واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۴۲ب.ظ)
مديرعامل شرکت مديريت شبکه برق ايران خبر داد: ايران چهاردهمين کشور برتر توليدکننده برق جهان مديرعامل شرکت مديريت شبکه برق ايران گفت: ايران با ظرفيت توليد افزون بر 70 هزار مگاوات، رتبه چهاردهم توليد برق در جهان را داراست و افزونبر منابع غني انرژي فسيلي، منابع عظيمي را براي توسعه انرژيهاي تجديدپذير در اختيار دارد.
ميرفتاح فتاحقرهباغ در حاشيه دهمين همايش بينالمللي انرژي، در گفتوگو با خبرنگار خبرگاري موج، گفت: دانشي که همايش انرژي در اختيار مديران قرار ميدهد، نامحسوس است اما از اين يافتهها ميتوان بهطور محسوس در کنترل مصرف انرژي بهره برد.
وي اظهار داشت: يکي از دستاوردهاي همايش انرژي اين است که مديران را با دانش روز آشنا ميکند تا با ديدي شفاف و علم بهروز و آشنايي با روشهاي جديد در استفاده از انرژيهاي نو، بتوانند به رفع نيازهاي جامعه، جامه عمل بپوشانند.
مديرعامل شرکت مديريت شبکه برق ايران ادامه داد: دانش ابزاري است که راهکارهاي جديد را براي استفاده بهينه انرژي در اختيار ما ميگذارد تا بتوان حرکت جديدي را در حوزه انرژي طراحي کرد.
فتاحقرهباغ با بيان اينکه دهمين همايش بينالمللي انرژي داراي پتانسيل بيشتري درمقايسه با همايشهاي پيشين است، گفت: حضور شمار زيادي از متخصصان و صاحبنظران داخلي و خارجي بهويژه کشورهاي اروپايي، آمريکا، هنگکنگ، لبنان، ترکيه و ... و وجود سخنرانان صاحبنام و مقامهاي ارشد انرژي جهان مويد اين مدعا است.
وي ادامه داد: فضاي جهاني با عنايت به رويکرد دولت جديد، فضاي آرامي شده است و تعاملي دوسويه بين ايران و جهان برقرار شده و اين باور بر همگان روشن است که جمهوري اسلامي ايران رويه متعادلي داشته و با ادامه رفتار صلحجويانه با جهانيان، حرفهاي زيادي براي گفتن خواهد داشت.
مديرعامل شرکت مديريت شبکه برق ايران اضافه کرد: با توجه به موارد يادشده و اينکه جمهوري اسلامي ايران با ظرفيت توليد بيشاز 70 هزار مگاوات، رتبه 14 توليد برق در جهان را داراست و افزونبر منابع غني انرژي فسيلي، منابع عظيمي از انرژيهاي تجديدپذير مانند انرژي خورشيدي، بادي و زمينگرمايي را در اختيار دارد و اين منابع ميتوانند افزونبر تامين نياز داخلي، بخشي از نياز خاورميانه و جهان را نيز تامين کنند، دهمين همايش بينالمللي انرژي با استقبال بيشتري از سوي کارشناسان و نخبگان انرژي جهان روبرو شده و اين اقبال را داشته است تا پربارتر از سالهاي گذشته برگزار شود.
وي اظهار داشت: موقعيت جمهوري اسلامي ايران با کشورهايي نظير ترکيه و پاکستان قابل مقايسه نيست زيرا جمهوري اسلامي ايران افزونبر ذخاير عظيم انرژي فسيلي و تجديدپذير، از نظر جغرافيايي نيز در مکاني قرار گرفته است که ميتواند انرژي بين خاورميانه و آسياي ميانه را ترانزيت کند و در زمان حاضر جمهوري اسلامي ايران با بيشتر کشورهاي همسايه مراوده برقي دارد.
وي ادامه داد: شبکه برق ايران در زمان حاضر به شبکه برق عراق، ترکيه، جمهوري آذربايجان، جمهوري ارمنستان، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان متصل است.
فتاحقرهباغ افزود: ما هماکنون واردکننده برق از ترکمنستان در قبال فروش انرژي فسيلي هستيم و به ترکيه، عراق، پاکستان و افغانستان برق صادر ميکنيم و با شبکه برق ارمنستان سنکرون يا همفرکانس هستيم و ميتوانيم به تبادل برق بپردازيم.
وي بيان داشت: مذاکرههايي نيز بين وزارت نيرو و شرکت توانير با وزارت انرژي روسيه و شرکت اصلي برق اين کشور انجام گرفته و مطالعههايي در زمينه اتصال شبکه برق دو کشور صورت پذيرفته است که درصورت مثبت بودن، موجب خواهد شد شبکه برق ايران و روسيه نيز به هم متصل شوند.
مديرعامل شرکت مديريت شبکه برق ايران ماموريت شرکت مديريت شبکه برق ايران را بهرهبرداري و پايش انرژي دانست و گفت: شرکت مديريت شبکه برق ايران ميزان مصرف را رويت ميکند و ما تلاش ميکنيم بالانس يا تعادل را بين توليد و مصرف برقرار کنيم.
وي ادامه داد: کل انرژي سراسري کشور با لوازم اندازهگيري دقيق در مرکز کنترل رصد ميشود و ما تلاش ميکنيم تعادل بين مصرف و توليد برقرار شود؛ يعني اگر ميزان مصرف بالا رفت، به نيروگاهها دستور داده ميشود تا با توليد بيشتر تلاش کنند ميزان کمبود برق مصرفي جبران شود.
دهمين همايش بينالمللي انرژي که روز گذشته در محل پژوهشگاه نيرو گشايش يافت، امروز به کار خود پايان ميدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]