محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843273296
رشد 20درصد نقدينگي دولت ظرف 6 ماه وحشتناک است / عينک سياسي به جامعه آدرس غلط مي دهد
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۳۱ق.ظ)
ميرکاظمي: رشد 20درصد نقدينگي دولت ظرف 6 ماه وحشتناک است / عينک سياسي به جامعه آدرس غلط مي دهد گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، سياست هاي اقتصادي تنظيم شده از سوي دولت را بايد از دو وجه نگاه کرد، ابتدا اجرايي شدن و چگونگي قانون گذاري براي اجرا ساختن آن بايد محاسبه شود.
دولت با آسيب شناسي اي که از وضعيت کنوني اقتصاد کشور داشت، اقدام به تنظيم و تدوين برنامه و سياست هاي اقتصادي براي اثرگذاري در حوزه صنعت کشور کرد که محتواي بسته حاکي از آن است که اين سياست ها اثرگذاري مستقيمي را مي تواند در جهت بهبود وضعيت صنعت و شاخص هاي اقتصادي داشته باشد.
اما در وجه دوم، دستگاه قانون گذاري و اجرايي بايد امکان اجرا و به خصوص چگونگي اجرايي شدن آن بسته را تعيين کرده باشند تا در روند اجرايي شدن بسته سياست هاي خروج غيرتورمي از رکود نقصي وجود نداشته باشد.
ارائه سياست هاي اقتصادي از سوي دولت به مجلس شوراي اسلامي نياز به پختگي بيشتر دارد تا بتواند رنگ و بوي اجرايي شدن را بگيرد؛ اگر دولت موفق به چکش کاري اين سياست اقتصادي با توجه به اظهارات کارشناسان اقتصادي شود مي توان اين سياست اقتصادي را با نگاه مثبتي برداشت کرد.
با مسعود ميرکاظمي، نماينده مردم تهران، ري و شميرانات در مجلس شوراي اسلامي، وزير بازرگاني دولت نهم، وزير نفت دولت دهم و رئيس سابق کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، به گفت و گو پرداخته ايم که به شرح زير است:
در سياست هاي اقتصادي ارائه شده از سوي دولت، ضعف هايي در ارائه ديدگاه دولت به حوزه هاي اقتصادي وجود دارد، ارزيابي شما چيست؟
سياست هاي جامعه اقتصادي بايد فراگير باشد و تمامي حوزه هاي اقتصاد را در بر بگيرد، حوزه هايي نظير توليد، صنعت، کشاورزي، خدمات و حتي تجارت بايد فضاي حمايتي براي محصولات صادراتگر فراهم شود.
دليل فراگير بودن آن نيز اين است که تراز تجاري کشور بايد بهبود يابد، اما؛ نکته قابل توجه اين است که نکات کلان اقتصادي در کشور مطرح نيست و دولت بايد بيشتر به اين نکات اهتمام بورزد.
سوء مديريت و مشکلات ساختاري در حوزه اقتصاد کشور باعث شده است که بحث هاي نقدينگي در کشور بسيار بيداد مي کند.
نقدينگي چرا همواره توليد را به نابودي مي کشاند؟
نگاه هاي مديريتي چنين وضعيتي را پيش مي آورد. در برنامه اول توسعه در دوره کارگزاران، رشد نقدينگي بايد تنها 8درصد مي بود که با رشد 300درصدي، نقدينگي کشور به 25درصد رسيد.
در دوره اصلاحات نيز رشد نقدينگي بر روي 12درصد ترسيم شده که متأسفانه آن هم در پايان دوره رشدي بالغ بر 25 را از خود بر جاي گذاشت. در برنامه چهارم که توسط مجلس ششم و اصلاح طلب تنظيم و تصويب شد، رشد نقدينگي 20درصدي برنامه ريزي شده بود که تنها 28درصد رشد داشت.
پس در کل اين درصدها نشان مي دهد که دولت ها در مهار نقدينگي موفق نبوده اند؟
بله، اما؛ مشکل ساختاري به همراه عينک سياسي و بدبيني بعضي از افراد باعث شده است که آنها آدرس غلط را به جامعه بدهند.
تمامي اين آدرس دهي ها باعث مي شود که بخاطر عدم شناسايي ريشه مشکلات، راه حل هاي اساسي ارائه نشود؛ تاکنون تمامي راه حل هايي که ارائه شده است تنها به منظور گذر از دوران بوده، نه اينکه گذر اساسي از بحران در دستور کار قرار بگيرد.
اين دولت چطور؟ نگاه ها در اين دولت نيز به همين شکل است؟
متأسفانه در اين دولت نيز تحليل هاي اقتصادي همراه با واقعيات اقتصادي نيست، برخي از راه حل هايي که ارائه مي شود در راستاي حل دائمي مشکلات نبوده و تنها حل مقطعي و گذرا را چاره ساز است.
بالاخره بايد راهکاري باشد، مشکل حل نشدني اي که نيست؟
به نظر من بايد دولت و مجلس در نشست هاي تخصصي و اقتصادي، راه حل هاي اساسي را دنبال کنند؛ البته بايد به اينک نکته نيز متذکر شويم که راه حل سياسي، پوپوليستي و سياه نمايي هيچ جوابي نمي دهد، ضمن اينکه راه حل هاي مُسکني که امروز بيان مي شود، نيز جوابگو نيست.
دولت و مجلس در بخش اقتصاد مقاومتي به نظر مي رسيد که همبستگي مطلوبي را داشته باشند، چرا اين موضوع محقق نشد؟
به خاطر اينکه سياست هاي اقتصادي موضوعي گذرا در روند کشور است، آيا در يک سال گذشته با توجه به آنکه اقتصاد مقاومتي جزو مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامي بوده است، به طور جدي اجرا و دنبال شد؟
در بودجه کل کشور، شاهد رشد 35 درصد بودجه جاري بوده ايم، کجاي اين گونه سياست هاي اقتصادي، با اقتصاد مقاومتي سازگاري دارد؛ در سال 92 نسبت به سال 91، 119هزار ميليارد تومان سهم بودجه جاري سالانه کشور بوده که بايد ديد آيا دولت تا پايان دوره اصلا مي تواند اين هزينه را تأمين کند.
کنترل و مديريت بودجه اي دولت به نحو مطلوبي نيست؛ زيرا بودجه عمراني کشور خرج نمي شود، اما؛ از آن طرف 4.1 ميليارد دلار را مي بريم به بخش بودجه جاري انتقال مي دهيم. بايد دولت به بخش عمران و بودجه هاي عمراني براي احداث زيرساخت ها و نيازهاي عمراني کشور دقت بيشتري داشته و به نکات اقتصادي توجه کند.
اين هزينه ها در کجا هزينه مي شود
در واردات، به گروه 10کالايي ارز مي دهيم و نتيجه آن افزايش واردات کالاهاي مصرفي، رشد 2.7خودرو و... شده است در صورتي که کشور نيازمند سرمايه گذاري است، اما؛ با اين حال شاهد هستيم که ميزان سرمايه گذاري بلندمدت در کشور کاهش يافته؛ زيرا بانک ها حمايت لازم را از توليد نمي کنند.
امروز صحبت از سياست هاي انقباضي و انبساطي مطرح است، آيا انقباض واقعي است؟
در شهريور سال گذشته ميزان نقدينگي کشور 506هزار ميليارد تومان بوده است و اين ميزان در اسفند سال گذشته به 602هزار ميليارد رسيد؛ يعني ظرف 6ماه نقدينگي کشور با رشد وحشتناک 20درصدي رو به رو بوده است. کجاي اين سياست انقباضي است، بلکه سياست هاي اقتصادي انبساطي است.
بالاترين ميزان نقدينگي ساليانه، در کشور 28درصد بود، اما؛ نقدينگي 20درصدي را طي6ماه در هيچ کجاي دنيا نمي توانيد شاهد باشيد.
به نظر شما مشکل کجاست، دولت و بدهي هاي فراوان، نقدينگي و تورم بالا و رکود و مردم.
دولت به جاي پرداختن به جزئيات بايد مسائل کلان اقتصاد کشور را حل کند، افزايش هزينه زندگي بخاطر افزايش پايه پولي کشور است و تنها هزينه اين افزايش پايه پولي را مردم براي خريد اجناس و مايحتاج خود صرف مي کنند.
دولت اگر سياست هاي خود را انقباظي دانسته پس اين 20درصد رشد نقدينگي از کجا آمده است، کسري ها و هدفمندي کردن را هيچ گاه به عنوان يک اصلاح ساختار نديده ايم و تنها از هدفندي يارانه ها صرفا يک پول از مردم گرفته ايم و دوباره همان پول را به حسابشان واريز کرده ايم، تفاوت در نگاه به توليد بايد بين دولت و مجلس به يک شکل در بيايد تا بتوانيم به توفيق دست يابيم.
گفت و گو؛ احمد کريمي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
با کاهش ۱۳.۳ درصدی نسبت به اسفند ۹۲ حجم اسکناس و مسکوک در خرداد ماه ۲۹ هزار و ۸۲ میلیارد تومان شد/ رشد ۱۲ ماهه
با کاهش ۱۳ ۳ درصدی نسبت به اسفند ۹۲حجم اسکناس و مسکوک در خرداد ماه ۲۹ هزار و ۸۲ میلیارد تومان شد رشد ۱۲ ماهه نقدینگی ۳۰ ۷ درصددر خرداد ماه امسال حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص ۲۹ هزار و ۸۲ میلیارد تومان پول ۱۱۴ هزار و ۳۷۴ میلیارد تومان شبه پول ۵۰۳ هزار و ۷۱۱ میلیارد تومان واحیای جامعه مدنی در دولت یازدهم/به نگاه سیاسی سمنها توجه نمیکنیم
پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ معاون برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت جامعه مدنی بویژه در حوزه زنان و خانواده در دولت یازدهم احیا میشود و نقشه راهی در این دولت برای سمنها به وجود میآید به گزارش خبرنگار سرویس زنان خبرگزاری دانشجویان ایرامشاور ارشد دولت اصلاحات: اصلاحطلبان نمیتوانند با جامعه و انتخابات قهر باشند
مشاور ارشد دولت اصلاحات اصلاحطلبان نمیتوانند با جامعه و انتخابات قهر باشندمشاور ارشد رئیس جمهور سابق کشورمان گفت اصلاحطلبان فعالانه در عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی حضور دارند و هیچ وقت با جامعه و انتخابات قهر نیستند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل سید محمد صادق خرازی عصراختصاصی فارس/ رشد ۳۰،۵درصدی نقدینگی در ۱۲ماه منتهی به خرداد/ حجم نقدینگی ۶۱۸هزار میلیارد تومان شد
اختصاصی فارس رشد ۳۰ ۵درصدی نقدینگی در ۱۲ماه منتهی به خرداد حجم نقدینگی ۶۱۸هزار میلیارد تومان شدحجم پایه پولی در پایان خرداد ماه امسال با 2 3 درصد کاهش نسبت به اسفند 92 به 112 هزار و 494 میلیارد تومان و حجم نقدینگی با 3 9 درصد افزایش به 617 هزار و 950 میلیارد تومان رسید که نسبترشد 30 درصدی نقدینگی در 12 ماه
رشد 30 درصدی نقدینگی در 12 ماهتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۱۹ حجم پایه پولی در پایان خردادماه امسال با ۲ ۳ درصد کاهش نسبت به اسفند ۹۲ به ۱۱۲ هزار و ۴۹۴ میلیارد تومان و حجم نقدینگی با ۳ ۹ درصد افزایش به ۶۱۷ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به خرداد ۹۲ بیش ازکارمندان دولت عامل افزایش نقدینگی در جامعه هستند
کارمندان دولت عامل افزایش نقدینگی در جامعه هستند براساس برخي تحليلها علت اصلي رسيدن رقم رشد نقدينگي به 9 3 درصد اثرات اقدام افزايش 12 هزار و 490 ميليارد توماني پايه پولي در اسفند سال گذشته بوده است گفته ميشود اين افزايش يكباره پايه پولي به دليل نياز دولت به نقدينگي براي پرداخرعایت اخلاق سیاسی از ضروریات کشور است/توصیه میکنیم از ورود فتنه گران به دولت جلوگیری کنید
حبیبی در نشست صمیمی با خبرنگاران رعایت اخلاق سیاسی از ضروریات کشور است توصیه میکنیم از ورود فتنه گران به دولت جلوگیری کنید دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت برخی در مواجهه با دولت یازدهم چوب لای چرخ آن میگذارند به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتفرماندار خرامه:از تمام ظرفیت ها برای رشد و توسعه ورزش استفاده می کنیم
فرماندار خرامه از تمام ظرفیت ها برای رشد و توسعه ورزش استفاده می کنیم شیراز- ایرنا- فرماندار شهرستان خرامه گفت از تمام ظرفیت ها برای رشد و توسعه ورزش این شهرستان استفاده می کنیم تا زمینه افزایش نشاط و سلامت روحی و روانی شهروندان فراهم شود به گزارش خبرنگار ایرنا احسان خازن در دیمعاون سیاسی اجتماعی فرماندار سنندج: ظرفیت مردم در مبارزه با اعتیاد بکارگیری شود
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار سنندج ظرفیت مردم در مبارزه با اعتیاد بکارگیری شودمعاون سیاسی اجتماعی فرماندار سنندج گفت باید از بستر و ظرفیت مردم برای مقابله با اعتیاد بهترین بهره را گرفت به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج موحد امانالهی شامگاه امروز در چهارمین جلسه شورای مبارزه بافرماندار کاشمر: دولت یازدهم به جامعه امید بخشید
فرماندار کاشمر دولت یازدهم به جامعه امید بخشید مشهد - ایرنا - فرماندار کاشمر گفت دولت یازدهم با شعار اعتدال تدبیر و امید به آحاد مردم جامعه امید داد و با ایجاد تعامل با کشورهای دنیا زمینه خروج از شرایط تحریم و رفع مشکلات اقتصادی را فراهم کرد مهدی فروزان روز یکشنبه در نشست سخدادادعزیزی: سطح کیفی فوتبال ایران با هزینه های دولت رشدی نکرده است
خدادادعزیزی سطح کیفی فوتبال ایران با هزینه های دولت رشدی نکرده است تهران – ایرنا – مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال ایران گفت هزینه های دولت برای فوتبال نتوانسته است سطح کیفی این رشته ورزشی را افزایش دهد به گزارش ایرنا خداداد عزیزی روز جمعه در برنامه مناظره با بیان این مطلب افزودخبرنگاران و رسانه ها زمینه ساز رشد و بالندگی جامعه هستند
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری تالش خبرنگاران و رسانه ها زمینه ساز رشد و بالندگی جامعه هستند آستارا ـ ایرنا ـ معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری شهرستان تالش گفت خبرنگاران و رسانه ها زمینه ساز رشد و بالندگی جامعه هستند سید جلال سید محمدی روز پنجشنبه در آستانه گرامیداشت رودولت به دنبال احیاء مجدد زاینده رود است/ پیشرفت را در دعواهای سیاسی نمیبینیم
استانها جنوب اصفهان نوبخت دولت به دنبال احیاء مجدد زاینده رود است پیشرفت را در دعواهای سیاسی نمیبینیم اصفهان - خبرگزاری مهر سخنگوی دولت با بیان اینکه رئیس جمهور دل پر دردی درباره زاینده رود دارد گفت برنامه ای را در دست بررسی داریم که زاینده رود را به دور از مشکلات اجتماعدبیر کل اتاق تعاون: رشد 60 درصدی حضور خارجیها در نمایشگاه صنعت ساختمان/ تعاونیها آماده کمک به دولت در حوزه م
دبیر کل اتاق تعاون رشد 60 درصدی حضور خارجیها در نمایشگاه صنعت ساختمان تعاونیها آماده کمک به دولت در حوزه مسکن هستنددبیر کل اتاق تعاون ایران با اشاره به افزایش صد در صدی حضور شرکتهای دانشبنیان و 60 درصدی حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاه امسال صنعت ساختمان گفت بخش تعاون آمادهافزایش ظرفیت تولید یکسوم رشد تقاضای برق بود
سهشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۷ وزیرنیرو با تاکید بر اینکه تابستان امسال را در حالی که نیاز به 5600 مگاوات ظرفیت جدید متناسب با افزایش تقاضا داشتیم با رشد 2000 مگاواتی ظرفیت مدیریت کردیم گفت مدیریت مصرف بزرگترین کاری بود که امسال سازماندهی شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویانمرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد: تهیه راهبرد مشخص در قبال شبکههای ماهوارهای اقدام عاجل دولت و مجلس را نیاز دار
مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد تهیه راهبرد مشخص در قبال شبکههای ماهوارهای اقدام عاجل دولت و مجلس را نیاز داردمرکز پژوهشهای مجلس طی گزارشی اعلام کرد همکاری مجلس و دولت برای تهیه راهبرد مشخص بهمنظور برونرفت از وضعیت منفعل در قبال شبکههای ماهوارهای اهمیت مضاعف یافته که اقدامدولت فضای آرامی در حوزه های سیاسی و اقتصادی ایجاد کرد
معاون استاندارهمدان دولت فضای آرامی در حوزه های سیاسی و اقتصادی ایجاد کرد همدان - ایرنا - معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان گفت دولت تدبیر و امید فضای آرامی در حوزه های سیاسی و اقتصادی ایجاد کرده است به گزارش ایرنا محمد ابراهیم الهی تبار روز سه شنبه در نشست شورای آموزش و-
سیاسی
پربازدیدترینها