واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مواد مخدر سال گذشته سه هزارنفرقربانی گرفت
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سه هزار نفر در کشوربراثر مصرف انواع مواد مخدردرسال گذشته جان خود را از دست دادند.
آفتاب: به گزارش ایرنا، ˈ بابک دین پرستˈ ، پنجشنبه در در نشست تخصصی کارشناسان فرهنگی و پیشگیری ستادهای مبارزه با موادمخدر استان های کشور در شیراز افزود: رهایی از دام اعتیاد بخصوص اعتیاد به مواد مخدر صنعتی کار ساده ای نیست اما می بینیم که در برخی از فیلم ها قهرمان داستان که در دام اعتیاد گرفتار شده به راحتی از این دام رها می شود و به زندگی عادی خود باز می گردد.
وی ادامه داد: باید واقعیت های گرفتار شدن در دام اعتیاد را برای جوانان بازگو کنیم و به آنها بگوییم که انتهای راه گرفتار شدن در دام مواد مخدر مرگ است.
وی، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با مواد مخدر در کشور گفت: هرچند اقدامات بسیاری از سوی دستگاهها و بخش های مختلف انجام گرفته اما باید بررسی کرد که علت چیست که با وجود این همه تلاش ، میزان مبتلایان به مواد مخدر کاهش نیافته است.
دین پرست تصریح کرد: در کشور ما شدیدترین مجازات ها و سختگیرانه ترین قوانین برای برخورد با قاچاقچیان و سوداگران مرگ وضع شده و اجرا می شود اما باید میزان اثربخش بودن این مجازات ها را نیز بررسی کنیم.
وی گفت: به نظر می رسد به رغم اثرگذار بودن بسیاری از اقدامات و کارهای انجام شده در حوزه بازدارندگی نیازمند بازنگری هایی هستیم که تاکنون نیز اقداماتی در این زمینه انجام شده است.
دین پرست افزایش تمایل افراد به استفاده از مواد مخدر صنعتی را یک زنگ خطر دانست و افزود: تغییر الگوی مصرف از مصرف مواد مخدر سنتی به صنعتی و بخصوص گرایش جوانان به این مواد ما را بر این داشته که تمرکز بیشتر بر روی مباحث فرهنگی و اقدامات پیشگیرانه داشته باشیم.
وی، 40 درصد زندانیان کشور را افراد مرتبط با مواد مخدر دانست و گفت: سال گذشته 570 تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شد و در همین ارتباط 270 هزار نفر نیز دستگیر شدند.
دین پرست افزود: بر اساس آخرین آمار که از طرح شیوع شناسی سال 90 به دست آمده، حدود یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد که 9 و سه دهم درصد از آنها زن و بقیه مرد بوده اند.
وی افزود: 53 درصد معتاد شناسایی شده، شاغل، 63 درصد متاهل و 23 درصد نیز دارای مدرک کارشناسی به بالا بوده اند.
وی افزود: میانگین سن مبتلایان به اعتیاد در کشور نیز بر اساس این آمار بین 25 تا 30 سال بوده است.
دین پرست کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و رفع مشکلات روحی و روانی از چهار عامل اصلی استفاده از مواد مخدر دانست و گفت: بیشترین نوع مواد مخدر مصرفی در کشور مربوط به مواد مخدر سنتی است اما تغییر این الگوی مصرف و حرکت از استفاده از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی جامعه و جوانان ما را تهدید می کند.
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]