واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تلاش دو استاندار در راستای توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی دو کشور خبرگزاری پانا: در دیدار استانداران خراسان رضوی و مرو ترکمنستان در مشهد بر توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی بین دو کشور تاکید شد.
۱۳۹۳ شنبه ۸ شهريور ساعت 09:28
به گزارش خبرگزاری پانا، استاندار خراسان رضوی در دیدار با بشیم قربانف استاندار مرو ترکمنستان، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه اقتصادی و همچنین رویکردهای دولت تدبیر و امید اظهارداشت: بایستی از فرصت کنونی که مبتنی بر عزم و اراده ی جدی دو کشور در راستای توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی می باشد حداکثر استفاده به عمل آید.
علی رضا رشیدیان شناسایی زمینه های توسعه روابط و مبادلات اقتصادی با توجه به نیازها و ظرفیت های متقابل دو کشور به بازار و خدمات یکدیگر را مورد تاکید قرار داد. استاندار خراسان رضوی به توانمندی های کشورمان در حوزه خدمات فنی مهندسی و وجود نیروی انسانی متخصص و کارامد اشاره کرد و افزود: بسترسازی برای استفاده از این توانمندی ها به منظور افزایش حجم مبادلات تجاری از اولویت های برنامه اقتصادی دولت می باشد. رشیدیان با اشاره به حضور تاثیرگذار و تجارب ارزنده بازرگانان و تجار ایرانی در ترکمنستان و تاکید بر ضرورت روان سازی و افزایش سرعت در ارایه خدمات مورد نیاز آنان، اظهار داشت: توسعه مناسبات اقتصادی با این کشور به عنوان یکی از مهم ترین شرکای تجاری جمهوری اسلامی ایران، همواره مورد تاکید بوده است که بایستی با تقویت همکاری های بخش خصوصی و اتخاذ تمهیدات و سازوکارهای لازم زمینه رشد روابط و فعالیت های اقتصادی دو کشور را متناسب با علایق و نیازهای طرفین فراهم کرد.
وی در ادامه با اشاره به قابلیت های استان در بخش های مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، گردشگری و خدمات گفت: قرار گرفتن خراسان رضوی در راه های شریانی و دسترسی آسان به کشورهای آسیای میانه و مرکزی زمینه را برای توسعه روابط اقتصادی فراهم کرده است. رشیدیان، از مرز مشترک با ترکمنستان به عنوان یک مزیت برای تحقق اهداف یاد شده نام برد و بر استفاده از فرصت بازارچه های مرزی و فعال سازی هر چه بیشتر آن ها تاکید کرد. رییس شورای گفتگوی دولت وبخش خصوصی استان خواستار تشکیل شورای مشترک بازرگانان بین دو استان با محوریت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی شد و از آمادگی استان برای برقراری پرواز مشهد ماری خبر داد. استاندار خراسان رضوی با اشاره به توافقات صورت گرفته در سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکمنستان، گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی، تبادل نیروی انسانی متخصص و کارآمد و توسعه ی فعالیت های فرهنگی و گردشگری، برنامه ریزی جهت تسریع در صدور روادید برای بازرگانان، تبادل هیات های تجاری و بازرگانی، برپایی نمایشگاه توانمندی های استان در ترکمنستان و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی طرفین از جمله توافقات به عمل آمده بین مقامات دو طرف بوده که باید برای تسریع در عملیاتی شدن آن تلاش کرد. رشیدیان از وجود مضجع شریف رضوی به عنوان کانون توجه مشتاقان زیارت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) یاد کرد و افزود: این استان همواره محل تردد زائران از اقصی نقاط ایران و جهان بوده است به طوری که در حال حاضر 40 درصد از مسافران خارجی ایران را زائران امام هشتم(ع) تشکیل می دهند. وی با بیان این که مشهد سالانه میزبان حضور بیش از 25 میلیون زائر داخلی و خارجی است؛ افزود: این میزان تا سال 95 به 38.5 میلیون نفر خواهد رسید که حاکی از عمق ارادت و علاقه ی روز افزون شیفتگان مکتب اهل بیت (ع) می باشد.
استاندار خراسان رضوی، همچنین وجود جاذبه های گردشگری، واحدهای صنعتی و معدنی، مراکز دانشگاهی و درمانی و خدمات فنی و مهندسی را از دیگر ظرفیت های خراسان رضوی برشمرد و بر استفاده از آن ها در راستای توسعه ی همه جانبه ی روابط و گسترش همکاری های دو استان تاکید کرد. بشیم قربانف استاندار مرو نیز ضمن ابراز خرسندی از حضورش در مشهد و زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا (ع)، از مرزهای دو کشور به عنوان مرزهای دوستی یاد کرد و گفت: دولت ما با سیاست درهای باز و شعار دولت برای مردم، آماده ارتقا و توسعه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران است. وی ضمن ابلاغ سلام رییس جمهور کشورش به دکتر روحانی و ملت ایران، سفر به خراسان رضوی را نقطه عطفی در تحکیم و گسترش روابط دو استان دانست. استاندار مرو که صبح امروز و روز گذشته از واحدهای صنعتی، مراکز درمانی و بیمارستان های تخصصی مشهد دیدن کرده بود؛ پیشرفت های استان در این حوزه ها را چشم گیر خواند و خواستار انتقال تجارب خراسان رضوی به استان ماری شد. استان مرو ترکمنستان در انتهای جنوبی بیابان قره قوم و به فاصلهٔ نود مایلی شمال شرقی سرخس واقع شده که مرکز آن، شهر ماری است. این شهر توسط نیروهای روسیه تزاری در ۳۰ کیلومتری ویرانههای شهر باستانی مرو ایجاد شد که در زمان شوروی گسترش پیدا کرد و به یکی از صنعتیترین شهرهای آسیای میانه تبدیل شد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]