واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کارمندان دولت عامل افزایش نقدینگی در جامعه هستند
براساس برخي تحليلها، علت اصلي رسيدن رقم رشد نقدينگي به 9/3 درصد، اثرات اقدام افزايش 12 هزار و 490 ميليارد توماني پايه پولي در اسفند سال گذشته بوده است.گفته ميشود اين افزايش يكباره پايه پولي به دليل نياز دولت به نقدينگي براي پرداخت روزهاي پاياني سال بوده است.
کد خبر: ۴۲۳۷۷۶
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۳ - 08 August 2014
بیش از یک سال از شروع به کار دولت یازدهم می گذرد، در حالی که در این مدت همه کارها نشان از مهار تورم با کاهش نقدینگی دارد، اما آمار و ارقام موجو چیز دیگری را نشان میدهد، آمارها نشان می دهد در این مدت نه تنها نقدینگی کاهش نیافته است بلکه به میزان قابل توجهی نیز افزایش داشته است.
به گزارش تابناک، براساس آخرين آمار از متغيرهاي پولي بانك مركزي حجم نقدينگي در پايان خردادماه امسال با 9/3 درصد (23 هزار و 195 ميليارد تومان) افزايش به 617 هزار و 950 ميليارد تومان رسيد. براساس اين گزارش نقدينگي در پايان خرداد ماه امسال در مقايسه با خرداد ماه سال گذشته بيش از 5/30 درصد افزايش داشته كه از نظر مقداري 137 هزار و 997 ميليارد تومان افزايش نشان ميدهد
اما حجم پايه پولي در اين مدت با 3/2 درصد كاهش به 112 هزار و 494 ميليارد تومان رسيده كه از لحاظ مقداري 2 هزار و 648 ميليارد تومان كاهش داشته است. اين در حالي است كه ميزان رشد حجم نقدينگي در سه ماهه اول سال گذشته 7/2 درصد و حجم پايه پولي منفي 5/5 درصد بوده است.
بر اين اساس رقم ضريب فزاينده در پايان خرداد به عدد كم سابقه 10 رسيده است. گفته ميشود اين به دليل ورود يكباره 12 هزارو 490 ميليارد تومان پول پرقدرت در پايان سال به چرخه اقتصاد بود و مديران بانك مركزي اميدوارند كه ضريب فزاينده در ماههاي آينده با حدود 5برگردد.
افزايش رشد نقدينگي به رقم نگرانكننده بيش از 5/30 درصد كاملاً برخلاف سياست خروج غيرتورمي است و در صورت حفظ اين ميزان رشد، هدف كاهش و كنترل تورم دولت در ماههاي آينده مخدوش خواهد شد.
براساس برخي تحليلها، علت اصلي رسيدن رقم رشد نقدينگي در پايان خرداد ماه به 9/3 درصد در مقايسه با اسفند 92، اثرات اقدام افزايش 12 هزار و 490 ميليارد توماني پايه پولي در اسفند سال گذشته بوده است. گفته ميشود اين افزايش يكباره پايه پولي به دليل نياز دولت به نقدينگي براي پرداخت روزهاي پاياني سال بوده است.
غلامرضا مصباحی مقدمˈ با بیان اینکه وجود حجم قابل توجه نقدینگی سرگردان در دست مردم برای هر اقتصادی بحران می افریند، گفت: این میزان نقدینگی اگر وارد چرخه تولید شود به نفع کشور است و ایجاد اشتغال را به همراه دارد.
وی یادآور شد: این نقدینگی هر بار که سراغ طلا و ارز رفته، باعث ایجاد بحران در این دو بازار شده است. باید نقدینگی موجود به سمت سرمایه گذاری ماندگار و تولید پیش برود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون 50 درصد از صنایع کشور با ظرفیت 50 درصد و حتی کمتر فعالیت می کنند و بخش عمده مشکل صنایع، نبود منابع مالی و نقدینگی است.
وی تصریح کرد: بسته دولت برای خروج از رکود مطلوب است اما دولت باید این امر را تسریع بخشد و آن را سریعتر ساماندهی و محقق کند.
مصباحی مقدم گفت: باید از بخش خصوصی در امر تولید حمایت کرد چرا که دولت اکنون چهار میلیون کارمند و چهار میلیون بازنشسته دارد و با احتساب هر خانوار چهارنفر، بیش از 32 میلیون نفر نان خور دولت هستند و از منابع عمومی مصرف می کنند.
همچنین رو الله بیگیعضوکمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص این موضوع گفت:متاسفانه دولت آقای دکتر روحانی یک اقتصاد بیمار و به فنا رفته را از دولت قبل تحویل گرفته است ونباید در کوتاه مدت انتظار معجزه ازاین دولت داشته باشیم. وی افزود:متاسفانه اقتصاد کشور دردولت قبل ضربه سنگین وسیلی سختی خورد و کمر تولید و اشتغال زایی شکست وبه زمان طولانی جهت جراحی اقتصاد کشور نیاز داریم وبا تیم اقتصادی قوی و کاربلد دولت دکتر روحانی مطمئنا اقتصاد کشور از این وضعیت خارج خواهد شد ولی نباید درکوتاه مدت انتظاری بجز کنترل تورم و نقدینگی داشته باشیم. نماینده میاندوآب گفت:حلقه مفقوده اقتصاد کشور در دولت قبلی دلسوزی ،تعهد وحمایت بود که خوشبختانه دراین دولت این حقله مفقوده با کلید اعتدال پیدا شده است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]