واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جهانگیری: صادرات غیرنفتی در چهارماه نخست امسال 20 درصد افزایش یافت
معاون اول رییس جمهوری گفت: در چهارماه نخست امسال 16 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که به این ترتیب صادرات غیرنفتی در چهارماه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 20 درصد افزایش داشت.
آفتاب: به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری روز شنبه در آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف ایران که در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد افزود: یکسری کالاهای خاص وجود دارد که در زمان های خاص نیاز ارز کشور را تامین می کند.
وی افزود: بعضی زمان ها درآمد نفت حتی از 10 میلیارد دلار هم فراتر نمی رفت و در این زمان ها ارزی که به داد ایران می رسید ارز فرش و پسته بود.
وی با اشاره به اینکه یک سال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید می گذرد، افزود: این یک سال، سال سختی بود و دولت دشواری های زیادی پیش روی خود داشت و تلاش کرد که در این مدت بخش زیادی از دغدغه های مردم را کاهش دهد و امیدواریم در ادامه بتوانیم این مسائل را به صورت جدی حل کنیم.
جهانگیری افزود: در بخش سیاست خارجی با مشکلاتی جدی روبه رو بودیم و تحریم های ضدانسانی در بخش های مختلف بر علیه کشور وضع شده بود که با تعاملی که در این یک سال با کشورهای 1+5 ایجاد شد دستاوردهای خوبی به دست آوردیم و پیش بینی می کنیم که افق آینده، افقی امیدوارکننده باشد و امیدواریم با این کشورها به توافق برسیم.
جهانگیری با تاکید بر اینکه ملت ایران نشان داده است که همواره از اصول خود دفاع می کند، گفت: امیدواریم بتوانیم در تعامل سازنده با دنیا از فرصت های تعامل برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنیم.
جهانگیری افزود: دولت پس از روی کار آمدن، در بخش اقتصادی با مسائلی جدی تر روبه رو بود که نخستین هدف خود را برای کاهش تورم به کار گرفت و به دنبال آن مقابله با رکود و حرکت به سمت رونق را در پیش گرفت
معاون اول رییس جمهوری افزود: در بحث تورم در طول یک سال گذشته به دستاوردهای قابل توجهی رسیدیم؛ برای هیچ یک از اقتصاددانان داخلی و خارجی دسترسی به چنین اهدافی در بخش تورم ، فوق تصور بود که در طول این یک سال انجام شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود وجود سه ارز مرجع، مبادله ای و آزاد را از دیگر مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: در ابتدای شروع به کار دولت، با سه نرخ ارز مرجع، مبادله ای و آزاد روبه رو بودیم؛ این وضعیت نرخ ارز علاوه بر اینکه برای فعالان اقتصادی ایجاد سردرگمی می کرد، زمینه رانت را ایجاد می کرد که باید از این رانت که عده ای هزاران میلیارد تومان را به جیب زدند بموقع به اطلاع مردم می رساندیم.
وی اضافه کرد: با برنامه هایی که دولت در پیش گرفت ابتدا نوسانات ساعتی بازار ارز از بین رفت و ارز از ثبات قابل توجهی برخوردار شد و در ماه های نخست ارز مرجع حذف شد؛ در آن زمان خیلی از دولتمردان گذشته وقتی بحث حذف ارز مرجع را مطرح کردیم گفتند نتیجه این کار افزایش 50 تا 70 درصدی خیلی از کالاها خواهد بود که با هوشمندی دقیق تصمیم گیری شد و آثارش را در نرخ تورم نشان داد.
جهانگیری ادامه داد: تصمیم دیگری که باید توسط دولت اخذ می شد و راه گریزی از آن وجود نداشت فاز دوم هدفمندی یارانه ها بود؛ کل درآمد حاصل از اجرای این قانون 28 هزار میلیارد تومان بود اما 42 هزار میلیارد تومان به صورت نقدی بین مردم توزیع می شد و این در حالی بود که طبق قانون تنها باید 14 هزار میلیارد تومان به صورت نقدی پرداخت می شد.
وی ادامه داد: برای تامین بخشی از کسری موجود تنها یک راه وجود داشت و آن افزایش قیمت حامل های انرژی بود که با این کار فشار جدی به نرخ تورم وارد می شد.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: نتیجه اجرای این دو تصمیم این بود که نرخ تورم نقطه به نقطه که در مرداد 92، 43 درصد بود در مرداد 93 ، به 14.6 درصد رسید.
وی با تاکید بر اینکه باید فضای سرمایه گذاری در کشور ایجاد شود و با بیکاری مقابله شود راهی به جز رونق و افزایش سرمایه گذاری در زمینه اقتصادی وجود ندارد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه 30 ماده در قالب لایحه خروج از رکود به مجلس تقدیم کرده ایم و همین تعداد نیز در دولت به تصویب رسانده ایم که تمامی این برنامه ها برای رونق و خروج از رکود است؛ یکی از جهت گیری های ما در برنامه خروج از رکود، افزایش صادرات غیرنفتی کشور است که باید در این راستا موانع پیش رو برداشته شود و اگر نیاز است جایزه اعتباری برقرار شده و خطوط اعتباری داده شود و همچنین بازارهای هدف به صورت دقیق مشخص گردد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه یکی از بزرگترین بازارهای هدف ما است گفت: اگر مشکلات عراق حل شود این کشور، کشور پولداری است که ما با آن رابطه خوبی داریم و این کشور نیاز به بازسازی جدی دارد.
وی ادامه داد: کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و حتی اگر گفت و گو ها به نتیجه برسد کشورهای اروپایی بازارهایی مناسب هستند که می توانیم در این بازارها حضور داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما باید در صادرات غیرنقدی هم به کالاهای سنتی مثل فرش، پسته و زعفران توجه کنیم و هم کالاهای مدرن صنعتی مثل پتروشیمی و صنایع معدنی را مورد توجه قرار دهیم.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف ایران گفت: صنعت فرش فقط یک کالای صادراتی ارزآور برای کشور ما نیست بلکه فرش یک هنر صنعتی است که با خود فرهنگ، تمدن و تاریخ ایرانی را به همراه دارد.
بیست و سومین نمایشگاه فرش دستیباف ایران با فعالیت 700 غرفه امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه تا هفتم شهریورماه جاری ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]