واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
هشدار رئیس سازمان غذاو دارو، و معاون وزیر بهداشت ایران روی گسل بیماریهای غیرواگیر
این روزها یکی از بحث برانگیزترین مسائل در حوزه بهداشت و سلامت موضوع «امنیت غذایی» است. هر از گاهی اخباری مبنی بر آلودگی یا آغشتگی یکی از اصلیترین موادغذایی مورد استفاده مردم به مادهای خطرناک و بیماریزا منتشر میشود که موجب نگرانی عمومی در سطح جامعه میشود.
جامجمسرا: یکی از خبرسازترین این مسائل موضوع استفاده از روغن پالم در لبنیات و شیر پرچرب بود که روی خط پرسروصدای رسانهها نشست اما بتازگی نیز خبری منتشر شد مبنی بر استفاده از استخوان حیوانات در تهیه روغن در نقطهای از تهران!
در گفتوگویی با دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت با طرح چند سوال از وی درباره مهمترین چالش حوزه امنیت غذایی پرسیدیم:
اصلیترین و مهمترین چالش کشور در بحث امنیت غذایی چیست؟
در حوزه غذایی، بزرگترین چالش کشور در سالهای اخیر «توسعه بیماریهای غیرواگیر» بوده است مثل بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت و سرطانها که بیشتر آنها ناشی از شیوه زندگی مردم است و بخش عمدهای از شیوه زندگی مردم هم به تغذیه آنها برمیگردد.
رواج مصرف غذاهای صنعتی با چربی، شیرینی و نمک زیاد و یا همراه با مواد شیمیایی محافظت کننده وقتی زیاده از حد شود، تغذیه نامناسب است. چالش اصلی در کشور این نیست که مردم کالری کم دریافت میکنند. تعداد کسانی که کالری کمی دریافت میکنند در مناطق دور افتاده بسیار کم هستند که غذای مناسبی دریافت نمیکنند، چالش بزرگ کشور در این حوزه دریافت غذا و کالری بیش از حد مورد نیاز و مصرف بیش از حد نیاز چربی، نمک و شکر است.
درباره اظهارات خانم طبیبزاده نماینده مجلس مبنی بر استفاده از استخوان حیوانات در تهیه روغن در تهران که به تازگی مطرح شده است، نظرتان چیست؟
گزارش استفاده از استخوان حیوانات برای تهیه روغن را در رسانهها خواندیم، اینکه فردی در نقطهای و مخروبهای تخلفی انجام میدهد به این معنا نیست که در کل کشور آن کار در حال انجام است. متاسفانه در حاشیه شهرها، برخی افراد از این قبیل کارها انجام میدهند که معمولا خیلی وسیع و فراگیر نیست.
ما نمیتوانیم تکذیب کنیم که تولیدات غیربهداشتی و کارهای غیرحرفهای در حاشیه شهر انجام نمیشود ولی در این مورد خاص اطلاعات دقیقی درباره این گزارش نداریم. البته از استخوان روغن کشی نمیکنند و معمولا ژلاتین درست میکنند، قطعا اگر گزارشی دریافت کنیم، ماموران بهداشت محیط وزارت بهداشت با آن برخورد میکنند نه سازمان غذا و دارو. اینکه خانم طبیبزاده گفتهاند نامهای در این باره به وزارت بهداشت فرستادهام ولی جوابی دریافت نکردم سازمان این نامه را دریافت نکرده است.
شیوه نظارت سازمان غذا و دارو بر فرآوردههای غذایی و دارویی چگونه است؟
در حوزه عرضه محصولات غذایی یعنی جایی که به شکل صنفی کار انجام میگیرد، نظارت برعهده ماموران بهداشت محیط است که زیرمجموعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت و درمان و معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی است، برای مثال آنچه در سطح شهر میبینید مثل پخت غذا، رستوران و... که در حد تولید صنعتی محسوب نمیشود، نظارت بر آنها برعهده بهداشت محیط است، اما اگر قرار بر تولید صنعتی فرآوردههایی باشد که نیاز به دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو داشته باشد مثل مجوز ساخت دارو یا واردات فرآوردههایی به کشور و یا تولید آنها در داخل کشور تحت نظارت سازمان غذا و دارو انجام میشود و برخورد با تخلفات آنها نیز برعهده این سازمان است.
آیا خبر احضار روسای سازمان غذا و دارو به دادسرا صحت دارد یا خیر؟
این موضوع را در حد خبر شنیدهام ولی کسی احضار نشده است، گفته میشود فردی ادعا کرده است که از مسئولان سازمان غذا و دارو به این دلیل که در نظارت ضعیف عمل کردهاند، شکایت کرده است، از نظر ما حق هر شهروندی است که اعتراض و شکایت بکند و کسی هم که مسئولیت دارد حتما باید پاسخگو باشد.
به عنوان سوال آخر از بسته حمایتی ویژه بیماران صعب العلاج چه خبر؟
اجرای این بسته هنوز شروع نشده است و اجرای این بستهها به اعتبار نیاز دارد. البته حمایت از بیماران صعب العلاج در حال انجام است و این بسته یک کار تکمیلی بود که پیش بینی کرده بودیم وگرنه حمایتها به ویژه در حوزه دارو به صورت بسیار گستردهای انجام میشود و پرداختی این بیماران از سهم خودشان بسیار کمتر از سهم دولت است. این برنامه آماده است و قصدمان انجام یک کار تکمیلی است و امیدواریم زمینه اجرای آن در سال ۹۳ فراهم شود. (نیره سادات حسینی/خراسان)
پنج شنبه 30 مرداد 1393 16:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]