تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850069047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلترینگ کشور پراشتباه و ضعیف است |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فیلترینگ کشور پراشتباه و ضعیف است
باید تمام کاربران اینترنت احراز هویت شوند. این شرایط در بسیاری از کشورها نیز وجود دارد تا کسی نتواند به صورت گمنام در فضای مجازی جرم یا خلافی را مرتکب شود.
کد خبر: ۴۳۰۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶ - 30 August 2014


فعالان فضای مجازی معتقدند: عدم هوشمندی، باز و بسته شدن سایت‌ها به دلیل نقص فنی و بی‌توجهی به برخی مصوبات کمیته فیلترینگ، از مشکلات سیستم پالایش است که سبب نارضایتی کاربران شده؛ یک پیشنهاد این است که تمام کاربران اینترنت احراز هویت شوند و هر کاربر مسئولیت اعمال خود را در فضای مجازی بپذیرد.

خبرگزاری فارس با برگزاری میزگردی «نقاط قوت و ضعف سیستم فیلترینگ اینترنت کشور» را مورد بحث قرار داده است.

در این میزگرد، با حضور رسول جلیلی عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی، حجت‌الاسلام و المسلمین رضا غلامی رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا و مهدی صرامی مدیرعامل مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی (فرا)، پیشنهاداتی برای بهبود این سیستم ارائه شد.

جلیلی: تمام کاربران اینترنت احراز هویت شوند و سپس دسترسی به تمامی سایت‌ها برای همه غیر از کودکان آزاد شود

در این نشست رسول جلیلی، با ارائه پیشنهاداتی برای اصلاح روش فعلی فیلترینگ کشور، اظهار داشت: باید استانداردهای متفاوتی را در زمینه فیلترینگ برای آحاد جامعه در نظر بگیریم. بعضی از اقشار جامعه نیاز دارند بدون هیچ فیلتری به اینترنت و شبکه‌های اطلاعاتی دسترسی داشته باشند، در پاسخ به این افراد باید گفته شود که دراین باره مشکلی نیست به شرطی که مسئولیت فعل و انفعالات خود را در فضای مجازی بپذیرند .

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی توضیح داد: برای این منظور باید تمام کاربران اینترنت احراز هویت شوند. این شرایط در بسیاری از کشورها نیز وجود دارد تا کسی نتواند به صورت گمنام در فضای مجازی جرم یا خلافی را مرتکب شود. در این شرایط  دسترسی به تمامی سایت‌ها برای همه آزاد است اما هرگاه مشخص شد فردی عمل خلاف قانونی مرتکب شده و احیانا به حقوق دیگران تعدی کرده است، باید بتوان موضوع را از طریق مراجع قضایی تعقیب کرد.

وی اضافه کرد: گروه دیگری که اینترنت باید برای آنها به شدت فیلتر شود کودکان هستند؛ امروزه با این پدیده مواجه هستیم که در جشن تولد کودکان برای آنها تبلت می‌خرند و اولین نرم‌افزاری که فروشنده روی تبلت نصب می‌کند فیلترشکن و وی پی ان است در حالی که این کودک هنوز قوه تشخیص ندارد. برای این گروه باید اینترنت پاک داشته باشیم و برای این عده امکان اینکه صد در صد نیاز را با محتوای داخلی تامین کنیم وجود دارد.

جلیلی تصریح کرد: برخلاف این روش، در سال‌های اخیر می‌‌بینیم که تحت عنوان هوشمندسازی مدارس، در شهرستان‌ها و روستاها، هوشمند‌سازی با اتصال غیر کنترل شده مدارس به اینترنت محقق شده است که روش بسیار غلط و نقض غرض است.

غلامی: سیستم فیلترینگ کشور پراشتباه و در برابر فیلترشکن‌ها ضعیف است که کاربران را نارضایتی کرده است

در ادامه این نشست، رضا غلامی با بیان پیشنهادات خود درباره بهبود نظام فعلی فیلترینگ کشور، گفت: فیلترینگ منطقی، در اکثر کشورها امری پذیرفته شده تلقی می شود. باید قبول کرد، بخشی از آنچه در شبکه جهانی اینترنت در دسترس همگان است، آلوده است و هر کشور عاقلی تلاش می کند با فیلترینگ جلوی ورود این آلودگی‌ها را به فضای مجازی خود بگیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانیِ اسلامی صدرا افزود: رفع و یا تضعیف فیلترینگ از سوی یک دولت، مانند آن است که در قبال ورود سموم در شبکه آب شُرب مردم کلان شهری مثل تهران و بیماری صدها هزار نفر، بی تفاوت باشیم. اکثریت قریب به اتفاق مردم نیز به دنبال استفاده خود و فرزندانشان از اینترنت پاک و سالم هستند و دولت‌ها نمی‌‌توانند به خاطر تأمین رضایت یک اقلیت ناچیز و کسانی که منافع جناحی خود را به منافع ملت ترجیح می دهند، به خواست اکثریت مردم و مصلحت عمومی بی اعتنایی کنند.

وی ادامه داد: همه می‌دانند که مخالفت با فیلترینگ موضوع جدیدی نیست اما در این یکسال اخیر و با روی کار آمدن دولت یازدهم، تشدید شده است. بعضی دیگر می‌گویند، وجود فیلتر شکن‌های قوی و نو به نو، عملاً سیستم فیلترینگ را بی‌اثر کرده است.

غلامی تصریح کرد: این سخن را قبول نداریم زیرا همین فیلترینگ موجود، تا حد قابل توجهی زمینه ورود آلودگی‌ها را به فضای مجازی کشور کاهش داده است و اگر نبود، وضع به مراتب از این بدتر بود. از طرف دیگر، چرا باید سیستم فیلترینگ کشور در برابر فیلترشکن‌ها تا این حد از خود ضعف نشان دهد؟ چرا باید سیستم فیلترینگ اینقدر پراشتباه عمل کند و زمینه نارضایتی بخشی از کاربران را فراهم کند؟

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانیِ اسلامی صدرا اضافه کرد: آیا مسئول این وضع، کسی جز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با عدم سرمایه‌گذاری مناسب روی این سیستم، هم ضریب اشتباه را در آن بالا برده و هم آن را در برابر فیلترشکن‌ها منفعل ساخته است؟

وی ادامه داد: مطلب دیگر، در خصوص مصادیق فیلترینگ است. همانطور که اشاره کردم، باید با شاخص‌های منطقی، با ورود انواع آلودگی‌ها به فضای مجازی کشور مقابله کنیم. هم آلودگی‌های فرهنگی، هم سیاسی و هم اقتصادی. مثلاً شبکه‌های اجتماعیِ امریکایی- صهیونیستی یکی از کانال‌های ورود آلودگی به فضای مجازی کشور به شمار می روند. این شبکه‌ها آنقدر مخاطره آمیز هستند که حتی رئیس جمهور فعلی ایالات متحده می‌گوید امکان دسترسی دختران خود را به این شبکه‌ها از بین برده است.

غلامی خاطر نشان کرد: خود غربی‌ها امروز می‌گویند عامل یک- سوم طلاق و فروپاشی خانواده در غرب شبکه‌های اجتماعی هستند. دقت داشته باشید، ما به هیچ وجه مخالف اصل شبکه‌های اجتماعی و فرصت‌های فراوان آنها نیستیم بنابراین نسبت به عدم حمایت دولت از موسسات ایرانی متعهد و مبتکر برای ایجاد شبکه‌های اجتماعی قدرتمند و سالم داخلی و حتی بین‌المللی، معترضیم. چرا بعضی مسئولان به جای آنکه شأن خود را در حدّ وکیل مدافع یک شبکه اجتماعی خاص در ایران تنزل دهند، از راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی سالم ایرانی که ده‌ها ایده خوب برای آن وجود دارد حمایت نمی کنند؟!

صرامی: عدم هوشمندی، باز و بسته شدن سایت‌ها به دلیل نقص فنی و بی‌توجهی به برخی مصوبات کمیته فیلترینگ، از مشکلات سیستم پالایش است

همچنین در این نشست مهدی صرامی درباره وضعیت فیلترینگ و نقص‌های موجود در آن گفت:  نبود ویژگی «هوشمندی» در سامانه فیلترینگ، باز و بسته شدن بعضی سایت‌ها به دلیل نقایص فنی در مقاطع مختلف و بی‌توجهی به برخی مصوبات کمیته تعیین مصادیق مجرمانه از مشکلاتی است که در زمینه فیلترینگ وجود دارد.

مدیرعامل مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی (فرا) افزود: اما با توجه به اینکه وزیر ارتباطات هم برخی انتقادات به وضعیت فیلترینگ را قبول کرده لازم است به  سمت سامانه‌های هوشمند فیلترینگ برویم.

وی افزود: وقتی مدل صحیح بومی پیاده‌سازی نمی‌شود و شبکه ملی اطلاعات که شبکه‌ای پیشرفته و مزیت‌ساز برای تولید محتوای داخلی و بومی است، نداریم طبیعتا کارها محدود به اقدامات انفعالی می‌شود و وزن اهرم‌های سلبی افزایش پیدا می‌کند و مردم به این دلیل که می‌خواهند از تهاجم فرهنگی و محتوای مخرب مصون باشند از حاکمیت انتظار دارند مقابله سلبی را هم داشته باشد.

صرامی با تاکید بر اینکه  فیلترینگ را باید به عنوان یکی از ابزارهای حاکمیتی برای مقابله با سیل مخرب تهاجم فرهنگی غرب و پاسخ به خواسته مردم دانست و ادامه داد: متاسفانه  وزارت ارتباطات اقدام مناسبی برای هوشمند سازی سامانه های فیلترینگ صورت نمی‌دهد ونتیجه انفعال این است که هنوز هم سامانه فیلترینگ هوشمند نداریم واشکالات فنی اساسی زیادی وجود دارد که وزارت ارتباطات وظیفه دارد برای رفع نقایص، به وضع موجود خاتمه دهد و نگرانی بحق خانواده‌ها درخصوص امنیت اینترنت موجود را برطرف کند.

این فعال فضای مجازی کشور تصریح کرد: قابل قبول نیست جایی که واردات پهنای باند اینترنت خارجی برای وزارت ارتباطات سود کلانی دارد، آن‌را توسعه دهد و سرمایه گذاری کند ولی جایی که باید تبعات آنرا کنترل و برای امنیت فرهنگی مردم هزینه کند، سهل انگاری کند و مسئولیت کار خود را برعهده دیگران بیاندازد و برای رفع نواقص موجود فیلترینگ شاهد انواع بهانه تراشی‌ها از قبیل کمبود بودجه و تشریفات اداری و غیره باشیم.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن