واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۴۸ب.ظ)
مدير عامل شرکت توانير خبر داد: برنامه ويژه وزارت نيرو براي صرفهجويي در سوخت نيروگاهها انرژي در کشور بسيار ارزان در اختيار مصرفکنندگان قرار ميگيرد و اين موجب شده است تا در استفاده از آن رعايت خيلي موارد نشود و مردم بيش از استاندارد از انرژي استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، همايون حائري در دهمين همايش بينالمللي انرژي، با بيان اينکه نگاهي به نيازهاي محوري در توليد و مصرف برق در کشور، نقشه راه آينده انرژي را براي ما نشان خواهد داد، افزود: 71 هزار و 729 مگاوات ظرفيت نصبشده نيروگاهي موجب شده است تا جمهوري اسلامي ايران يکي از رتبههاي برتر بخش توليد برق را از آن خود کند.
وي با بيان اينکه اگر بخواهيم خلاصهاي از وضعيت برق ايران را به جهان ارايه کنيم، ميتوان افزونبر ميزان ظرفيت نصبشده نيروگاهي، به 217 هزار مگاولت آمپر ظرفيت پستهاي انتقال و فوق توزيع، 110 هزار مگاولت آمپر ظرفيت پستهاي توزيع و محوريت تبادل انرژي در منطقه (تبادل انرژي با تمامي کشورهاي همسايه داراي مرز خاکي) اشاره کرد، اظهار داشت: رشد مصرف در کشور با GDP رابطه مستقيمي دارد بهطوري که ايجاد 2500 مگاوات نيروگاه، شبکه انتقال و توزيع برق و ... هزينههاي بالاسري، گردش هزينهاي افزونبر 60 ميليارد دلار در سال براي کشور ايجاد ميکند.
وي با اشاره به ظرفيت نامي توليد برق در کشور، افزود: در کشور درمجموع 71 هزار و 729 مگاوات ظرفيت نصبشده نيروگاهي وجوددارد که ميتوان از اين ميان به 15 هزار و 829 مگاوات ظرفيت واحد بخاري، 25 هزار و 657 مگاوات ظرفيت واحد گازي، 17 هزار و 525 مگاوات ظرفيت سيکل ترکيبي، 9 هزار و 716 مگاوات ظرفيت برقآبي، 75 مگاوات ظرفيت تلمبه ذخيرهاي، يکهزار و 20 مگاوات ظرفيت هستهاي، 573 مگاوات ظرفيت توليد پراکنده و 219 مگاوات انرژيهاي نو و 440 مگاوات ظرفيت ديزلي اشاره کرد.
مديرعامل شرکت مادرتخصصي توانير اظهار داشت: از اين ميزان توليد، 16.3 درصد در بخش کشاورزي، 34.8 درصد در بخش صنعتي، 31.7 درصد در بخش خانگي، 8.8 درصد در بخش عمومي و 8.5 درصد در بخش تجاري مصرف ميشود.
وي با بيان اينکه انرژي در کشور بسيار ارزان در اختيار مصرفکنندگان قرار ميگيرد و اين موجب شده است تا در استفاده از آن رعايت خيلي موارد نشود و مردم بيش از استاندارد از انرژي استفاده کنند، گفت: آمار نشان ميدهد که امسال درمقايسه با سال گذشته با 7.15 درصد رشد مصرف انرژي مواجه بودهايم.
وي با بيان اينکه وزارت نيرو برنامههاي ويژهاي براي کنترل شدت مصرف انرژي در کشور دارد، گفت: نقش صنعت برق بهعنوان پشتيبان اقتصادي کشور خواهد بود.
وي افزود: براي اين فصل مشترک که ضرورتهاي تامين برق مطمئن و اقتصادي را ميطلبد، ساماندهي اقتصاد برق و سرمايهگذاري بهموقع، مديريت سمت تقاضا و ترکيب بهينه سبد توليد ميتواند ما را براي رسيدن به اهدافمان راهبري کند.
حائري با بيان اينکه با توجه به اصل 44 قانون اساسي، 60 درصد نيروگاههاي کشور به بخش خصوصي واگذار شده است، گفت: توليد برق در سال 82 تا 93 در يک پريود 10 ساله مورد بررسي قرار گرفت و ملاحظه شد نيروگاههايي که سوخت فسيلي مصرف ميکنند، حرف نخست را ميزنند؛ لذا با توجه به اينکه ايران داراي منابع عظيم گازي است، اقدام به تبديل نيروگاهها به سيکل ترکيبي کردهايم که ضمن صرفهجويي در مصرف سوخت به ميزان قابلتوجهي بازده توليد را نيز افزايش ميدهد.
وي با بيان اينکه برنامهريزي جهت کاهش تلفات شبکه به ميزان 10 درصد از ديگر برنامههاي وزارت نيرو است، افزود: استفاده جدي از انرژيهاي نو، افزايش بهرهوري در توليد انرژي (استفاده از واحدهاي کلاسCHP,CCHP و ... در تامين انرژي) و برنامهريزي جهت کاهش مصرف انرژي با توجه به مولفههاي مختلف بار در بخشهاي صنعت، تجاري و خانگي از برنامههاي مهم اين وزارتخانه است.
دهمين همايش بينالمللي انرژي که روز گذشته در محل پژوهشگاه نيرو گشايش يافت، امروز به کار خود پايان ميدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]