تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آفت دینداری حسد و خودبینی و فخر فروشی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843273296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشد 20درصد نقدينگي دولت ظرف 6 ماه وحشتناک است / عينک سياسي به جامعه آدرس غلط مي دهد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۳۱ق.ظ)
ميرکاظمي: رشد 20درصد نقدينگي دولت ظرف 6 ماه وحشتناک است / عينک سياسي به جامعه آدرس غلط مي دهد گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، سياست هاي اقتصادي تنظيم شده از سوي دولت را بايد از دو وجه نگاه کرد، ابتدا اجرايي شدن و چگونگي قانون گذاري براي اجرا ساختن آن بايد محاسبه شود.
دولت با آسيب شناسي اي که از وضعيت کنوني اقتصاد کشور داشت، اقدام به تنظيم و تدوين برنامه و سياست هاي اقتصادي براي اثرگذاري در حوزه صنعت کشور کرد که محتواي بسته حاکي از آن است که اين سياست ها اثرگذاري مستقيمي را مي تواند در جهت بهبود وضعيت صنعت و شاخص هاي اقتصادي داشته باشد.
اما در وجه دوم، دستگاه قانون گذاري و اجرايي بايد امکان اجرا و به خصوص چگونگي اجرايي شدن آن بسته را تعيين کرده باشند تا در روند اجرايي شدن بسته سياست هاي خروج غيرتورمي از رکود نقصي وجود نداشته باشد.
ارائه سياست هاي اقتصادي از سوي دولت به مجلس شوراي اسلامي نياز به پختگي بيشتر دارد تا بتواند رنگ و بوي اجرايي شدن را بگيرد؛ اگر دولت موفق به چکش کاري اين سياست اقتصادي با توجه به اظهارات کارشناسان اقتصادي شود مي توان اين سياست اقتصادي را با نگاه مثبتي برداشت کرد.
با مسعود ميرکاظمي، نماينده مردم تهران، ري و شميرانات در مجلس شوراي اسلامي، وزير بازرگاني دولت نهم، وزير نفت دولت دهم و رئيس سابق کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، به گفت و گو پرداخته ايم که به شرح زير است:

در سياست هاي اقتصادي ارائه شده از سوي دولت، ضعف هايي در ارائه ديدگاه دولت به حوزه هاي اقتصادي وجود دارد، ارزيابي شما چيست؟
سياست هاي جامعه اقتصادي بايد فراگير باشد و تمامي حوزه هاي اقتصاد را در بر بگيرد، حوزه هايي نظير توليد، صنعت، کشاورزي، خدمات و حتي تجارت بايد فضاي حمايتي براي محصولات صادراتگر فراهم شود.
دليل فراگير بودن آن نيز اين است که تراز تجاري کشور بايد بهبود يابد، اما؛ نکته قابل توجه اين است که نکات کلان اقتصادي در کشور مطرح نيست و دولت بايد بيشتر به اين نکات اهتمام بورزد.
سوء مديريت و مشکلات ساختاري در حوزه اقتصاد کشور باعث شده است که بحث هاي نقدينگي در کشور بسيار بيداد مي کند.

نقدينگي چرا همواره توليد را به نابودي مي کشاند؟
نگاه هاي مديريتي چنين وضعيتي را پيش مي آورد. در برنامه اول توسعه در دوره کارگزاران، رشد نقدينگي بايد تنها 8درصد مي بود که با رشد 300درصدي، نقدينگي کشور به 25درصد رسيد.
در دوره اصلاحات نيز رشد نقدينگي بر روي 12درصد ترسيم شده که متأسفانه آن هم در پايان دوره رشدي بالغ بر 25 را از خود بر جاي گذاشت. در برنامه چهارم که توسط مجلس ششم و اصلاح طلب تنظيم و تصويب شد، رشد نقدينگي 20درصدي برنامه ريزي شده بود که تنها 28درصد رشد داشت.

پس در کل اين درصدها نشان مي دهد که دولت ها در مهار نقدينگي موفق نبوده اند؟
بله، اما؛ مشکل ساختاري به همراه عينک سياسي و بدبيني بعضي از افراد باعث شده است که آنها آدرس غلط را به جامعه بدهند.
تمامي اين آدرس دهي ها باعث مي شود که بخاطر عدم شناسايي ريشه مشکلات، راه حل هاي اساسي ارائه نشود؛ تاکنون تمامي راه حل هايي که ارائه شده است تنها به منظور گذر از دوران بوده، نه اينکه گذر اساسي از بحران در دستور کار قرار بگيرد.

اين دولت چطور؟ نگاه ها در اين دولت نيز به همين شکل است؟
متأسفانه در اين دولت نيز تحليل هاي اقتصادي همراه با واقعيات اقتصادي نيست، برخي از راه حل هايي که ارائه مي شود در راستاي حل دائمي مشکلات نبوده و تنها حل مقطعي و گذرا را چاره ساز است.

بالاخره بايد راهکاري باشد، مشکل حل نشدني اي که نيست؟
به نظر من بايد دولت و مجلس در نشست هاي تخصصي و اقتصادي، راه حل هاي اساسي را دنبال کنند؛ البته بايد به اينک نکته نيز متذکر شويم که راه حل سياسي، پوپوليستي و سياه نمايي هيچ جوابي نمي دهد، ضمن اينکه راه حل هاي مُسکني که امروز بيان مي شود، نيز جوابگو نيست.

دولت و مجلس در بخش اقتصاد مقاومتي به نظر مي رسيد که همبستگي مطلوبي را داشته باشند، چرا اين موضوع محقق نشد؟
به خاطر اينکه سياست هاي اقتصادي موضوعي گذرا در روند کشور است، آيا در يک سال گذشته با توجه به آنکه اقتصاد مقاومتي جزو مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامي بوده است، به طور جدي اجرا و دنبال شد؟
در بودجه کل کشور، شاهد رشد 35 درصد بودجه جاري بوده ايم، کجاي اين گونه سياست هاي اقتصادي، با اقتصاد مقاومتي سازگاري دارد؛ در سال 92 نسبت به سال 91، 119هزار ميليارد تومان سهم بودجه جاري سالانه کشور بوده که بايد ديد آيا دولت تا پايان دوره اصلا مي تواند اين هزينه را تأمين کند.
کنترل و مديريت بودجه اي دولت به نحو مطلوبي نيست؛ زيرا بودجه عمراني کشور خرج نمي شود، اما؛ از آن طرف 4.1 ميليارد دلار را مي بريم به بخش بودجه جاري انتقال مي دهيم. بايد دولت به بخش عمران و بودجه هاي عمراني براي احداث زيرساخت ها و نيازهاي عمراني کشور دقت بيشتري داشته و به نکات اقتصادي توجه کند.

اين هزينه ها در کجا هزينه مي شود
در واردات، به گروه 10کالايي ارز مي دهيم و نتيجه آن افزايش واردات کالاهاي مصرفي، رشد 2.7خودرو و... شده است در صورتي که کشور نيازمند سرمايه گذاري است، اما؛ با اين حال شاهد هستيم که ميزان سرمايه گذاري بلندمدت در کشور کاهش يافته؛ زيرا بانک ها حمايت لازم را از توليد نمي کنند.

امروز صحبت از سياست هاي انقباضي و انبساطي مطرح است، آيا انقباض واقعي است؟
در شهريور سال گذشته ميزان نقدينگي کشور 506هزار ميليارد تومان بوده است و اين ميزان در اسفند سال گذشته به 602هزار ميليارد رسيد؛ يعني ظرف 6ماه نقدينگي کشور با رشد وحشتناک 20درصدي رو به رو بوده است. کجاي اين سياست انقباضي است، بلکه سياست هاي اقتصادي انبساطي است.
بالاترين ميزان نقدينگي ساليانه، در کشور 28درصد بود، اما؛ نقدينگي 20درصدي را طي6ماه در هيچ کجاي دنيا نمي توانيد شاهد باشيد.

به نظر شما مشکل کجاست، دولت و بدهي هاي فراوان، نقدينگي و تورم بالا و رکود و مردم.
دولت به جاي پرداختن به جزئيات بايد مسائل کلان اقتصاد کشور را حل کند، افزايش هزينه زندگي بخاطر افزايش پايه پولي کشور است و تنها هزينه اين افزايش پايه پولي را مردم براي خريد اجناس و مايحتاج خود صرف مي کنند.
دولت اگر سياست هاي خود را انقباظي دانسته پس اين 20درصد رشد نقدينگي از کجا آمده است، کسري ها و هدفمندي کردن را هيچ گاه به عنوان يک اصلاح ساختار نديده ايم و تنها از هدفندي يارانه ها صرفا يک پول از مردم گرفته ايم و دوباره همان پول را به حسابشان واريز کرده ايم، تفاوت در نگاه به توليد بايد بين دولت و مجلس به يک شکل در بيايد تا بتوانيم به توفيق دست يابيم.
گفت و گو؛ احمد کريمي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن