واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان خاتون آبادی:
صرفه جویی آب در اصفهان درصورت کنترل مهاجرتها تاثیرگذار است
اصفهان – خبرگزاری مهر: عضو کمیته آب کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان گفت: 25 درصد صرفه جویی آب در خانوارها در حالی موثر است که مهاجرت های بی حد و اندازه به این استان مدیریت شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سید احمد خاتون آبادی صبح امروز در حاشیه نشست جمعی از فعالان محیط زیست اصفهان، اظهار داشت: مهاجرت ها اقوام مختلف از استان های دیگر در حالی به استان اصفهان انجام می گیرد که این مردم باید آب و خوراک خود را نیز تامین کنند و چطور امکان دارد که از استان های دیگر به این استان سفر کنند اما حاضر به انتقال آب به این استان نشوند. وی بیان داشت: خاک اصفهان در حالی به غارت می رود و شاهد تاراج آن در مناطق کوره های آجر پذیری و منطقه گرگاب هستیم که بی آبی نیز مزید بر علت شده است. عضو کمیته آب کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان تصریح کرد: وضعیت خشکسالی و کم آبی در ایران به گونه ای است که کشور را از وضعیت نیمه خشک به خشک تبدیل کرده است. وی بیان داشت: در صورتی که خشکسالی و کم آبی به همین روند ادامه یابد و مسئولان فکری برای آن نکنند تا 10 سال دیگر ایران یک وارد کننده محض محصولات زراعی می شود. خاتون آبادی تنها راه حل خروج از بحران ها را سد شکنی و تخریب کارخانجات می داند و افزود: اگر قرار باشد بین تلف شدن انسان ها از شدت بی آبی و گرسنگی و از بین رفتن محصولات کشاورزی و عدم امکان کشت این محصولات به خاطر بی آبی از یک سو و از سوی دیگر تخریب کارخانجات و سدها یکی را انتخاب کنیم عقلانی است که راه دوم را برگزینیم. وی اضافه کرد: اصفهان به دلیل وضعیتی که دارد در آینده نزدیک وضعیتی همچون سومالی پیدا می کند و این به دلیل خشک شدن لایحه های زیر زمینی استان اصفهان است.
رسانه ها با انگاره سازی های بجا بر اذهان عمومی مسلط شوند خاتون آبادی نقش رسانه ها را در این امر و خروج از بحران آب بسیار موثر خواند و گفت: رسانه های کشور باید با انگاره سازی بجا، تکرارهای درست که تا هفت مرتبه اثر بخش اعلام کردند که حالت عادی و روند عادت به خود نگیرد و در نهایت با تسلط شدن بر اذهان عمومی و مسئولان بر این بحران فائق آیند. وی افزود: تحقیقات پزشکی روی نمک تالاب گاوخونی انجام گرفته و مشخص شده که این نمک آلوده به فلزات سنگین از جمله کادمیم، سرب و جیوه است که با هر وزش باد ریزگردهای پخش شده در هوای اصفهان نیز به این فلزات آغشته است و برای سلامتی مردم این استان بسیار مضر است. خاتون آبادی ادامه داد: از 600 دشت استان اصفهان 300 دشت از استان به دلیل احداث غیر اصولی سدها و خشک شدن سفرهای آب زیرزمینی از بین رفته است. وی گفت: فاجعه دیگر این است که میانگین مصرف آب در خانوارهای ایرانی 2 و نیم برابر دنیا است.
۱۳۹۳/۶/۳ - ۱۲:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]