارهاي شرق اوكراين، راهكار جديدي را براي حل بحران اوكراين پيشنهاد كرده است. پوتين گفت: «ما بايد سريعاً گفتوگوهايي واقعي را درباره موضوعات مربوط به ساختار سياسي جامعه و حاكميت مستقل جنوب شرق اوكراين آغاز كنيم و هدف اين گفتوگوها نيز بايد حفظ منافع قانوني مردمي باشد كه در آنجا زندگي ميكنند.»
به گزارش ايسنا، ولاديمير پوتين، روز يكشنبه در مصاحبه با شبكه يك تلويزيون روسيه تأكيد كرد: «حل اين بحران هماكنون بيشتر به كييف بستگي دارد و غيرممكن است كه بگوييم چه زماني پايان مييابد.» وي گفت كه اين بحران با انتخابات پارلماني آتي اوكراين احتمالاًتوضيح داده خواهد شد. پوتين گفت: «تمام شركتكنندگان در رقابت انتخابات ميخواهند نشان دهند كه چقدر آرام هستند. همه آنها ميخواهند نشان بدهند كه يك زن يا مرد قدرتمند هستند و در شرايطي كه تلاشهاي سياسي افزايش مييابد بعيد است كه انتظار داشته باشيم فردي از آنان به دنبال راه حل صلح آميز و نه راه حل نظامي باشد. در همين حال بسيار سخت است كه تصور كنيم كه استقلال طلبان مينشينند و با شكيبايي منتظر ميمانند كه مذاكرات آغاز شود؛ خصوصا اينكه ميبينند كه شهرهايشان در جنوب و شرق اوكراين تخريب ميشود». رئيسجمهور روسيه در واكنش به تهديد غرب به اعمال تحريمهاي جديد عليه كشورش توصيه كرد كه همتايان وي دوباره فكر كنند كه از چه چيزي حمايت ميكنند.
پوتين گفت: «بنابراين آن چيزي كه به آن ارزشهاي اروپايي گفتهميشود، چيست؟ آيا حمايت از كودتاي مسلحانه و سركوب مخالفان با نيروهاي مسلح ارزشهاي اروپايي هستند؟ گمان ميكنم كه بايد به همكارانمان ايدههايشان را يادآوري كنم». ولاديمير پوتين، جمعه شب هم در گردهمايي جوانان روس گفته بود كه مردم روسيه و اوكراين عملا يكي هستند، كه اين گفته به عنوان يك گام بزرگ در حرف به سمت اشغال يا الحاق بيشتر اوكراين به خاك روسيه است. اظهارات صريح پوتين در روزهاي اخير يعني تهديد هستهاي غرب و تشكيل دولت مستقل در شرق اوكراين بيانگر اين است كه مسكو به هيچ وجه حاضر نيست از منافع خود در اين كشور عقب بنشيند، زيرا اگر قرار باشد اوكراين به طور كامل در اردوگاه غرب قرار بگيرد، روسيه سعي خواهد كرد حداقل شرق اوكراين را تحت نفوذ خود داشته باشد. جمهوريهاي سابق شوروي خارج نزديك روسيه به شمار ميروند، و هر گونه نفوذ از جانب غرب در اين مناطق به عنوان تهديدي براي منافع مسكو نگريسته ميشود و رهبران كرملين از هر ابزاري براي مقابله با چنين تهديداتي استفاده ميكنند. همچنانكه قدرتنمايي مسكو در بحران «شبه جزيره كريمه» و الحاق آن به روسيه را شاهد بوديم. اظهارات پوتين، يادآور تقسيم آلمان به دو قسمت شرقي و غربي پس از جنگ جهاني دوم است كه اولين جنگ سرد را بين دو طرف شكل داد. اكنون نيز جنگ سرد جديدي بين غرب و مسكو در اوكراين در حال شكل گرفتن است كه هر دو طرف به دنبال كسب منافع بيشتر در اين كشور هستند. روسيه سعي دارد در شرايطي كه نتواند نفوذ خود را در اوكراين حفظ كند، اين كشور را همچون ديگ جوشاني نگه دارد تا در زمان مناسب بتواند از آن بهره برداري و در مقابل غرب امتيازاتي را دريافت كند. اما غرب نيز ميداند كه حل بحران اوكراين بدون مذاكره مستقيم با مسكو امكانپذير نيست و در نهايت حاضر خواهد شد با حفظ بخشي از منافع مسكو به بحران 9 ماهه اين كشور پايان دهد.
ضربالاجل يك هفتهاي اتحاديه اروپا به مسكو
اتحاديه اروپا اعلام كرد روسيه يك هفته زمان دارد تا رويه خود را در مورد اوكراين تغيير دهد در غير اين صورت با تحريمهاي جديد مواجه خواهد شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه، هرمان فان رومپوي، رئيس شوراي اروپا روز يكشنبه در پايان نشست فوق العاده سران اتحاديه اروپا در بروكسل در يك كنفرانس خبري گفت: «شوراي اروپا آماده است با توجه به بحرانيتر شدن اوضاع اوكراين، اقدامات لازم را انجام دهد؛ كميسيون اروپا موظف شده است به طور اضطراري، مجموعه تازهاي از تحريمها را تدارك ببيند، اين تحريمها تا يك هفته ديگر ارائه خواهند شد و تا آن زمان، با توجه به تحولات در اوكراين، تصميمات جديدي اتخاذ خواهد شد». وي گفت: «همه اين موضوع را ميدانند كه بايد هر چه زودتر وارد عمل شد؛ همه كشورها براي وارد آوردن فشار به روسيه با اين هدف كه پاي ميز مذاكره بازگردد و راه حلي سياسي براي بحران اوكراين پيدا شود، قاطعيت دارند» آنگلا مركل، صدراعظم آلمان نيز در اظهاراتي تصريح كرد تحريمهاي اقتصادي جديد به ويژه در بخشهاي مالي و انرژي اعمال خواهند شد. رومپوي نيز اين اظهارنظر را تأييد كرد و گفت اين تحريمها تأثيري مشهود بر اقتصاد روسيه خواهند گذاشت. از سوي ديگر، پترو پروشنكو، رئيسجمهور اوكراين هشدار داد كه كشورش به نقطه غيرقابل بازگشت جنگ تمامعيار با روسيه نزديك شده است.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]