تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين قلب‏ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى خوبى دارد و بدترين قلب‏ها، قلبى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850987148




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روحانی از اجرای قانون می‌گوید و اصل برائت


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روحانی از اجرای قانون می‌گوید و اصل برائت
اگر دیروز روحانی از قانون و حقوق اجتماعی افراد می‌گفت، حتما این معیاری بود که از اصل 37 قانون اساسی بر گرفته شده است: «اصل برائت است و هیچ‌کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود مگر آنکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.»
آفتاب- سرویس سیاسی: «درباره مسائل سال‌های گذشته براساس قانون عمل خواهیم کرد و اگر کسی محکومیتی دارد و آن محکومیت برای آن است که از حقوق اجتماعی توسط دادگاه محروم شده قطعا ما به قانون عمل می‌کنیم. اما اینکه یک آقایی در یک عکسی بوده و دلیل آن حضور در آن عکس و در آن تجمع مشخص نیست ما براساس این توهمات او را از حقوق اجتماعی محروم نمی‌کنیم. هرکه بگوید که این آقا کجاست و کجا می‌خواسته باشد معیار نیست و معیار ما فقط قانون است.» این بخش از متن سخنرانی دکتر روحانی در نشست خبری روز شنبه 8 مردادماه است. این بار هم محور اصلی صحبت‌های رئیس‌جمهوری، «التزام به قانون اساسی» و تاکید بر اهمیت «قانون‌گرایی» است. چرا او از قانون‌گرایی می‌گوید؟ آیا دلیل این اصرار و تاکید این نیست که قانون‌گریزی و قانون‌شکنی در سالهای اخیر به جای قانون‌گرایی نهادینه شده؟


به گزارش آفتاب، توجه به قانون‌گرایی از زمان شروع برنامه‌های تبلیغات ریاست‌جمهوری از جانب روحانی شروع شده است. تاکیدی که خیلی از افراطیون را در خرداد سال 92 ترسانده بود. روحانی در زمان تبلیغات ریاست‌جمهوری تاکید کرده بود که حتما  اصل‌های مغفول‌مانده از قانون اساسی را عملی خواهد کرد. حالا مردم منتظر اجرایی شدن این قول و برنامه‌ها هستند. قانون‌گرایی در برخورد با افرطیون، تخلفات اداری، اقتصادی، سیاسی، تخلف در بسته شدن و حذف خود سرانه نهادهای مدنی، سازمان‌های مردم نهاد، احزاب، برخوردهای خودسرانه با افراد و اجرای صحیح قانون آزادی اطلاعات و اصل دانستن آن.


 نعمت احمدی، حقوقدان، می‌گوید: «یکی از مشخصه‌های دکتر روحانی التزام به قانون اساسی است. دولت یازدهم دولت قانون‌گریز و قانون‌ستیزی نیست». مشخصه‌ایی که چشم‌های زیادی از اعضای بدنه اجتماعی به آن چشم دوخته‌اند. اما گفته می‌شود در همه کشورهای دموکراتیک بدنه اجتماعی باید از چگونگی تخلفات و نحوه تنظیم لوایح تخصصی بدنه اجتماعی مطلع باشد. اگرچه عده‌ای هم ساز ناکوک می‌زنند و می‌خواهند دولت را با دلواپسی‌های خود از مسیر قانون‌گرایی دور کنند؛ دلواپسی از اجرای قانون اساسی نه عدم اجرای آن. آنها دلواپسند! دلواپس کیفیت‌گرایی به جای کمیت در دانشگاه، دلواپس پهنای باندی هستند که می‌تواند در خدمت علم و فناوری و فناوری دانش بنیاد قرار گیرد.


 نگران فاش شدن اسامی بورسیه‌های غیرقانونی هستند؛ دلواپس تنظیم و تهیه منشور حقوق شهروندی و دلواپس باز شدن احزاب و انجمن صنفی روزنامه نگاران.


اما در این بلوای دلواپسی فقط یک مسئله قربانی می‌شود و آن «قانون به اسم قانون» است. تندروهای از تمام ابزارهای موجود استفاده می‌کنند؛ از رسانه‌های خود تا ابزار پارلمانی تا بتوانند جلوی اجرایی‌شدن برنامه‌های روحانی را بگیرند. شاید در نهایت قانون را ذبح می‌کنند.


حالا در این شرایط دولت اعتدال می‌خواهد به برنامه‌های خود عمل کند. روحانی بر اختیارات رئیس‌جمهوری تاکید می‌کند و نمی‌خواهد از وظیفه خود در برابر قسم روز تحلیف و تنفیذ حکمش چشم‌پوشی کند.


می‌گوید: «مسئولیت اجرای قانون اساسی مهمتر از ریاست دستگاه اجرایی است، اجرای این وظیفه را هرچند با تاخیر شروع خواهد کرد، هرچند برخی افراد و نهادها را ناراحت و عصبانی کند. مردم با رای و اعتماد خود، وظیفه مهمی را به رییس‌جمهوری محول کردند. مردم رای ندادند که رییس‌جمهوری رییس دستگاه اجرایی باشد، رای دادند که اول مجری قانون اساسی باشد. مسوولیت اجرای قانون اساسی در کشور برعهده رییس‌جمهوری است.


مسوولیت اجرای قانون اساسی در کشور برعهده رییس‌جمهوری است «ریاست قوه اجرایی کشور» و از آن مهمتر «مسوولیت اجرای قانون اساسی» را دو وظیفه مهم رییس‌جمهوری است. او می‌گوید: زمانی که خواستم انجام وظیفه مسوولیت اجرای قانون اساسی را شروع کنم، برای مردم توضیح خواهم داد چرا این کار دارد با تاخیر انجام می‌گیرد. وقتی دولت اعلام کند فلان دستگاه و یا نهاد دارد از قانون اساسی تخلف می‌کند، ممکن است برای آن نهاد و یا دستگاه خوشایند نباشد اما این وظیفه رییس‌جمهوری است و من به وعده‌هایم به مردم عمل خواهم کرد و در این راه هیچ چیز نمی‌تواند مانع شود. 


حالا رئیس‌جمهور در نشست خبری‌اش برای چندمین‌بار از قانون می‌گوید. او به عرصه فرهنگ اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما معتقدیم پرچم فرهنگ جامعه باید بر دوش صاحبان فرهنگ باشد و دولت آنها را یاری کند. معیار ما قانون است. هیچ گروهی حق ندارد کار خودسر در زمینه فرهنگ انجام دهد. در هر زمینه‌ای که قانون وجود ندارد می‌خواهیم که قانونش تصویب شود». 


 اگر دیروز روحانی از قانون و حقوق اجتماعی افراد می‌گفت، حتما این معیاری بود که از اصل 37 قانون اساسی برگرفته شده است: «اصل برائت است و هیچ‌کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود مگر آنکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.»



مطالب مرتبط
عصبانیت کیهان از اظهارات رئیس‌جمهور حقوقدان
وعده‌ها یادمان است/بااوباما ملاقات ندارم/قصد سفر حج ندارم/ رییس‌جمهور چین به تهران می‌آید


تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن