واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: طرح پرسشهاي اساسي
پس از مرگ يك جمعآوري كننده بازيافت به دست مأموران بازيافت شهرداري چند پرسش اساسي از سوي يك قاضي مطرح شده است.
آيا فرد حقيقي كه به عنوان كارگر در يك شركت فعاليت ميكند، ميتواند در نقش مأمور بازيافت، مردم را مورد مواخذه قرار داده يا براي برقراري نظم در شهر، جلو مردم را بگيرد؟
آيا يك شركت خصوصي كه به عنوان پيمانكار شناخته ميشود، ميتواند گشت بازرسي در سطح شهر راهاندازي كند؟
آيا پيمانكار شهرداري يا كارگرش، مجوز گشتزني و بازداشت افراد يا توقيف ماشين آنها را دارند يا اين موارد كه از اختيارات پليس است، قابل واگذاري به اين افراد است؟
آيا بازداشت، انتقال افراد و جريمه، جزو اعمال قوه قاهره نيست و طبق قانون مصداق آدمربايي به شمار نميآيد؟
به كارگيري اين افراد براي گشت زني، بر اساس چه ضوابطي صورت ميگيرد و آيا اين افراد كه با ماشين چراغگردان و برچسب ويژه در حال گشتزني هستند، بايد تجهيزات مقابله با مردم را به همراه داشته باشند؟
دريافت وجه از شهروندان از سوي اين افراد، از چه مجراي قانوني صورت ميگيرد؟
به گزارش خبرنگار ما، اين پرسشها به دنبال قتل مرد بيگناه به دست مأموران شهرداري كه نهم مردادماه در شرق تهران به وقوع پيوسته از سوي قاضي سپيدنامه مطرح شده كه پاسخ به آن ميتواند ابهامهاي بسياري را مرتفع نمايد.
حالا قرار است تيم جنايي، به دستور بازپرس سپيدنامه در مورد راهاندازي گشتهاي موتوري و خودرويي در شركتهاي پيمانكاري شهرداري دست به تحقيق بزنند و موضوع به كارگيري اين افراد و برخورد آنها با شهروندان بررسي شود. از سوي ديگر تيم جنايي پرونده به بررسي قرارداد مابين پيمانكار و شهرداري پرداخته تا طرفين قرارداد و رابطه آنها در قرارداد مشخص شود. بنابراين بررسيها درباره مرگ مرد بيگناه با تحقيق از شهرداري منطقه وارد مرحله تازهاي شد.
علي چراغي، 9 مردادماه امسال هنگامي كه با پسرنوجوانش در حال جمعآوري و ضايعات آهني در خيابان 196 غربيحوالي بزرگراه شهيد باقري تهران بود، از سوي چهار كارگر پيمانكار پسماند شهرداري هدف حمله مرگبار قرار گرفت. وي كه بر اثر اصابت پنجه بوكس يكي از كارگران به كما رفته بود، 16 مردادماه در بيمارستان نورافشان فوت شد. پس از حادثه، چهار ضارب متواري شدند، اما پيمانكار پسماند منطقه 4 به دستور بازپرس سپيدنامه به اتهام مخفي كردن ادله جرم و تلاش در فراري دادن متهمان بازداشت شد و مورد تحقيق قرار گرفت. در حالي كه پيمانكار همچنان در بازداشت بود، كارآگاهان چهار متهم فراري را دستگير كردند. چهار متهم در بازجوييها اقرار كردند كه بعد از كتك زدن علي، به ايستگاه پسماندها رفتهاند و موضوع درگيري را به پيمانكار توضيح دادهاند. آنها مدعي شدند پيمانكار بعد از شنيدن موضوع از آنها خواسته چند روزي در شركت آفتابي نشوند تا آبها از آسياب بيفتد، همچنين به آنها دستور داده، جيپياس ماشين وانت دوكابين را از كار بيندازند تا ماشين از طريق پليس شناسايي نشود. البته آنها گفتند حتي در زمان فرار، پيمانكار از طريق كارت عابر براي آنها پول واريز كرده است.
چهار متهم در ادامه تحقيقات به درگيري با مقتول اعتراف كردند. داود، بهنام و هرمز اعتراف كردند بعد از كتككاري مقتول، سياوش خيلي عصباني شد و با دست آخرين ضربه را به صورت مقتول زد كه علي چراغي به زمين خورد و از هوش رفت. سياوش هم حرفهاي سه همدست خود را تأييد كرد. بهنام گفت: پيمانكار 200 ماشين در سطح منطقه دارد كه مشغول جمعآوري و خريد ضايعات هستند. علاوه بر اين 200 ماشين، تعدادي كارگر مانند ما استخدام كرده است كه با چهار ماشين مزدا دوكابين كه مجهز به چراغگردان و تجهيزات است در منطقه گشت ميزديم تا اجازه ندهيم غير از اين 200 ماشين، افراد ديگري به جمعآوري و خريد ضايعات مشغول شوند. وي ادامه داد: چنانچه هنگام گشتزني به افرادي كه با ماشين يا گاري در حال جمعآوري و خريد ضايعات بودند برخورد ميكرديم، ابتدا وسيله آنها را متوقف و از آنها درخواست مجوز ميكرديم. چنانچه مجوز نداشتند مبلغ 150 هزار تومان به عنوان جريمه و صدور مجوز يك ماهه از آنها ميگرفتيم. كساني كه اين پول را پرداخت ميكردند بايد هر ماه براي تمديد مجوز مبلغ 72 هزار تومان پرداخت كنند وگرنه مجوزشان باطل و ديگر حق ورود به منطقه را براي جمعآوري و خريد ضايعات نداشتند. افرادي هم كه در مقابل خواسته ما مقاومت ميكردند، ماشين آنها را توقيف ميكرديم و به ايستگاه انتقال ميداديم و بعد از صدور قبض جريمه از آنها تعهد ميگرفتيم تا در اين منطقه ضايعات را جمعآوري و خريد نكنند. يكي ديگر از متهمان گفت كه ما معمولاً هر روز درگيري و برخورد فيزيكي با افرادي كه مشغول جمعآوري ضايعات هستند داريم و گاهي كتك ميخوريم و گاهي هم كتك ميزنيم. بازجوييها از پيمانكار و چهار متهم در حالي ادامه دارد كه تيم جنايي تحقيقات خود را براي جمعآوري مستندات روي شهرداري منطقه 4 متمركز كرده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]