واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۳ (۱۱:۵۶ق.ظ)
پيشنهاد ثبت روز خوشنويسي از سوي مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قزوين نشست خبري سومين دوسالانه خوشنويسي ايران صبح دوشنبه، سوم شهريور ماه 1393، در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين نشست که با حضور مهدي احمدي، مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قزوين و دبير دوسالانه، غلامحسين اميرخاني، مجتبي ملک زاده، احمد پيله چي از اعضاي شوراي سياستگذاري برگزار شد، به تشريح برنامه هاي سومين دوسالانه خوشنويسي اختصاص داشت.
مهدي احمدي، دبير سومين دوسالانه خوشنويسي ايران، با توجه به اهميت و سابقه خوشنويسي در کشور گفت: در پاسداشت و گراميداشت خوشنويسي، از مسوولان درخواست داريم که روز خوشنويسي به صورت رسمي در تقويم کشور ثبت شود.
احمدي در ادامه افزود: سومين دوره دوسالانه از ششم شهريور ماه نيز در قزوين پايتخت خوشنويسي ايران آغاز و مراسم رسمي معرفي برگزيدگان و اهداي جوايز و تجليل از هنرمندان 13 شهريور ماه برگزار مي شود.
دبير سومين دوسالانه خوشنويسي ايران در ادامه گفت: دوسالانه در رشته هاي نستعليق، شکسته نستعليق و نسخ و ثلث در دو بخش رقابتي و غير رقابتي برگزار مي شود که در مجموع 851 اثر به دبيرخانه رسيد و هيأت انتخاب آثار منتخب را براي نمايشگاه دوسالانه انتخاب کرد.
وي خاطرنشان کرد: در رشته نستعليق 159 اثر، در رشته شکسته نستعليق 93 اثر، در نسخ و ثلث 59 اثر در بخش رقابتي به نمايش گذاشته مي شود و حدود 80 اثر در بخش غير رقابتي از پيشکسوتان و هنرمندان به نمايش در مي آيد.
احمدي همچنين با اشاره به دعوت از وزير آموزش و پرورش براي حضور در دوسالانه گفت: يکي از برنامه هاي ما تلاش براي توجه ويژه آموزش و پرورش به خوشنويسي و ايجاد تفاهم نامه جهت راه اندازي مدرسه خوشنويسي با مدير کل آموزش و پرورش استان قزوين است؛ به علاوه از وزير محترم آموزش و پرورش درخواست داريم که در مدارس دو واحد درسي خوشنويسي درنظر گرفته شود.
دبير سومين دوسالانه خوشنويسي همچنين با توجه به فجايع انساني و خشونت امروز در دنيا گفت: با نظر و هماهنگي استادان خوشنويسي با توجه به کشتار مردم غزه، در دوسالانه بيانيه جهان عاري از خشونت و دعوت به صلح و دوستي رونمايي خواهد شد.
احمد پيله چي، يکي از اعضاي شوراي سياستگذاري سومين دوسالانه خوشنويسي ايران، اظهار داشت: پيشرفت کيفي، کمي، کشف استعدادهاي جوان و اعتلاي هنر خوشنويسي به علاوه نامگذاري دوسالانه هاي خوشنويسي به نام اساتيد بزرگ کشوري و معرفي آنان به عموم مردم از اهداف شوراي سياستگذاري سومين دوسالانه خوشنويسي است.
وي افزود: به دليل حضور اساتيد برتر خوشنويسي، تجربه برگزاري دوره هاي گذشته و نيز چون قزوين از ديرباز مهد هنر خوشنويسي بوده، برگزاري سومين دوسالانه خوشنويسي نيز در استان قزوين رقم خورده است.
غلامحسين اميرخاني، عضو شوراي سياستگذاري و هيأت داوران دوسالانه، در اين جلسه اظهار داشت: حرکت رو به رشد هنر خوشنويسي را هر ساله شاهديم و اين حرکت توسعه اي تداوم دارد.
اميرخاني ادامه داد: اين دوسالانه نيز نشان داد که زنان امروزه وارد عرصه فرهنگ و هنر، از جمله خوشنويسي شده اند و در جشنواره ها برگزيده هم مي شوند.
مجتبي ملک زاده، عضو شوراي سياستگذاري و داور دوسالانه، نيز در اين نشست خاطرنشان کرد: هنر خوشنويسي در اين سالها رشد و توسعه خوبي داشته است که در اين زمينه نبايد نقش مؤثر دوسالانه ها و جشنواره ها را ناديده گرفت. آثار سومين دوسالانه خوشنويسي نيز نسبت به دوره هاي قبل از نظر کيفي رشد قابل توجهي دارد.
وي افزود: ميانگين سني شرکت کنندگان هم بسيار پايين آمده و اين اين نويد ورود جوانان به عرصه خوشنويسي است.
ملک زاده ادامه داد: از آنجا که نقاشي خط در سال هاي اخير مورد اقبال قرار گرفته است؛ در جلسه شوراي سياستگذاري دوسالانه با مدير کل هنرهاي تجسمي مقرر شد که براي اين امر برنامه اي مستقل در نظر گرفته شود تا در عرصه بين المللي هم مورد توجه قرار بگيرد.
بنا بر اين گزارش در اين نشست پوستر سومين دوسالانه خوشنويسي رونمايي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]