تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837368126




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایجاد تشکل های محلی زنان روستایی ضروری است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > مازندران جمشیدی:
ایجاد تشکل های محلی زنان روستایی ضروری است
ساری - خبرگزاری مهر: معاون استاندار مازندران در امور بانوان و خانواده  گفت: ایجاد تشکلهای محلی و سازمانهای منطقه ای با حضور مؤثر زنان و با مشارکت اهالی روستا برای حل و فصل مشکلات در راستای توسعه روستایی ضرورت دارد.



به گزارش خبرنگار مهر، مریم جمشیدی بعد از ظهر یکشنبه در همایش توسعه روستایی و مهاجرت روستاییان افزود: از آنجایی که زنان روستایی در جامعه ما و بسیاری از کشورهای در حال توسعه گرفتار معضلات و کاستیهای فراوان هستند، پرداختن به نقش و پایگاه اقتصادی ـ اجتماعی آنان در فرآیند توسعه روستایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 
 
وی افزود: چنانچه معتقد باشیم زنان روستایی در جامعه روستایی، نظام تولید و بازخور مسایل فرهنگی و اجتماعی نقش مؤثر و تعیین کننده ای ایفا می کنند، بنابراین لاجرم در پژوهشها و تحقیقات باید جایگاهی خاص و مرادف اهمیت وجودی و نقششان را بیابند. به همین نسبت ضروری است در آموزشهای متناسب با فعالیت و پیشه در ابعاد و عرصه های مختلف زندگی جهت ارتقاء بینش، دانش و نگرش آنان اهتمامی خاص داشت.
 
وی عنوان کرد: لذا زنان با توجه به نقشي که در خانواده ايفا مي کنند، مي توانند به عنوان یکی از محورهای اصلي پیشرفت و توسعه محسوب شوند، زنان روستایی در تمام مراحل تولید محصولات کشاورزی و توليدات دامي و به طور کلي تمامي امور دوشادوش مردان به فعاليت مي پردازند و اوقات اندک فراقتشان را نيز صرف توليد صنایع دستی مانند گليم و قالي و .. مي کنند .
 
جمشیدی گفت: زن روستایی  وظائف ونقش های مختلف و متعددی را بر عهده دارد که از آن جمله می توان از نقش های همسر، مادر ،تولید کننده محصولات زراعی ،شرکت در فعالیتهای دامداری ،کاشت ،داشت ،برداشت ، فراوری وبازاریابی ،صنایع دستی وخوراک وغذا را نام برد .
 
معاون استاندار مازندران در امور خانواده گفت: بررسيها نشان مي‌دهد که در روستاهاي کشورمان هزاران زن خانه‌دار، علاوه بر امور خانه‌داري، همواره در مزارع و کشتزارها حضور دارند، از دامها نگهداري مي‌کنند، به صنايع دستي اشتغال دارند و براي فروش دسترنج خود بازاريابي مي‌کنند. اما در محاسبات ملي آنان به عنوان گروه فعال اقتصادي محسوب نمي‌شوند و درآمدهاي حاصل از فعاليت آنان در درآمد ملي بطور مستقل در نظر گرفته نمي‌شود. پ
 
وی گف: به همين دليل علي‌رغم ارزش اجتماعي و اقتصادي غيرقابل انکار فعاليت اين دسته از زنان، فعاليت آنان کمتر تجلي پيدا کرده است . طبق نتایج یک آمارگیری در زراعت برنج 60 درصد کل کار با زنان بوده ،در مورد سبزی و صیفی این رقم تا حدود 90 درصد کار بالا می ‏رود. در مورد پنبه و دانه‏ های روغنی 50 درصد و در کار باغداری 30 درصدکارها توسط زنان انجام می‏ شود.
 
جمشیدی افزود: با وجود تلاش و زحمات شبانه‌روزي زنان روستايي، اكثريت آن‌ها از مالكيت منابع توليدي برخوردار نيستند. مديريت واحد بهره‌برداري و تصميم‌گيري دربارهء آن نيز بر عهده مرد است، با وجودی که زنان روستایی  در کشورهای در حال توسعه ، تولید کننده حدود80 درصد از مواد غذائی هستند و سرپرستی حدود30 درصد از خانورهای روستایی  را به عهده دارند، لیکن فعالیت آنها به عنوان فعالیت اقتصادی به شمار نیامده وبدین سبب به سادگی از برنامه های توسعه کشاورزی و روستایی حذف می شوند.
 
وی افزود: بنابراين ايجاد زمينه هاي خود آگاهي هدايت توانائي هاي اقتصادي و اجتماعي زنان و برنامه ريزي جهت جلب مشارکت آنان در فعاليت هاي گوناگون الزامي است.
 
وی تصریح کرد:  ایجاد انگیزه‏های مشارکت زنان روستایی در فعالیتهای اجتماعی، جرأت اعلام آمادگی آنان از برای همکاریهای متناسب در اداره امور اجتماع خود، آگاهیهای لازم برای ایجاد هسته ‏های رهبری زنان به منظور ایجاد تشکلهای حرفه‏ای و تعاونی و نیز ابراز وجود زنان جهت استیفای حقوق سیاسی و اجتماعی و ... مستلزم پرورش و آموزش مستمر برای بهره‏مندی جامعه از استعدادهای فطری و آگاهی و توانمندی اکتسابی زنان روستایی است.
 
معاون استاندار مازندران در امور بانوان گفت: عامل انتقال پیشرفتهای علمی و حاصل مطالعات فنی به روستاها، سازمانهای مرتبط با امر ترویج کشاورزی و توسعه روستایی بوده که قادر شده‏ اند خود را در هیأت پیام ‏آوران ارتقاء تولیدات کشاورزی، جلوه‏ گر سازند و در نهایت، سایه فقر و نداری را از جامعه روستایی زدوده‏ اند.
 
وی گفت: در واقع ترویج نیروی محرکه‏ای بوده که روستا را به سوی ترقی و تعالی برده و کارگزاران ترویجی به عنوان مبشران نوآوری موجبات رفاه روستاییان و توسعه کشاورزی می‏باشند كه رد اين ميان استفاده بهينه  و حداكثري از ظرفيت هاي بانوان در روستاها در امر ترويج  امري  معقول و مقرون به رشد است.
 
جمشیدی با بیان اینکه، دو گروه از زنان عامل اصلي و بالقوه توسعه روستايي هستند گفت:  زنان روستايي، زناني كه با عرضه خدمات به زنان روستايي راه را براي توسعه روستايي هموار مي سازند و در نظام و شرايط كنوني زنان خدمت دهنده به زنان روستايي عبارت از، پزشكان، دامپزشكان، معلمين روستايي، مهندسين و مروجين كشاورزي، آموزشياران نهضت سوادآموزي و بهورزها است.
 
معاون امور بانوان استانداری مازندران گفت:  ايجاد فعاليتهاي هماهنگي، بين بخشي (بخشهاي بهداشت و درمان،آموزش و پرورش، كشاورزي و نهضت سوادآموزي) از مهمترين نياز جامعه زنان روستايي كشور است و لازمه شروع به كار تشكيل "هسته مركزي برنامه ريزي" اين فعاليت بين بخشي است.
 
وی افزود: ضروري است که  اولاً مسئوليت و مديريت اين هسته مركزي به يك زن آشنا به مسائل واگذار شود، بايد اعضاي اصلي و هسته مركزي برنامه ريزي اين فعاليت بين بخشي از زنان تحصيلكرده، باتجربه و معتقد در دستگاههاي ذي ربط انتخاب شوند و هسته هاي اجرايي در حد هر دهستان با مشاركت پزشك زن، دامپزشك يا تكنسين دامپزشكي زن، معلم زن، مهندس يا مروج كشاورزي زن، آموزشيار زن نهضت سوادآموزي و بهورز زن تشكيل شود.
 
جمشیدی بیان داشت: يکي از مسائلي که بايد امروزه دولت ها و حکومت هاي دنيا بدان توجه کنند بحث توسعه روستايي بخصوص در کشورهاي توسعه نيافته است. در اين کشورها به جهت عدم سياستگذاري و برنامه ريزي صحيح در ارتقاء سطح کيفي زندگي مردم اين مناطق، مهاجرت روستائيان به شهرها به طور قابل ملاحظه اي افزايش و موجبات رشد شهرنشینی و بروز مسائل و ناهنجاري هاي رواني ،اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي بخصوص در بخش هاي کشاورزي و دامداري را فراهم مي آورد و همچنين راهکارهاي رشد و توسعه روستايي، نيازمند مطالعه و تحقيقات عميقي در اين زمينه مي باشد که مي تواند حکومت ها را در برنامه ريزي و سياستگذاري هاي اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي ياري کند.
 
وی افزود: حمایت از زنان، آموزش آنان و همچنین مهارت سازی در آنان و توانمندی ساختن زنان بعنوان قشر تاثیر گذار و انتقال دهنده فرهنگ و ارزشها ، امری است که باید در برنامه ریزیهای تصمیم گیران و سیاستگذاران مورد توجه قرار گیرد.
 
وی گفت: دسترسی روستاییان به آموزش در سطوح مختلف ، امکان برخورداری آنان از فرصتهای شغلی مناسب و همچنین تجهیزات صنعتی ، فنی ودرمانی ، موجب خواهد شد که شهرها از حالت تمرکز و جذب سرمایه های داخلی و خارجی بیرون رفته و امکان توزیع عادلانه منابع و تسهیلات میان شهر و روستا فراهم شود و دولت به جای تحمل هزینه های سنگین کنترل جمعیت شهر نشین ، این هزینه ها را در جهت توسعة روستایی و حمایت از زنان روستایی که آسیب بیشتری در مواجه با عدم امکانات می بینند و نسبت به مردان از نرخ مهاجرت بسیار کمتری برخوردارند و مجبور به انطباق با شرایط موجود و استفاده از امکانات موجود می باشند ، به مصرف برساند. 



۱۳۹۳/۶/۲ - ۱۷:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن