تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى رود، همچنان كه نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803131578




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حدود اختیارات رئیس جمهور در اصل ۱۱۳ تعیین شود |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حدود اختیارات رئیس جمهور در اصل ۱۱۳ تعیین شود
رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به موضوع اصل ۱۱۳ قانون اساسی گفت: بیم آن می‌رود که این موضوع به موضع اختلافی غیرقابل قبولی منتهی شود. پسندیده است دولت و مجلس با همکاری هم حدود اختیارات رئیس‌جمهور را تعیین کنند.
کد خبر: ۴۲۹۲۸۷
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶ - 26 August 2014


رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به موضوع اصل ۱۱۳ قانون اساسی گفت: بیم آن می‌رود که این موضوع به موضع اختلافی غیرقابل قبولی منتهی شود. پسندیده است دولت و مجلس با همکاری هم حدود اختیارات رئیس‌جمهور را تعیین کنند.

به گزارش خبرنگار قضایی فارس به نقل از روابط عمومی دیوان عدالت اداری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین منتظری در جلسه سوم شهریور ماه هیات عمومی دیوان همچنین با تبریک هفته دولت به همه کارکنان و شاغلان در بخش های دولتی، به موضوع حدود مسئولیت رئیس جمهور در قانون اساسی که مجددا مطرح شده است اشاره کرد و اظهار داشت: در اصل 113 قانون اساسی و به موجب اصلاحیه سال 1368 آمده است، «پس‏ از مقام‏ رهبری،‏ رئیس‏ جمهور عالی‌ترین‏ مقام‏ رسمی‏ کشور است‏ و مسئولیت‏ اجرای‏ قانون‏ اساسی‏ و ریاست‏ قوه‏ مجریه‏ را جز در اموری‏ که‏ مستقیماً به‏ رهبری‏ مربوط می‌شود، بر عهده‏ دارد».

وی افزود: اینکه اجرای این اصل چگونه باشد، همواره در دولت‌های گذشته نیز مورد بحث و اختلاف نظر بوده و برداشت‌های متفاوتی از این اصل می‌شود، به نحوی که برخی رئیس جمهور را مسئول اجرا شدن قانون اساسی می‌دانند و نه اجرا کردن آن. ضمن اینکه برخی نیز معتقدند با توجه به اصل تفکیک قوا، رئیس جمهور تنها مسئول اجرای اصولی است که برعهده قوه مجریه نهاده شده است.

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به حذف عبارت «تنظیم روابط قوای سه‌گانه» از مسئولیت‌های اجرایی رییس جمهور در اصل 113 قانون اساسی پس از اصلاح تصریح کرد: در این عبارت شائبه دخالت بوده که حذف شده است. بنابراین آنان که  مدعی هستند، رییس جمهور می‌تواند در همه مسایل ورود یابد، باید به این مساله توجه کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین منتظری افزود: بعلاوه تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است و شورای نگهبان در تفسیری از اصل 113 بیان داشته است که «اولا مستفاد از اصول متعدد قانون اساسی آن است که مقصود از مسئولیت اجرا در اصل 113 قانون اساسی، امری غیر از نظارت بر اجرای قانون اساسی است. ثانیا، مسئولیت رئیس جمهور در اصل 113 شامل مواردی نمی شود که قانون اساسی تشخیص، برداشت، نوع و کیفیت اعمال اختیارات و وظایفی را به عهده مجلس خبرگان رهبری، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و هر مقام و دستگاه دیگری که قانون اساسی به آنها اختیار یا وظیفه‌ای محول نموده است. ثالثا، در مواردی که به موجب قانون اساسی رئیس جمهور حق نظارت و مسئولیت اجرا ندارند، حق ایجاد هیچگونه تشکیلاتی را هم ندارد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه این موضوع همواره از سوی دولت‌های مختلف مطرح شده و بیم آن می‌رود که به موضع اختلافی غیرقابل قبولی منتهی شود، پسندیده است که دولت و مجلس با همکاری هم حدود اختیارات رئیس جمهور را در اصل 113 قانون اساسی تعیین کنند.

رئیس دیوان عدالت اداری با تذکر نسبت به موضوع اصول معطل مانده قانون اساسی که اجرای آن از وظایف دولت است و متاسفانه از گذشته تا به حال هیچ اقدام موثری در اجرایی کردن آنها انجام نشده است، گفت: از باب دلسوزی به قوه مجریه می‌گوییم که بهتر است دولت به اجرای اصول معطل مانده و وظایفی که در اجرای قانون اساسی برعهده دارد، بپردازد.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری با طرح این پرسش که چرا دولت‌ها در طول سال‌های پس از انقلاب و تاسیس قانون اساسی تا کنون نسبت به اجرایی کردن برخی اصول اقدام نکرده‌اند، اضافه کرد: اصل هشتم از اصول مهم قانون اساسی در احیای قانونمند امر به معروف و نهی از منکر است که تا به امروز بر زمین مانده و متاسفانه هیچ دولتی تا کنون برای احیای آن اقدام نکرده است.

وی ادامه داد: همچنین نمونه دیگر اصول اجرا نشده قانون اساسی، اصل پنجاهم در موضوع حفاظت از محیط زیست است که نیازمند توجه جدی است.

رییس دیوان عدالت اداری گفت: اینکه تا این اندازه در کشور شاهد تخریب محیط‌زیست و منابع ملی هستیم و همچنین ساخت‌وساز‌های بی‌رویه در مناطق ساحلی، جنگلی و از بین رفتن طبیعت وجود دارد، نشان می‌دهد که به اجرای این اصل توجهی نشده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری در ادامه سخنان خود طرح این انتقادات را به دولت از سرخیرخواهی و دلسوزی دانست و اذعان کرد: انتظار ما از دولتمردان این است که اگر نظر مخالفی، منطقی و دلسوزانه ارایه شد، آن را بپذیرند.

وی افزود: وقتی سخنی گفته یا تصمیمی گرفته می‌شود، ممکن است مخالفانی نیز وجود داشته باشند و دلسوزانه انتقاد خود را مطرح کنند که سخن آنان باید منطقی پذیرفته شود. البته این با عناد ورزیدن و تخریب که به قصد سنگ‌اندازی و ایجاد کندی از سوی برخی صورت می‌گیرد، متفاوت است. دسته نخست را باید دلسوز و دسته دوم را مخرب دانست.

رییس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه اگر روحیه نقدپذیری در میان مسوولان حاکم و تقویت شود، به نفع کشور است، ادامه داد: اگر بنا باشد همه مردم یک فکر داشته باشند، حرکت و رشدی نخواهد بود. از همین رو نیز در روایات ما آمده که «اختلاف بین امت من رحمت است» و مراد از واژه اختلاف، تضارب آراء و بحث برای یافتن بهترین راه برای حل علمی و اجرایی است.

وی اضافه کرد: خداوند به پیامبر اسلام که عقل کل بود نیز امر کرده تا در امور اجتماعی و اجرایی با مردم مشورت کند و پس از آن به خدا توکل کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری در پایان با تاکید بر اینکه قوه قضائیه به ویژه دیوان عدالت اداری به واسطه وظیفه و مسئولیتی که بر عهده دارد، آماده هرگونه همکاری و تعامل با دولت برای اجرای قانون است، اظهار امیدواری کرد که دولتمردان بتوانند با اجرای صحیح قانون به وظایف خود عمل کنند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن