تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831117863




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیگنال های مثبت کردی پس از دیدار ظریف


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


سیگنال های مثبت کردی پس از دیدار ظریف بین الملل > اروپا - عرفان قانعی فرد

سفر محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران به عراق حاوی پیام های مختلفی بود اما از آنجا که بخشی از این سفر مربوط به دیدار او با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان بود به نظر می رسد که این سفر تغییراتی در نگاه و برنامه ریزی های اشتباه قبلی بارزانی ها را نمایان کرده است.
مدتی است که برخی رسانه ها در منطقه، سعی در ترویج ایران هراسی دارند. بالطبع آنچنان به آن سیاست خو کرده اند که حاضر نیستند آن شیوه را رها کنند و حتی گاه به افسانه پردازی هم می کشد.
امروز در خاورمیانه 4 کشور دارای مناطق کردنشین - ترکیه ( 18-20 میلیون) ، سوریه (2 میلیون) ، ایران ( 6-7 میلیون)، عراق (4-5 میلیون)- هر کدام به نحوی - گاه هم سو و در سیاستی مشترک از نظر منطقه ای - تعامل با کردها را برگزیده اند. گرچه در طی تاریخ معاصر بارها هر کدام از این کشورها از کارت کردها علیه همدیگر سود جسته اند اما امروزه روز در مجالست و مصاحبت های سیاسی همگی بر این عقیده اند که همزیستی با تروریسم ممکن نیست و تنها راه نجات هم همان همراهی و مرافقت با حکومت مرکزی است که در موزائیک قدرت منطقه شراکت داشت و قهر از حکومت مرکزی هم سودی در پی تحقق خواسته ها و احقاق حقوق نخواهد داشت
به عنوان مثال در ایران از دوران نادرشاه به بعد ، کردها بارها و بارها در مصالح و منافع کشور همراه حکومت مرکزی بوده اند و اگر گروهی هم دست به سلاح برده و از حکومت مرکزی رویگردان شده ، چندان اقبال و استقبال عمومی نیافته و مردمان مناطق کردنشین بسیار عقلانیت و خرد سیاسی پیشرفته تری داشته اند و سازمان ها و نهادهای سیاسی هم نتوانسته اند خود را عین کرد و کردستان بنامند و خود را نمایندگان کل جامعه کردستان بنامند و همراهی و جانفدایی کردهای ایران در ایام جنگ ایران و عراق هم خود شاهد این مدعاست.
در کردستان عراق هم سیاست ایران همواره حفظ تعامل و ارتباط با همه گروه ها بوده. مسعود بارزانی از سال 1354 میهمان ایران و در کرج مستقر بود. خود مسعود بارزانی هم معتقد است که " انقلاب ایران امکانات غیرپیش بینی نشده ای را به ارمغان آورد و پس از مرگ پدرش - مصطفی بارزانی - و بازگشت از آمریکا، چندین بار به دیدار رهبران و شخصیت های سیاسی ایران رفت و حتی در بهار 1358 قراردادی با چمران وزیر دفاع ایران منعقد کرد.
در همین حال مسعود بارزانی در لحظه های بحرانی، از ایران طلب کمک و همکاری کرده و چنین خواسته ای را همچنان دارد. گرچه برخی رسانه های کردستان و نیز برخی چهره های سیاسی کردستان عراق این تفکر را رواج داده اند که " ایران توجیهی برای حمله داعش به کردستان یافته و آن هم اقدام های جانانه مسعود بارزانی برای جدایی طلبی و استقلال کردستان بود". اما بین همان چهره های سیاسی کردستان عراق مشهور است که " نچیروان بارزانی سیاست عقلانی تر و آرام تر و باوفاتری به جمهوری اسلامی دارد و رابطه با ایران را حفظ کرده است و معتقد است همانا پشت کردن به ایران به عنوان واقعیت منطقه همانا به شکست و انزوای سیاسی بیشتر می انجامد و فرار از این واقعیت هم سیاست و تاکتیک نیست.
در رسانه های کردی زبان - از جمله سایت و تلویزیون روداو و باس و پیامنیر و...- اعلام کردند که " بارزانی خواهان جنگ با داعش نبود و کردها را جدا از عراق می دانست " اما در هنگام جنگ داعش، ایران از ارسال کمک به کردستان عراق به عنوان دوستان ایران، ابایی نداشت و جالب اینکه سیاست ترکیه که مدعی دوستی با بارزانی ها است عدم مداخله بود و یک گلوله هم در دفاع از کردها مقابل داعش ، شلیک نکرد.
در این چند روزه هم سیر تغییرات در عراق نشان می دهد که هم نداهای استقلال طلبی و گرد وخاک جدایی طلبی کردها یک شبه پایان یافت. رئیس جمهور و نخست وزیر جدید هم تعیین شد. البته تشکر جدی و تمام قد مسعود بارزانی از تلاش های ایران که در دیدار با جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران مطرح شد موید این مطلب شد که به دور از جنجال رسانه ای او همراهی و دوستی با جمهوری اسلامی و تعامل آن را می پسندد. هرچند از سال 1358 جمهوری اسلامی قیاده موقت را زنده کرد و تا 1991 آنان میهمان ایران بودند البته آمریکا هم اصرار کرد که رئیس فعلی اقلیم کردستان عراق با حکومت مرکزی عراق همکاری کند زیرا کردستان بخشی از عراق است و ایران و آمریکا و جامعه جهانی وقعی به بحث استقلال نداشته و ندارد.
امروزه در خاورمیانه شاید تنها کشوری که تعامل درستی با کردها ندارد همان ترکیه است و هنوز هم یکی از مهم ترین رهبران کرد در زندان ترکیه است و هرگز از کردی دیگر در عراق یا سوریه حمایت نخواهد کرد و این اعلام دولت کردی مستقل هم به شوخی ماند و به تاریخ پیوست.
بنابراین در رسانه ها هم سودی در ترویج سیاست ایران - هراسی نیست چه هماهنگی با سیاست ترکیه یا اسرائیل باشد و برای کردهای عراق ، ایران کشوری دوست است و در ایران حدود 2 نمایندگی حضور دارند حتی خود مسعود بارزانی در دوران جمهوری مهاباد در ایران متولد شد و با ایران ده ها قراداد امنیتی - اقتصادی دارد و جنجال رسانه ای هم منکر کمک ایران نبود، که اصولا امروز بدون ایران، چیزی به اسم حزب دمکرات کردستان عراق وجود خارجی نداشت و یا مسعود بارزانی هم براین کرسی تکیه نمی زد .
ممکن است بتوان گفت که ترکیه هم در این روزها با همپیمانان خودش - آل سعود و قطر و داعش و ... - عراق و کردستان را به صحنه جنگ بدل کردند و هزاران نفر کشته و زخمی و آواره شدند و همه این هزینه ها را به عراق و کردستان تحمیل کرد تنها برای این تفکر بیات شده اعلام استقلال کردستان که حقیقتا یک خواب شاعرانه است و ترکیه هم هرگز حامی آن نشد .
الان هم پس از تهدید کردها و این جنایت شنگال، گرچه از ترکیه کمک طلبیدند اما ترکیه 1 گلوله شلیک نکرد و همکاری یا دخالتی هم نکرد و تاریخ معاصر کردها می تواند شهادت دهد که این بار عراق و کردستان عراق را عقلانیت سیاسی حزب اتحادیه میهنی کردستان و تفکر ملی پیشمرگه ها - که از مندلی تا مخمور جنگ کردند - و حمایت جانانه ایران نجات داد و گرنه موجب می شد که امروز اهالی سلیمانیه و اربیل هم در مرز ایران آواره باشند و خود رهبران اقلیم هم در کمپی کنار راژان سردشت ، خیمه بزنند. همه کردها می دانند که ایران در همه حالت ها و صحنه ها، فریاد رس و مامن آنها بوده است.
امروز هم فواد معصوم - چهره ای دوستدار ایران وایرانی - بر کرسی ریاست جمهوری عراق تکیه زده است و کردها هم این بار در تشکیل دولت جدید در عراق، به کمک های دیپلماتیک ایران نیاز خواهند داشت . چه بسا در تاریخ معاصر هم چه بسیارند مواردی که ایران، بسیاری از احزاب و جریان های سیاسی کردی را از نابودی محض نجات داده است. امید است که این تعامل دراز بپاید. پژوهشگر تاریخ معاصر 4949



چهارشنبه 5 شهریور 1393 - 15:30:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن