واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اختصاص 75 ميليارد تومان براي احياي جنگلهاي زاگرس
رئيس سازمان جنگلها و مراتع با اشاره به اينكه در سال جاري تاكنون خشكيدگي درختان بلوط جنگلهاي زاگرس توسعه نداشته اظهار داشت: 75 ميليارد تومان از محل سازمان جنگلها و دولت در سال 93 براي احياي اين جنگلها اختصاص داده شده است.
خداكرم جلالي، رئيس سازمان جنگلها و مراتع كشور با اشاره به مصوبه استراحت جنگلها كه در اواخر دي ماه سال گذشته در دولت تصويب شد، اظهار داشت: در اين مصوبه به مدت 10 سال تنها بهرهبرداري از جنگلها شامل درختان آسيبديده يعني درختان افتاده، شكسته و آفتزده ميشود. وي با اشاره به اينكه البته سازمان جنگلها معتقد است بهرهبرداري اصولي و علمي از جنگلها براي پايداري بلندمدت اين منابع ضروري است، تأكيد كرد: اما به نظر ميرسد با توجه به وضعيت فعلي جنگلهاي كشور اين دوره استراحت 10 ساله براي جنگلهاي كشور ضروري است. رئيس سازمان جنگلها و مراتع با اشاره به خشكيدگي درختان بلوط زاگرس تأكيد كرد: يكي از موضوعات مهم و اساسي كه در سطح وزارتخانه مطرح است، بحث خشكيدگي بلوطهاي زاگرس است كه براي سال جاري اعتباري معادل 75 ميليارد تومان براي احياي جنگلهاي زاگرس اختصاص داده شده است. وي اظهار داشت: البته اعتبار لازم براي احياي كامل جنگلهاي زاگرس در يك دوره پنجساله هزار و 70 ميليارد تومان يعني سالانه حدود 200 ميليارد تومان است اما براي سال جاري تنها 75 ميليارد تومان از اين اعتبار تخصيص داده شده است. به گفته وي، از اين اعتبار 75 ميليارد توماني 50 ميليارد تومان از محل اعتبارات سازمان جنگلها و 25 ميليارد تومان ديگر به دنبال سفر رئيسجمهور به ايران در قالب برنامه احياي جنگلهاي زاگرس در دولت تصويب شد. رئيس سازمان جنگلها و مراتع اظهار داشت: در سال جاري از ابتداي فروردين تاكنون هيچ گزارشي در خصوص توسعه خشكيدگي در كل استانهاي زاگرس نداشتهايم كه مهمترين علل آن وجود بارندگيهاي مناسب در سال گذشته دماي زير 10 درجه در چند مدت كه موجب از بين رفتن آفات شد و اقدامات بهداشتي و اورژانسي براي سازمان جنگلها بوده است.
جلالي يادآور شد: خشكيدگي جنگلهاي زاگرس از 30 هزار هكتار در سال 88 شروع شد و هر سال اين ميزان دو تا سه برابر افزايش يافت تا اينكه در سال 92 خشكيدگي جنگلهاي البرز به يك ميليون و 130 هزار هكتار رسيد اما در سال 93 تا كنون اين ميزان خشكيدگي در عرصههاي زاگرس افزايش نداشته است.
وي اظهار اميدواري كرد كه در صورت عدم گسترش خشكيدگي در جنگلهاي زاگرس بتوان با تخصيص بودجه مناسب آسيبهاي وارد شده به اين جنگلها را ظرف پنج سال گذشته بازسازي كرد.
رئيس سازمان جنگلها و مراتع با اشاره به آتشسوزيهاي سال جاري تأكيد كرد: هنوز روشهاي اطفاي حريق جنگلها و مراتع در كشور ما سنتي و بيل و سرشاخه درختان است كه با توجه به گسترش اين پديده در كشور و افزايش خشكساليها به اين روش نميتوان در برابر آن مقابله كرد و بايد با استفاده از پيشرفتها و دانش روز دنيا به مبارزه در آتشسوزي جنگلها پرداخت.
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]