تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832819281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه درخواست‌های اقلیم کردستان، وحدت عراق را تهدید می‌کند؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه درخواست‌های اقلیم کردستان، وحدت عراق را تهدید می‌کند؟
طی ماه های اخیر، پیشروی گروه های تروریست تکفیری در عراق، زمینه بحران جدیدی را در این کشور فراهم کرده که در کنار شکاف و اختلافات دیرپای سیاسی موجود در این کشور، بر چالش های دولت عراق افزوده است. در این میان، به نظر می رسد کردهای عراق با وجود تلاش های بسیار برای مقابله با داعش، دستور کار سیاسی جدیدی را نیز پیگیری می کنند که مستقیماً با وحدت ملی و یکپارچگی عراق در تضاد است.
کد خبر: ۴۳۰۵۳۷
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۸ - 30 August 2014



چگونه درخواست‌های جدید اقلیم کردستان، وحدت عراق را تهدید می‌کند؟
طی ماه های اخیر، پیشروی گروه های تروریست تکفیری در عراق، زمینه بحران جدیدی را در این کشور فراهم کرده که در کنار شکاف و اختلافات دیرپای سیاسی موجود در این کشور، بر چالش های دولت عراق افزوده است. در این میان، به نظر می رسد کردهای عراق با وجود تلاش های بسیار برای مقابله با داعش، دستور کار سیاسی جدیدی را نیز پیگیری می کنند که مستقیماً با وحدت ملی و یکپارچگی عراق در تضاد است.


به گزارش «تابناک»، روزنامه «نیویورک تایمز» امروز درمطلبی به بررسی آخرین وضعیت آرایش نیروهای سیاسی در عراق پرداخته و می نویسد در کنار همه بحران هایی که پیشروی تکفیری ها در عراق به وجود آورده، یکی از مهمترین مسائل، درخواست اقلیم خودمختار کردستان عراق برای کسب خودمختاری هرچه بیشتر است.


به نوشته این روزنامه، هرچند دولت آمریکا به طور رسمی با تشکیل یک دولت مستقل در کردستان عراق مخالفت کرده، اما برخی مقامات آمریکایی و همچنین مقامات کرد عراقی معتقدند پیشروی داعش سبب تغییر در جغرافیای سیاسی عراق شده و اقلیم کردستان را از بقیه بخش های کشور جدا کرده و همین موضوع، سبب تشویق کردها برای کسب خودمختاری بیشتر شده است.


مسرور بارزانی، رئیس اطلاعات اقلیم خودمختار کردستان عراق، اخیراً در اظهاراتی اشاره کرده بود که ایالات متحده به صراحت انتظار خود مبنی بر مشارکت کردها در فرایند تشکیل دولت جدید در عراق را بیان کرده است. اما درخواست های کردها برای مشارکت در فرایند سیاسی جدید، بسیار گسترده بوده و شامل مواردی از جمله حق فروش نفت به صورت مستقل، خرید تسلیحات، برگزاری رفراندوم برای الحاق مناطق جدید به این اقلیم و همچنین طرح ساز و کاری برای جلوگیری از «سوءاستفاده از قدرت» توسط دولت بغداد می شود.
 
گستره درخواست های مطرح شده از سوی کردها به حدی وسیع است که برخی مقامات آمریکایی معتقدند این اقلیم تلاش دارد خود را به وضعیت خودمختاری کامل نزدیک کرده و حتی پایه و اساسی برای استقلال این منطقه فراهم نماید. یک مقام وزارت دفاع آمریکا در این زمینه می گوید: «من فکر نمی کنم که کردها از مسیر خود برگردند». 


در همین حال، یک مقام ارشد کاخ سفید، این درخواست را به چالش کشده و گفته: «به نظر من، این درخواست ها ناپخته است. فارغ از اینکه هر کسی در این چارچوب به چه چیزی می اندیشد، اکنون زمان انجام یک اقدام بی ثبات کننده دیگر نیست». در همین راستا، جان کری، وزیر خارجه آمریکا و مشاوران ارشد وی نیز تلاشی جدی را برای نگه داشتن کردستان در چارچوب سرزمینی عراق آغاز کرده اند.


جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا نیز طرحی را در این زمینه مطرح کرده که البته مستلزم تغییرات کلی در ساختار سیاسی عراق است. وی ایده تشکیل یک دولت فدرال در عراق را مطرح کرده که تقسیم بندی آن بر اساس شیعه، سنی و کردنشین بودن مناطق مختلف عراق انجام شود. 


با این حال، درخواست های کردها تا آن حد زیاد است که حتی این طرح نیز از نظر آن ها مناسب به شمار نمی رود. به همین دلیل، برخی مقامات آمریکایی می گویند این مسئله را نمی توان به سرعت حل و فصل کرد و موضوع باید از طریق مذاکره با مقامات عراقی در بغداد پیگیری و به نتیجه رسانده شود. در همین حال، برخی نمایندگان کنگره آمریکا نیز با کردها همراه شده و به وضع موجود دامن می زنند.  


مسرور بارزانی خود اذعان کرده که آمریکایی ها هیچ گاه به طور رسمی نشانه ای مبنی بر تمایل به حمایت از یک کردستان مستقل از خود بروز نداده اند و شماری از مقامات آمریکایی نیز اشاره می کنند که در صورت حرکت کردها به این سمت، آن ها با مسائل و چالش های اقتصادی و امنیتی مهمی مواجه خواهند شد. 


بر اساس تخمین های دولت آمریکا، در صورتی که کردها بخواهند تنها بر درآمد نفتی مناطق تحت کنترل خود تکیه کنند و بودجه ای از دولت بغداد دریافت نکنند، با میلیاردها دلار کسری بودجه مواجه خواهند شد. از سوی دیگر، پیشروی های داعش نیز نشان داد که کردها برای تأمین امنیت خود نیز به کمک دیگران نیاز دارند و نمی توانند به طور مستقل و به تنهایی این وظیفه را به انجام برسانند. 


از سوی دیگر، تحلیلگران به این موضوع اشاره می کنند که جوامع عرب عراقی و همچنین ایران، به طور کامل با موضوع استقلال کردها مخالفند و از سوی دیگر، هرگونه اقدام در این زمینه واکنش ترکیه را نیز در پی خواهد داشت. در این میان، برخی تحلیلگران می گویند که کردها همزمان با انجام اقداماتی در راستای مشارکت در دولت جدید عراق، میل استقلال طلبی خود را نیز کنار نگذاشته و به طور موازی، در آن راستا نیز فعالیت می کنند.


در همین راستا، مقامات اقلیم کردستان می گویند هیچ برنامه ای برای بازگرداندن کرکوک و دیگر مناطق مورد منازعه با بغداد به دولت عراق ندارند و قصد دارند برای تعیین سرنوشت این مناطق، اقدام به برگزاری رفراندوم در آن ها نمایند. 


به هر حال، آنچه از مطلب نیویورک تایمز و اظهارات مقامات کرد عراقی برمی آید، در راستای همان مواردی است که پیش از این، بسیاری از تحلیلگران و همچنین سیاستمداران کشورهای منطقه نسبت به آن هشدار داده بودند و آن، طرح درخواست های افراطی از سوی برخی گروه های سیاسی در عراق است. بی تردید طرح این گونه درخواست ها در شرایط بحران کنونی عراق هیچ توجیهی نداشته و تنها در راستای سهم خواهی های گروهی و مغایر با منافع ملی عراق مطرح می شود. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن