واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ شهريور ۱۳۹۳ (۱۱:۲۵ق.ظ)
ابلاغ محدوده 168 شهر تاريخي به وزارت راه و شهرسازي معاون ميراث فرهنگي با اشاره به تهيه و ابلاغ محدوده 168 شهر تاريخي به وزارت راه و شهرسازي، گفت: اتفاقات 4 سال گذشته در حوزه حفظ و احياء بناها و بافتهاي تاريخي به منظور کاهش تاثير تصميمات مخرب در اين حوزه بررسي و اقدامات پيشگرانه لازم انجام شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدحسن طالبيان با تشريح برنامههاي معاونت ميراثفرهنگي طي يک سال گذشته، گفت: در حوزه پايگاههاي ميراث جهاني چند اتفاق مهم در يک سال گذشته رخ داده است که از مهمترين آنها ميتوان به افتتاح دفتر مطالعاتي پايگاه ميراث جهاني باغهاي ايراني در باغ فين کاشان اشاره کرد.
وي همچنين از افتتاح پروژه منطقه ويژه تاريخي طبيعي تاقديس در پايگاه چغازنبيل با همکاري سازمان حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي خوزستان، خبر داد و يادآور شد: در سالي که گذشت تفاهمنامه همکاري بين معاونت ميراث فرهنگي و معاون وزير و مديرعامل شرکت مادرتخصصي عمران و بهسازي وزارت راه و شهرسازي در خصوص طرحهاي مشترک براي حفاظت به امضاء دو طرف رسيد.
معاون ميراثفرهنگي همچنين به افتتاح و رونمايي از پروژههاي ساماندهي و معرفي اقدامات انجام شده در محوطه شوش اشاره کرد و گفت: در اين حوزه مراسم نکوداشت آئين پهلواني ايران که در ميراث جهاني به ثبت رسيده است در کاخ گلستان برگزار شد.
معاون ميراثفرهنگي ثبت شهر سوخته سيستان در فهرست ميراث جهاني را مهمترين دستاورد سازمان در حوزه ثبت آثار دانست و با اشاره به ديگر اقدامات در حوزه ثبت آثار، گفت: بازنگري دستورالعملها و ارتقاء کيفي فرآيند ثبت با توجه به تجربههاي ملي و جهاني، از مهمترين اقدامات ما در اين بخش است.
طالبيان ادامه داد: براي نخستين بار عرصه، حريم و ضوابط 10 اثر به صورت همزمان با برنامه مديريتي خاصي در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيد.
طالبيان با اشاره به اهميت دفتر حفظ و احياء بناها و بافتهاي تاريخي، يادآور شد: بررسي اتفاقات چهارسال گذشته به منظور کاهش تاثير تصميمات مخرب در حوزه حفظ و احياء با آغاز به کار دولت تدبير و اميد آغاز شد و همچنين براساس مکاتباتي که با استانها صورت گرفت از مسئولان استاني خواسته شد تا ليست اسناد و مدارک مفقود شده طي سالهاي گذشته را به معاونت ميراث فرهنگي اعلام کنند.
وي به مکاتبه با استانها براي ارزيابي کيفي پيمانکاران و مشاوراني که از بدنه سازمان جدا شده بودند اشاره کرد و گفت: ما براي ارزيابي علمي و دقيق در حوزه حفظ و احياء به تهيه فرمهاي عملکرد 3 ماهه، 6 ماهه و سالانه اقدام کرديم و در اين مدت تدوين نظام گزارشگيري از استانها در دستور کار معاونت قرار گرفت.
معاون ميراثفرهنگي افزود: در زمينه کاهش تصديگري دولت در ستاد مرکزي و تفويض اختيار به استانها، معاونت ميراث فرهنگي اقدام به تهيه آئيننامه شوراي فني کرد.
طالبيان اظهار داشت: اعضاي پيشنهادي استانها براي عضويت در شوراي فني انتخاب شدند و پس از تاييد اين افراد، آئيننامه شوراي فني توسط رئيس سازمان ابلاغ و احکام براي 300 نفر در دست اقدام است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]