واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پیام انتخاب روحانی، خوشامدگویی به جهانیان بود
«گردشگران خارجی که مشتاق به دیدن ایران بودند و این کشور برایشان همراه با علامت سوال بود به کشور ما آمدند. در نتیجه در این یک سال که از داخل هم، چراغ سبز نشان داده شد تعداد گردشگران ورودی افزایش چشمگیری یافت تا جایی که حتی مشکل عمده در میان مسئولان آن بود که کیفیت خدمات، آنگونه که باید باشد، نیست و این ممکن است آنان را دلزده کند.»
آفتاب-سرویس فرهنگی: «ایرج میلانی»؛ فعال گردشگری و مستندساز به «آفتاب» گفت: «پیام رییسجمهور، به نوعی خوشامدگویی به جهانیان بود و این سبب شد تا با موج فزایندهای از گردشگران خارجی روبروشویم.»
میلانی که علاوه بر حضور فعال در عرصه گردشگری، در همین حوزه نیز سالهاست که فیلمهای مستند میسازد، دراینباره اظهار داشت: «گردشگران خارجی که مشتاق به دیدن ایران بودند و این کشور برایشان همراه با علامت سوال بود به کشور ما آمدند. در نتیجه در این یک سال که از داخل هم، چراغ سبز نشان داده شد تعداد گردشگران ورودی افزایش چشمگیری یافت تا جایی که حتی مشکل عمده در میان مسئولان آن بود که کیفیت خدمات، آنگونه که باید باشد، نیست و این ممکن است آنان را دلزده کند. در مقابل گردشگران داخلی، چندان تحت الشعاع سیاست و تحولات آن قرار نمی گیرند و تحولات اجتماعی و زندگی شهری ایشان خواهی نخواهی باعث رشد سفر است و اینکه سفر، جزیی از نیازهای سالانه آنها محسوب می شود. هرچند هنوز هم تورم اقتصادی و افزایش هزینه ها مانند قیمت بلیت و بنزین، می تواند کاهنده سفر برای ایرانیان باشد.»
او در ادامه درباره عملکرد مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: «با اینکه معمولا در دولت های قبل، حرف های بلندپروازانه زده می شد اما در عمل، اتفاقی نمی افتاد که نمونه آن ویزای الکترونیک یک روزه یا لغو ویزا در برخی کشورها بود که اجرایی نشد اما خوشبختانه مسئولان جدید، کوشیده اند اعطای ویزا در برخی کشورها را سهل تر کنند. با این وجود، تاکنون تصمیمات آشکار، چه مانع و چه راهگشا، در حوزه گردشگری گرفته نشده است. و تنها تغییر معیار آمار سفر از نفر-گذر به نفر-شب می تواند نقطه مثبتی باشد که سبب شد تا حساسیت طبقه علمی جامعه از این موضوع برداشته شود.»
میلانی که در عرصه مستندسازی هم فعال است، در این باره ادامه داد: «خلا بزرگی که همچنان در حوزه مستندسازی به ویژه مستند اجتماعی حس می شود، مراقبت ها و حساسیت های نهادهای بالادستی است که این سبب شده مستند سازان به ساخت مستند اجتماعی کمتر علاقه نشان دهند. در کشورهایی که اعتمادی متقابل بین حکومت مرکزی و مردم وجود ندارد، هر جا شما دوربین را روشن کنید، برخورد قهری صورت می گیرد، به این ترتیب تولید در حوزه های ارزشمندی چون مسائل اجتماعی کم می شود و تاثیر این روند در آینده دور به شکل یک جمله پر رنگ و زشت بر تاریخ این دوران حک میشود که: «در آن دوران تنگ نگری ها امکان رشد مستند اجتماعی را نداد.»
میلانی افزود: این پدیده باعث شده تا مستندسازان به سوی مستندهای که حساسیت کمتری نسبت به آنها وجود داد، سوق یابند و به مواردی چون حیات وحش و طبیعت علاقه نشان دهند. رشد علاقه به نمونه های مستند های طبیعت گرا جای خوشنودی است اما بیایید به مستند سازان اجتماعی نگر هم میدان دهیم. هیچ حمایت مادی و گسترده ای نیاز نیست. قدم اول قبول فیلم های ایشان در جشنواره هاست. موردی که سال هاست از سوی بالادست به شدت کنترل می شود.»
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]