تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852271361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجميع بيمه‌هاي درماني؛ ‌درد يا درمان؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تجميع بيمه‌هاي درماني؛ ‌درد يا درمان؟!
اگرچه سازمان بيمه سلامت ايرانيان هم اكنون مدتي است اعلام وجود كرده و رئيس و بودجه مستقل دارد اما هنوز هدف اصلي تشكيل اين سازمان يعني تجميع بيمه‌هاي درمان اتفاق نيفتاده و سازمان‌هاي بيمه‌گر از اجراي اين تكليف قانوني سرباز مي‌زنند. در عين حال اين نگراني وجود دارد كه مبادا ادغام كيفيت ارائه خدمات را از شرايط كنوني هم ضعيف‌تر كند.
نویسنده : زهرا چيذري 


اگرچه سازمان بيمه سلامت ايرانيان هم اكنون مدتي است اعلام وجود كرده و رئيس و بودجه مستقل دارد اما هنوز هدف اصلي تشكيل اين سازمان يعني تجميع بيمه‌هاي درمان اتفاق نيفتاده و سازمان‌هاي بيمه‌گر از اجراي اين تكليف قانوني سرباز مي‌زنند. در عين حال اين نگراني وجود دارد كه مبادا ادغام كيفيت ارائه خدمات را از شرايط كنوني هم ضعيف‌تر كند.

اگر به قانون برنامه پنجم توسعه مراجعه كنيد در مي‌يابيد تجميع بيمه‌ها و تشكيل سازمان بيمه سلامت ايرانيان يكي از تكاليفي است كه در ماده 38 اين قانون به آن تأكيد شده است. در مقابل، با وجود اصرار وزير بهداشت براي تحقق اين مسئله به موازات اجراي مراحل تازه‌تري از طرح تحول سلامت، وزير رفاه ضمن اقرار به اينكه تجميع بيمه‌ها قانون است، ‌با بيان اين جمله كه «تجميع يك‌شبه سبب متلاشي شدن بيمه‌ها مي‌شود»‌نارضايتي خود را از اين قانون آشكار كرد. اين در حالي است كه فقط يك سال تا پايان برنامه پنجم زمان داريم و تكليف تجميع بيمه‌ها براي سال اول اجراي اين قانون است؛ تجميعي كه هدف اصلي آن تحقق عدالت در سلامت و ارائه خدمات يكسان به اقشار گوناگون جامعه است در حالي كه هم اكنون عدالتي در خدمات بيمه‌هاي موجود ديده نمي‌شود.

ادغام بيمه‌هاي درمان در سيماي قانون
چالش با بيمه‌ها تقريباً از زماني كه اين بخش از زير‌مجموعه بهداشت و درمان خارج شد، يكي از اصلي‌ترين موضوعاتي بوده كه مسئولان نظام سلامت با آن مواجه بوده‌اند. دولت يازدهم نيز كم‌كم دارد به همين چالش مبتلا مي‌شود و گله‌هايي از بيمه‌ها را مي‌توان از زبان دكتر سيد حسن قاضي‌زاده هاشمي شنيد. حالا ديگر وزير بهداشت هم نسبت به تجميع بيمه‌ها اظهار علاقه مي‌كند چراكه به باور وي اين تجميع سبب مي‌شود تا برنامه‌هاي سلامت بهتر پيگيري شود. اما مديران سازمان تأمين اجتماعي با چنين اقدامي مخالفند و براي طرح اين مخالفت هم به تبصره2 ماده 38 قانون يعني همان تبصره‌اي كه ادغام را تكليف كرده است، استناد مي‌كنند. اين تبصره مي‌گويد:‌«بيمارستان‌ها و مراكز ملكي صندوق تأمين اجتماعي كه درمان مستقيم را بر عهده دارند با حفظ مالكيت در اختيار صندوق مذكور باقي مانده و مطابق مقررات به سازمان بيمه سلامت ايران فروش خدمت خواهند نمود.»

استدلال مخالفان ادغام بخش درمان تأمين اجتماعي در بيمه سلامت
به باور مخالفان ادغام، اموال، سرمايه‌ها، املاك، منابع و درآمدهاي سازمان تأمين‌اجتماعي نتيجه دسترنج چند نسل كارگران و حق‌الناس محسوب مي‌شود كه بر اساس موازين قانوني و شرعي از ادغام مستثني شده است. رسول خضري، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در اين باره مي‌گويد: ‌در ادغام بخش درمان تأمين اجتماعي با سازمان بيمه سلامت، املاك و ساختمان‌هاي تأمين اجتماعي ادغام نمي‌شوند؛ يعني با حفظ مالكيت تأمين اجتماعي بر املاك خود، بخش درمان اين سازمان در بيمه سلامت ايرانيان ادغام مي‌شود. به باور وي، اين ادغام براي آن است كه هر ايراني يك كارت سلامت الكترونيك داشته باشد و عدالت در سلامت اجرا شود و بيمه پايه درمان، پيشگيري، بهداشت و توانبخشي براي همه يكسان باشد. بنا به تأكيد وي در صورت ادغام نيز قاعدتاً بيمه‌شدگان اين سازمان بايد همچنان از خدمات به صورت رايگان استفاده كنند؛ چراكه حق بيمه بيشتري نسبت به كاركنان دولت پرداخت مي‌كنند. محمد حسين قرباني ديگر عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس ضمن تأكيد بر اينكه بيمه تأمين اجتماعي هم از ادغام مستثني نيست، معتقد است: پس از ادغام، شرايط درمان ديگر شرايط خاص خود را دارد و همه از يك سطح خدمات برخوردار مي‌شوند.

ادغام بيمه‌ها ضرورتي مشروط
بديهي است ادغام بيمه‌هاي پايه سلامت يك تكليف قانوني براي رفع تبعيض ميان بيمه‌هايي نظير بيمه بانك‌ها، ‌شركت نفت، ‌شهرداري‌ها و ساير بيمه‌هاي رنگارنگي كه صفر تا 100 هزينه‌هاي درماني بيمه‌شدگان را جبران مي‌كنند با بيمه‌هاي ضعيفي چون بيمه خدمات درماني و تأمين اجتماعي مي‌تواند يك راهكار باشد اما با شرايطي. حتي وزير بهداشت هم آذرماه سال گذشته درباره تجميع بيمه‌ها اينگونه اظهارنظر كرده بود: در تجميع بيمه‌ها بايد پرسيد آيا با يكپارچه شدن بيمه‌ها، آنهايي كه راضي هستند مانند سايرين ناراضي مي‌شوند و ناراضي‌ها راضي؟ اگر مي‌خواهيم افرادي را كه از بيمه خود رضايت ندارند، راضي كنيم، بايد پول كافي در اختيار وزارت رفاه قرار دهيم يعني بيمه‌ها منابعي در اختيارشان باشد كه بتوانند تعهدات بيشتري را متقبل شوند و سقف و افراد بيشتري را پوشش دهند. اما اگر مي‌خواهيم با تجميع بيمه‌ها افرادي را كه از بيمه‌هاي تكميلي راضي هستند، ناراضي كنيم، اين به معناي توزيع كمبود و فقر است. بر اين اساس به نظر مي‌رسد براي اجراي ادغام بايد كارشناسي‌شده‌تر قدم برداشت؛ چراكه بعيد به نظر مي‌رسد شهرداري‌ها، ‌بانك‌ها و شركت‌هايي همچون نفت و پتروشيمي و همچنين صدا و سيما از ارائه خدمات مطلوب به كاركنانشان كوتاه بيايند و كاهش خدمات به سطحي پايين‌تر از اين تنها براي بيمه‌شدگان خدمات درماني و تأمين اجتماعي رخ مي‌دهد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن