تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837449557




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب سدهای تهران پاييز تمام می‌شوند!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آب سدهای تهران پاييز تمام می‌شوند!




اگر شهروندان تهراني، در ميزان مصرف خود صرفه‌جويي حداقل 20 درصدي نداشته باشند، آب سدهاي 5 گانه تهران تا نيمه پاييز بيشتر دوام نمي‌آورند.





روزنامه اعتماد: اوضاع بحراني آب شرب در تهران در روزهاي اخير به جايي رسيده بود كه مسوولان اعلام كرده بودند تا 40 روز ديگر آب در تهران تمام مي‌شود و به‌طور پياپي از مردم خواستند در مصرف آب صرفه‌جويي كنند.

در بيلبوردهاي تبليغاتي شهر، زيرنويس‌هاي تلويزيون، ميان برنامه‌ها از جنس سيما و حتي صدا، همه از سوق دادن صرفه‌جويي تا 20 درصد نشان داشت، صرفه‌جويي‌اي كه در حال حاضر، به 5 درصد هم نمي‌رسد. مديرعامل آب منطقه‌يي استان تهران، در سخناني كه به نوعي گزارش ميزان منابع آب تهران محسوب مي‌شد، اعلام كرد اگر شهروندان تهراني، در ميزان مصرف خود صرفه‌جويي حداقل 20 درصدي نداشته باشند، آب سدهاي 5 گانه تهران تا نيمه پاييز بيشتر دوام نمي‌آورند.

با توجه به ميزان مصرف آب تهراني‌ها كه يك ميليارد متر‌مكعب است، 20 درصدش همان 200 ميليون متر‌مكعبي مي‌شود كه بيشتر از كمبود آب ما است و اين يعني صد‌درصد جبران. اين در حالي است كه در حال حاضر صرفه‌جويي به 5 درصد هم نمي‌رسد.

خسرو ارتقايي، با تاكيد بر اين امر، كاهش بارندگي و افزايش دما در چند سال اخير را عواملي تاثيرگذار در روند خشكسالي دانست. او در اين خصوص گفت: «وضعيت آبي خوبي را به لحاظ بارندگي و دما در سال آبي كه در حال اتمام است، نداشتيم. كاهش 25 تا 30 درصدي بارندگي در دو سال گذشته به ميزان 100 ميليمتر باعث كاهش سطح روا ن آب‌ها شده، ازسوي ديگر، افزايش 2 تا 3 درجه‌يي دما در دو سال پياپي و بالا رفتن دماي بعضي ايستگاه‌ها تا 10 درجه و در مجموع استمرار افزايش دما در سه ماه اخير (دماي بالاي 37 درجه) عامل مهمي در استمرار خشكسالي بوده و هست.»


آخرين قطره‌ هاي آب سدها پاييز تمام مي‌شوند



اما افزايش انشعاب در سال‌هاي اخير با توجه به افزايش جمعيت و افزايش بهداشت عمومي مردم، باعث افزايش ميزان مصرف تا 5 درصد بوده كه با مديريت مصرف آب و انشعاب اين افزايش به 2/2درصد كاهش يافت. ارتقايي با اشاره به افزايش ميزان دبي آب روز گذشته در مقايسه با همين روز در سال گذشته، گفت: «ميزان مصرف در يك شبانه‌روز در تهران، بيش از سه ميليون مترمكعب است، كه دبي آن 7/ 35 مترمكعب بر ثانيه است در حالي كه سال گذشته در همين روز دبي آب، 35 مترمكعب بوده است كه اين حاكي از افزايش 700هزار مترمكعبي مصرف در اين سطح است.»

به گفته اين مدير آب منطقه‌يي، 16 مترمكعب بر‌ثانيه آب از محل چاه‌ها و 20 مترمكعب بر ثانيه از محل سد، براي آب استان تامين مي‌شود. در اين ميان، بيش از 42 درصد از منابع آب زيرزميني براي آب شرب شهر مصرف مي‌شود، اين نشان از اين مي‌دهد كه بيش از آنچه بايد، از ميزان آب سدها به مدار آورده شده. سد لتيان، سدي كه تحت تاثير اين ميزان مصرف آب، به 17 ميليون متر مكعب رسيده بود كه با پمپاژ از سد لار، به سطح بالاتري رسيد و مانع از تخليه آن شد.

سد ماملو، سد پنجمي كه قرار است به واسطه اين بي‌آبي از مهرماه، وارد چرخه تامين آب شود، قدم ديگري است براي تامين آب تهران. اما پيش‌بيني‌هاي آب منطقه‌يي و آبفا حاكي از اين است كه سدهاي 5 گانه تهران، تا پايان شهريور، به كمتر از حد استاندارد سالانه خود مي‌رسد. سدهاي لتيان و اميركبير روي هم حدود 95 ميليون مترمكعب آب دارند، ميزان آب سد ماملو هم به 100 ميليون مي‌رسد، كه به اين معني نيست كه همه 95 ميليون متر مكعب قابل استفاده است، حداكثر مي‌توانيم 70 ميليون مترمكعب از ميزان آب را استفاده كنيم.

بقيه آب، جزو حقابه سد است كه به خاطر گونه قزل‌آلاي قرمزي كه در اين سد وجود دارد، همچنين به لحاظ كيفيت آب و ممانعت محيط زيست، از اين ميزان آب برداشت نمي‌شود. كمبود آب در سدها باعث شده متوليان آب استان سراغ حفر چاه بروند، ارتقايي در اين مورد مي‌گويد: «مجوز بيش از 80 حلقه چاه را به آب و فاضلاب استان داده‌ايم، 30 تا در شمال و شمال شرق كه تصفيه‌خانه 3 و 4 را دارد و دچار بحران جدي است. بقيه هم در غرب و جنوب غرب قرار است، حفر شوند. بالغ بر 30 تا 40 ميليون مترمكعب آب با اين چاه‌ها قابل تامين است.»

عددهاي ارائه شده در اين نشست، ‌خبر از خروج دو‌برابري آب از سدها نسبت به ورود آنها مي‌داد. سد اميركبير، با ورودي 7/3 متر بر ثانيه و خروجي7/8 نشان از اين ميزان دارد، ‌همچنين سد طالقان، با 2 متر بر ثانيه ورودي و 9 متر خروجي و سد لار با 7 متر بر ثانيه ورودي و 13متر خروجي اين دو برابري را تاييد مي‌كند. اما بارندگي‌هاي اطراف استان كه بيشتر به شكل برف است تا باران، نشان از اين دارد كه بارش و آبگيري در پاييز به كمترين ميزان خود مي‌رسد و از اواخر سال، سدها شروع به آبگيري مي‌كنند.

به گفته مديرعامل اين شركت، سه ماه سدها آبگيري مي‌كنند تا خرداد ماه و يك سال مصرف مي‌كنند. اگر بارندگي خوبي در بهار داشته باشيم، شايد بتواند كمبود را جبران كند و اگر نداشته باشيم، در پاييز روزهاي سختي را خواهيم داشت. در حال وارد شدن به سال سوم خشكسالي هستيم و اگر با همين پريود پيش برويم به مشكلات واقعي و اساسي برمي‌خوريم. سهم آب كشاورزي در كل كشور، همان 92 درصد است، در حالي كه اين سهم در استان تهران سهمي متفاوت است؛ 60 درصد، كه اين ميزان اگر سهم آب شرب كاهش يابد، كمتر هم خواهد شد. در شرايط نرمال 70 درصد آب سطحي و سدها، تامين‌كننده آب شربند. از اين مقدار نيمي از آن را سامانه شرقي و نيمي ديگر را سامانه غربي تامين مي‌كنند.







تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن