واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فتنه توهم نيست!
نویسنده : عباس حاجينجاري
يكي از تفاوتهاي اساسي نظام جمهوري اسلامي با ديگر نظامهاي سياسي، ابتناي بسياري از مناصب و مسئوليتها به ويژگي شخصي افراد و تعهد و مسئوليتپذيري آنان بر اساس اصول و آرمانها و ارزشهاي انقلاب اسلامي است و به همين دليل است كه انتظار مردم از مسئولان در نظام جمهوري اسلامي اين است كه علاوه بر تعهدات اخلاقي و انساني كه معمولاً در ديگر مكاتب و نظامها مرسوم است، خود الگو و اسوهاي از تقوا و تعهد و ايثار باشند و انتخاب روز شهادت شهيد رجايي و باهنر به عنوان هفته دولت به دليل ويژگيهاي فردي و شخصيتي اين دو بزرگوار واجد اين پيام است. مقام معظم رهبري هفته گذشته در جريان ديدار دولتمردان با تأكيد بر اين مهم، جهتگيري و روحيه انقلابي و طلب رضاي الهي را مهمترين ويژگي اين دو شهيد بزرگوار دانستند و افزودند: بايد همه ما به عنوان مسئولان نظام همواره جهتگيري و روحيه انقلابي را حفظ كنيم و هدف نيز كسب رضاي الهي باشد.
ايشان در اين ديدار در عين حال يكي از مطالبات اساسي از دولتمردان را كه در همين چارچوب قابل بررسي است ضرورت مرزبندي با فتنه و فتنهگران دانسته و در چهارمين توصيه خود به دولتمردان ميفرمايند: علايق اعضاي دولت به جناحهاي سياسي اشكالي ندارد، اما دولت و اعضاي آن نبايد اسير جناحبنديها شوند. در موضوع جناحبنديهاي سياسي همواره تأكيد بر رفاقت و انس با يكديگر است اما در برخي موارد هم مسئله متفاوت است و بايد حتماً خطوط قرمز و خطوط فاصل رعايت شود. ايشان خاطرنشان كردند كه آقايان وزرا بايد همانگونه كه در جلسه رأي اعتماد خود بر فاصلهگذاري با آن تأكيد كردند، همچنان بر آن پايبند باشد.
اگرچه تلاش و اهتمام اصلي دلسوزان نظام بر عدم طرح و بزرگنمايي موضوع فتنه و پرهيز از اثرگذاري آن بر روند تلاشهاي دولت يازدهم است، اما نوع عملكرد برخي دولتمردان و فضاسازي رسانههاي مرتبط با آنان نشاندهنده تلاش براي حفظ يا حتي احياي ظرفيت فتنهگران در فضاي سياسي و فرهنگي كشور است تا به زعم خود سران فتنه از ياد نرفته و فراموش نشوند. مصداق بارز آن را ميتوان سخنان اخير مشاور و دستيار رئيسجمهور در امور اقليتها در جمع فعالان سياسي استان مازندران دانست كه رأي آقاي روحاني را مديون سران فتنه دانسته يا اصرار وزير سابق علوم در حفظ عوامل فتنه در مناصب كليدي اين وزارتخانه كه نهايتاً به استيضاح وي در صحن مجلس شوراي اسلامي انجاميد.
آنچه در اين شرايط موضوع فتنه بعد از انتخابات دهم را مهم مينمايد يكي تلاش براي تطهير چهرههاي منتسب به آن و زمينهسازي براي نفوذ و ميدان دادن به آنها در مسئوليتهاي نظام است و ديگري پيامدهاي آن در عرصههاي مختلف سياسي و اجتماعي و.. كشور است. در زمينه پيامدهاي فتنه بعد از انتخاب دهم رياست جمهوري اگرچه تاكنون به كرات سخن گفته شده است اما ترديدي نميتوان داشت كه بسياري از هزينهها و فشارهايي كه در شرايط كنوني و حتي دولت يازدهم ناچار به تحمل آن است، محصول بدعت در عدم تمكين به آراي مردم و ايجاد چالش در درون كشور است كه علاوه بر هتك بسياري از ارزشها و باورهاي ملي و اسلامي ايران، نظير حرمتشكني عاشوراي حسيني، ايجاد شكاف و دوگانگي در كشور، تحميل هزينههاي سنگين اقتصادي و رواني بر مردم و تغيير رفتار و ادبيات غرب در مواجهه با ايران را به دنبال داشت.
مردم ايران فراموش نكرده و نميكنند كه اوباما چند روز پس از انتخابات رياست جمهوري دهم و اوجگيري فتنه كف خيابان، با مداخله صريح در مسائل ايران ميگويد: «من درباره وقايع ايران نميتوانم سكوت كنم و عميقاً نگران خشونتها هستم و هيچ راهي براي تأييد صحت انتخابات ايران وجود ندارد. جهان بدون در نظر گرفتن نتيجه انتخابات، نظارهگر وقايع ايران است و از مشاركت مردم الهام گرفته است. ما ديپلماسي سرسختانهاي را در قبال ايران دنبال خواهيم كرد» يا اينكه در مصاحبه با سيبياس ميگويد: «صداي مردم ايران بايد شنيده شود و نبايد خاموش شود، من قبلاً گفتهام عميقاً نگران انتخابات ايران هستم». همين اعلام نگراني بود كه پس از رئيسجمهور امريكا، خانم كلينتون، وزير خارجه وقت امريكا اذعان ميكند كه امريكا هر چه از دستش برآمد براي حمايت از آشوبها انجام داد و خانم رايس، وزير خارجه اسبق هم ميگويد: «براي براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران هر كاري بتوانيم انجام ميدهيم» و اين نگاه است كه علاوه بر تخصيص بودجه 55 ميليون دلاري كنگره براي حمايت از فتنهگران، اعمال فلجكنندهترين تحريمها را براي تسليم مردم ايران در پي دارد. امريكاييها حتي به رغم شكست در ماجراي حمايت از فتنهگران در شرايط كنوني نيز با برداشت ناصحيح از تحولات كنوني كشور دلايل تداوم فشارها و تحريمهاي اخير را تغيير در فضاي سياسي كشور قلمداد ميكنند.
بر اين اساس فتنه را نميتوان توهم دانست. اينكه موضوع فتنه 88 را از جهت كاركردها و پيامدهايش خاتمه يافته تلقي كنيم، سادهانگاري خواهد بود. بازخواني تهديدات و فتنههاي كمشدت و پرشدت 34 ساله اخير در ايران،بر ضرورت هوشياري و واقعبيني در اين زمينه تأكيد دارد. تداوم راهبرد دشمن بر بهرهگيري از اين ظرفيت در فضاي سياسي، حمايت برخي از رسانههاي داخلي از سران فتنه با درج تصاوير و مصاحبههاي آنها و كاسبكاري برخي از فعالان سياسي براي بهرهگيري از باقيمانده ظرفيت اجتماعي براي انتخابات آينده و تلاش براي نفوذ در اركان حاكميت،چرايي تدبيري است كه فتنه را خط قرمز نظام ميداند.
عملكرد دولت در آينده با توجه به وعده رئيسجمهور محترم در مصاحبه مطبوعاتي روز گذشته مبتني بر اينكه تمامي توصيههاي رهبر معظم انقلاب را اجرايي و عملياتي خواهد كرد، معياري براي آينده خواهد بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]