تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845476009




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تروریست ها، بی بی سی فارسی را به دردسر انداختند+ ویدئو


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



تروریست ها، بی بی سی فارسی را به دردسر انداختند+ ویدئو
مدیر بخش فارسی بی بی سی با مقایسه میان داعش با حماس، حزب الله لبنان و جمهوری اسلامی و ... تلاش می کند تا از زیر بار فشار مخاطبان خارج شود.



به این مطلب امتیاز دهید

    به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، فشار افکار عمومی چند ماهی است که بی بی سی فارسی(BBCPERSIAN) را به چالش کشیده است. عدم تمایل این شبکه و سایت انگلیسی در استفاده از لفظ "تروریست" برای داعش و "پیکارجو" و "مبارز" خواندن آن ها علت این دردسر و چالش است. بی بی سی فارسی که طبق سیاست های دولت انگلستان باید عمل کند، به تازگی اصرار ویژه ای دارد که داعش را "دولت اسلامی" بخواند.     شبکه دولتی انگلیس که به دلیل تروریست نخواندن داعش و استفاده از الفاظی همچون پیکارجو و مبارزین سنی و... برای آن ها با فشار مخاطبانش و حجم بالای ایمیل ها مواجه شده بود، حدود دو ماه قبل با دعوت از دو تن از سردبیران شبکه و سایت خود تلاش کرد مخاطبان ناراضی خود را راضی کند. (هجوم همزمان تروریست های داعش و «ستیزه جویان فارسی زبان» به عراق)    

    مخاطبان بی بی سی فارسی از توجیهات آن برنامه راضی نشدند و با سؤال های مختلف این شبکه انگلیسی را به چالش کشیدند تا آن جا که مدیران بی بی سی ناگزیر شدند این بار "صادق صبا" رئیس بخش فارسی را مقابل دوربین قرار دهند تا بار دیگر همان توجیهات را تکرار کند.     مجری برنامه "دیدبان" این شبکه قبل از ورود به بحث، به قانع نشدن مخاطبان اذعان کرد و گفت: «چندی پیش در همین برنامه به سؤالات شما جواب دادیم. از آن جا که هنوز برخی متقاعد نشدند سؤالات و انتقادات شما را با صادق صبا، رئیس بخش فارسی بی بی سی مطرح می کنیم. پیام ها، سؤال ها و انتقادات زیادی دریافت کردیم. خیلی تعدادشان زیاد است.»     صادق صبا با این توجیه بحثش را شروع می کند: «پیش از هر چیز لازم است که یادآوری کنم سیاستی که بی بی سی فارسی اجرا می کند مبتنی بر سیاست کلی بی بی سی به عنوان یک رسانه جهانی است که به سراسر دنیا برنامه پخش می کند.»    

    وی در ادامه می گوید: «بی بی سی به هیچ گروهی تروریستی نمی گوید. مخاطبان بی بی سی می خواهند اخبار دنیا را بشنوند نه اینکه این عنوان ها را بشنوند! وظیفه ما در بی بی سی این است که آن جنایت را با همه ابعادش نشان دهیم و مخاطبان قضاوت کنند که آیا آن ها تروریستی هستند یا نه؟»     رئیس بی بی سی در مقابل این سؤال که "اگر کوچک ترین اتفاقی در اروپا بیفتد شما آن را تروریستی می دانید؛ پس چرا به داعش تروریست نمی گویید؟" جواب داد: «بی بی سی در هیچ موردی از واژه تروریست استفاده نمی کند. شما توجه کنید که همین دیروز داعش سر یک خبرنگار آمریکایی را بریدند اما ما همچنان آن ها را تروریستی نمی دانیم.»     این ادعای صادق صبا در حالی مطرح شده است که با یک جستجوی ساده در سایت شبکه انگلیسی بی بی سی فارسی، به چند مورد استفاده خود آن ها از واژه تروریست می رسیم:    

   

   

   

  با یک جستجوی مختصر متوجه شدیم برخلاف گفته های صادق صبا، سایت بی بی سی فارسی حداقل دوبار برای حادثه 11 سپتامبر، اخوان المسلمین و حماس از لفظ تروریست استفاده کرده است. البته جستجوی بیشتر حتما نتایج کامل تری را همراه خواهد داشت.     ویدئو/ سخنانی که مخاطبان را راضی نمی کند     صبا در ادامه گفته هایش برای کم کردن فشار افکار عمومی، چنین استدلال می کند که: «مسأله تروریسم، بسیار پیچیده و حساس است و تعریف دقیقی ندارد...ما برای مخاطبانمان ارزش قائل هستیم ولی بخشی از مخاطبان ما الان ممکن است به گروه حماس گروه تروریستی بگویند... ما اگر وارد این بحث شویم باید وارد ارزش گذاری شویم که این کار بی بی سی نیست. این سیاست کل بی بی سی است.»     این گفته رئیس شبکه بی بی سی کاملا نادرست و مغالطه آمیز است. چرا؟     وی باید میان دو مفهوم تروریست و دفاع از وطن تفاوت قائل می شد. آیا صهیونیست ها یا داعش که به کشوری دیگر حمله می کنند و زنان و بچه های بیگناه را می کشند، نباید تروریست خوانده شوند؟ آیا نباید میان کسانی که به کشورهای دیگر حمله می کنند و آن هایی که از کشور خود دفاع می کنند تفاوت گذاشت؟ حماس فلسطین و حزب الله لبنان از سرزمین و کشور خود دفاع می کنند و فرق آن ها با داعش یا صهیونیست ها از زمین تا آسمان است.    

    چند هفته ای است که بی بی سی فارسی برای گروه تروریستی داعش از اصطلاح "دولت اسلامی" استفاده می کند. استفاده از این اصطلاح موجب می شود که هرگاه خبری از اقدامات تروریستی داعش منتشر می شود، نام اسلام هم کنار آن آورده شود.     صادق صبا این مسأله را اینگونه پاسخ داد: «ما مجبوریم از عنوانی که یک گروه بر خود می گذارد استفاده می کنیم. ما می گوئیم گروه دولت اسلامی یا داعش سابق... مثلا ما می گوییم جمهوری اسلامی چون این دولت به خودش می گوید جمهوری اسلامی و عنوانی است که در سازمان ملل هم پذیرفته شده است. داعش هم همین طور. ما نسبت به این گروه سمپاتی نداریم. در غزه هم فقط اقدامات را نشان می دهیم.»     البته آقای صبا توضیح نداد که آیا گروه تروریستی داعش را سازمان ملل به رسمیت شناخته است که وی چنین استدلالی را مطرح می کند؟! آیا اگر هرکسی از هر واژه ای برای خود استفاده کرد، بی بی سی فارسی هم وظیفه خود می داند آن را منتشر نماید و در گسترش آن بکوشد؟ به عنوان نمونه آیا اگر گروهی از واژه جعلی برای خلیج فارس استفاده کرد ما هم باید از آن ها تبعیت کنیم؟     لفظ "تروریست" تنها مشکلی نیست که بی بی سی با آن به دردسر افتاده است بلکه پیش از این استفاده متفاوت از واژه تاریخی خلیج فارس نیز این شبکه را به چالش کشیده است. بی بی سی جهانی از واژه جعلی "خ ل ی ج"، بی بی سی عربی از واژه جعلی "خ ل ی ج ع ر ب ی" و بی بی سی فارسی از واژه "خلیج فارس" استفاده می کنند. نکته جالب تر آن که همین آقای صادق صبا وقتی برای سایت اصلی بی بی سی مقاله می نویسد از وازه جعلی استفاده می کند. وی سال گذشته نیز وقتی با پرسش های مخاطبان مواجه شد نتوانست آن ها را قانع کند. (ایرانیان با این سؤال بی بی سی فارسی را کلافه کرده اند)  
444  



لینک

لینک


۰۱/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن