واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی معاون وزیر نیرو اعلام کرد:
مشارکت برقی ایران و اعراب خلیجفارس/ برنامه جدید صادرات برق به اروپا
معاون وزیر نیرو با تشریح سیاست های جدید انتقال و تبادل برق بین ایران و کشورهای همسایه از ایجاد شبکه بزرگ انتقال برق در خلیج فارس برای ارتباط با کشورهای عربی خبر داد و اعلام کرد: در آینده کشورهای شرق اروپا و حوزه قفقاز بازار بزرگ برق ایران خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا دایمی با اشاره به جایگاه مهم اقتصاد انرژی در منطقه خاورمیانه، گفت: صنعت برق ایران در مداری از جهان قرار گرفته که در شمال آن مناطق سردسیر و در جنوب کشورهای گرمسیر و استوایی قرار دارند و همین امر موجب میشود بتوانیم بهعنوان انتقالدهنده انرژی بهویژه در اقلیمهای مختلف مطرح باشیم.
معاون برنامهریزی و اموراقتصادی وزیر نیرو انتقال انرژی بین اقلیم های سرد و گرم همجوار را یکی از سیاستهای مورد تاکید اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: با توجه به وضعیت اقلیمی و تفاوت زمان نیاز به انرژی در محدوده شمالی و جنوبی ایران، کشورهای شمالی ایران بهویژه منطقه قفقاز میتوانند بهعنوان بازار بزرگ برای انرژی ایران مطرح باشند و حتی در نگاه کلان انتقال منابع انرژی به شرق اروپا میتواند یک هدف بزرگ باشد.
این مقام مسئول با اشاره به وضعیت کنونی مبادله انرژی با کشورهای همجوار، تصریح کرد: عمده این مبادلههای انرژی در بخش برق است که در ماههای اخیر در تلاش بودهایم با انتقال برق از زیر دریا به کشورهای عربی این ارتباطها و مبادلهها را گسترش دهیم.
وی با اشاره به شعار مدیریت منابع کارآمد، صنعت انرژی سرآمد در سطح صنایع آب و برق کشور، اظهار داشت: اگر بخواهیم براساس سیاستهای اصل 44 قانون اساسی عمل کنیم، باید شبکه انتقال برق کشور کامل شود و زیر ساختهای کشور ارتقا یابد و این سرآمدی زمانی محقق خواهد شد که در سطح ملی ما از منابع انرژی به بهترین وجه ممکن استفاده کنیم.
معاون وزیر نيرو سپس با اشاره به برنامههای وزارت نیرو در بخش انرژی، تاکید کرد: شیوه زندگی کنونی مردم و گسترش مصرف انرژی در تمامی سطوح زندگی در بخشهای خانگی، کشاورزی، خدماتی و صنعتی بهشدت به مصرف برق و انرژی وابسته شده است؛ بنابراین مهمترین برنامه ما پایداری در تولید برق برای مصارف مختلف است.
دائمی ادامه داد: صنعت برق در زمان کنونی 70 هزار مگاوات قدرت نصب شده دارد و قادر به تولید حدود 50 هزار مگاوات انرژی است و اگر از رکود اقتصادی کنونی خارج شویم، حجم بزرگی از صنایع بهعنوان مصرفکننده جدید به این چرخه وارد میشوند و به بازار بزرگتری نزدیک میشویم؛ از این رو باید آمادگی لازم را برای تامین پایدار برق موردنیاز آنها داشته باشیم.
دایمی محور دیگر برنامههای وزارت نیرو را بهرهوری در مصرف انرژی اعلام کرد و افزود: کشور هنوز جزو مصرفکنندگان بزرگ انرژی بوده و با توجه به نظام یارانهای حاکم در قیمتگذاری برق و انرژی و قیمت بسیار پایین تعرفههای تکلیفی نسبت به قیمت تمامشده، مولفه لازم اقتصادی را برای ارتقای بهرهوری در اختیار نداریم و بر همین اساس یکی از اهداف برنامه ششم توسعه تجدیدنظر در نحوه مصرف انرژی کشور است.
وی با اشاره به سیاست شفافسازی روابط پولی و اقتصادی انرژی کشور، خاطرنشان کرد: این امر مهمترین برنامه وزارت نیرو در سال 93 بوده و دولت هم پیگیر این موضوع است؛ بنابراین باید بتوانیم ساختار بخش برق کشور را اصلاح کنیم.
۱۳۹۳/۶/۳ - ۱۷:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]