واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آموزش «مديريت اردو» به معلمان پرورشي آغاز رفتار با طبيعت است
نویسنده : علي خدايي بيجاري
در زمانهاي كه هر روز شاهد تخريب بيش از پيش محيطزيست طبيعي هستيم و در شرايطي كه بياعتنايي قاطبه مسئولان دولتي به نابودي محيطزيست را به عينه ميبينيم، انتشار حتي يك خبر اميدوار كننده كه مبتني بر حمايت و پشتيباني از كوه، رود، دريا و جنگل اين آب و خاك باشد، قلب دوستداران محيطزيست را مملو از شادي و اميد ميكند. درست مثل خبري كه روز گذشته روي خروجي پرتال سازمان حفاظت محيطزيست كشور قرار گرفته بود. در اطلاعات خبر مورد بحث كه با تيتر «آموزش بيش از 800 مربي پرورشي در دوره آموزشي بينالمللي مديريت اردو» منتشر شده بود، اين گونه آمده:
معاونت پرورشي وزارت آموزش و پرورش به منظور آموزش بيش از 800 مربي پرورشي، اقدام به برگزاري دوره آموزشي بينالمللي مديريت اردو در رامسر كرد.
در اين برنامه، چگونگي كمپ زدن در مناطق مختلف طبيعي اعم از جنگل، ساحل و كوه، ضوابط و قوانين برگزاري اردوي دانشآموزي، همچنين مسائل ايمني و محيطزيستي را كه رعايت آنها در اردو از الزامات است، آموزش ديدند.
اين نخستين آموزش تخصصي براي مربيان پرورشي آموزش و پرورش به عنوان مسئولان برگزاري اردوهاي دانشآموزي است كه در طبيعت برگزار ميشود.
ژما جواهري پور، نماينده سازمان حفاظت محيط زيست در وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بند 3و5 ماده 2 و بند 2و3 ماده 3 تفاهمنامه فيمابين سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت آموزش وپرورش تأكيد كرد: «برگزاري چنين دورههاي آموزشي ضمن آشنايي مربيان و دانشآموزان با راهكارهاي برگزاري سالم يك اردو، ميتواند منجر به كاهش آسيبهاي وارده بر طبيعت از طريق عوامل انساني و گردشگريهاي طبيعي شود. بنابراين گزارش، پاكسازي ساحل خزر از ديگر اقدامات مربيان طي اين دوره آموزشي بود.»
با اين اوصاف بايد از همكاري وزارت آموزش و پرورش با سازمان محيطزيست كه در راستاي مرتفع كردن مشكلات زيست محيطي صورت گرفته، تقدير كرد؛ چرا كه اين وزارتخانه پيش از اين همكاري خود را با سازمان محيطزيست در راستاي راهاندازي مدارس محيطزيست به اثبات رسانده بود كه اين مدارس از مهرماه امسال كار خود را آغاز ميكنند. در اين خصوص محمد درويش، مديركل دفتر آموزش و مشاركتهاي مردمي سازمان محيطزيست روز گذشته از رونمايي منشور راهاندازي مدارس محيطزيست خبر داده و به خبرگزاري «برنا» گفته است: «كار تنظيم و انتشار اولين منشور مدارس جامع محيطزيستي مراحل ابتدايي خود را ميگذراند، به طوري كه بيش از 10 نشست در تعامل ميان سازمان محيطزيست و وزارت آموزش و پرورش برگزار شده و از اين منشور به زودي رونمايي خواهد شد كه اين مدارس در راستاي حفظ محيطزيست راهاندازي ميشوند. نمونه بعدي اين همكاري، افتتاح نخستين مدرسه جامع محيطزيست است كه مهناز مظاهري، معاون آموزش و پژوهش سازمان محيطزيست در تاريخ دهم تيرماه سال جاري درباره آن به خبرگزاري «ايرنا» گفته بود: «اين مدرسه جامع مهرماه سال جاري به نام شهيد محيطبان «علي كشاورز» در شهر «برد خون» كه زادگاه و محل شهادت اين شهيد بزرگوار است، افتتاح خواهد شد.
با اين حال ذكر چند نكته ضروري است.
1- با توجه به سن يادگيري انسان كه بهترين دوره آن به دورههاي تحصيل هر فرد بر ميگردد، آموزش ضروريات رفتار با محيطزيست ميتواند براي هميشه ملكه ذهن دانشآموزان مدارس محيطزيست شود. از اين رو خود دانشآموزاني كه از اين مدارس فارغالتحصيل شوند هر كدام فرشته نگهبان داشتهها و مواهب ملي و طبيعي اين كشور خواهند بود و بيشك آموختههاي خود را بسط و گسترش خواهند داد.
2- با توجه به علاقه مسئولان وزارت آموزش و پرورش به محيطزيست (كه اين علاقه از عملكرد آنان قابل برداشت ميباشد) شايسته است كه دروسي بر پايه دانش و علوم زيستمحيطي در اهم دروس ساير رشتههاي تحصيلي بگنجانند كه ساير دانشآموزاني كه در رشتههاي ديگر تحصيل ميكنند، در حد نياز و ضرورت با محيطزيست آشنا شوند و در حفظ و حراست از آنان بكوشند.
3- شايسته است كه هر وزارتخانهاي چون آموزش و پرورش بسته به ارتباط كاري خود با محيطزيست، سياستهايي را تدوين و طراحي كنند كه بر اساس اين سياستها، مشكلات و معضلات زيستمحيطي مرتفع شوند و به اين وسيله به آب و خاك كشور خود اداي دين كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]