تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را رها مكن حتى اگر بعدش شعر باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802653476




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چطور خورشید می‌میرد؟ |اخبار ایران و جهان|TABNAK


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چطور خورشید می‌میرد؟
خورشید نیمی از عمرش را پشت سر گذاشته‌است، یعنی درحدود ۴.۶ میلیارد سال سن، و طی پنج میلیارد سال آینده عمرش پایان خواهد یافت.
کد خبر: ۴۲۷۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۸ - 20 August 2014


خورشید نیمی از عمرش را پشت سر گذاشته‌است، یعنی درحدود ۴.۶ میلیارد سال سن، و طی پنج میلیارد سال آینده عمرش پایان خواهد یافت.

براساس گزارش همشهری به نقل از استرونومي، خورشيد، ستاره‌اي كه انسان همه زندگي‌اش را مديون نور، حرارت و انرژي آن است، از مقياس زمان نجومي به زودي خواهد مرد، اما اين فرصت كوتاه در مقياس زميني پنج ميليارد سال طول خواهد كشيد، و انسان تا پنج ميليارد سال ديگر فرصت خواهد داشت از اين ستاره عظيم براي ادامه حياتش روي زمين بهره ببرد.

مرگ اين ستاره باستاني به معني خاموشي مطلق آن نخواهد‌بود،‌در حقيقت روند مرگ خورشيد ويژگي‌هايي دارد كه در ادامه به آنها اشاره خواهد شد:

1. ستاره‌هايي مانند خورشيد براي 10 تا 20 ميليارد سال آْينده خواهند درخشيد. اما فرصت چنين ستاره‌هايي به عنوان يك ستاره بالغ براي سوزاندن هيدروژن درون هسته‌اش و تبديل آن به،‌تنها پنج ميليارد سال است. در سال 1942 اخترشناسان نشان دادند زماني كه ستاره‌اي 12 درصد از هيدروژن خود را به هليوم تبديل مي‌كند، دوران جديد از عمر ستاره‌اي خود را آغاز كرده‌است.

2. زماني كه سوخت هسته‌اي ستاره‌اي به پايان مي‌رسد، ستاره خاموش مي‌شود. از آنجايي كه حرارت به ناگهان فروكش مي‌كند و فشار تابشي يا تشعشعي به بيرون رانده مي‌شوند، ستاره آغاز به انقباض مي‌كند.

3. ستاره‌اي مانند خورشيد مسير نابودي عجيبي را پشت‌سر مي‌گذارد. نيروي گرانش با فروكش كردن گداز هسته‌اي، بر ستاه سلطه مي‌يابد. مواد باقيمانده روي ستاره به سمت داخل فشرده شده و ستاره كوچكتر و كوچكتر مي‌شود.

4. در نهايت شگفتي ميانگين تراكم خورشيد به آب بسيار نزديك است. با فشرده شدن ستاره،‌خورشيد به ستاره غول‌پيكر سرخي تبديل مي‌شود و لايه بيروني آن متورم شده و به بيرون فوران مي‌كند. قطر خورشيد با كاهش درجه حرارتش بزرگتر مي‌شود و طي اين مرحله، خورشيد به اندازه‌اي بزرگ مي‌شود كه لايه خارجي آن تقريبا در موقعيتي قرار مي‌گيرد كه زمين قرار دارد.

5. خورشيد تا حداكثر بزرگي ممكن متورم خواهد‌شد و حتي ممكن است عطارد، ونوس و زمين را در خود ببلعد و يا بقاياي اين سياره‌ها را به بيرون براند. در اين مرحله ابعاد خورشيد 150 بار بزرگتر از ابعاد كنوني‌اش خواهد‌شد.

6. در اين مرحله نيز ستاره هنوز كاملا نمرده‌است. در هسته ستاره نيروي گرانش لايه‌هاي هيدروژن و هليوم را به متراكم‌ترين حالت خود،‌مرحله‌اي كه گداخت هسته‌اي آغاز مي‌شود، رسانده و اين مواد براي مدت كوتاهي شعله‌ور مي‌شوند. در اين مرحله درخشش خورشيد دو هزار و 100 برابر بيشتر از حالت كنوني آن خواهد‌شد.

7. درحدود هفت تا هشت ميليارد سال ديگر خورشيد در مرحله پاياني عمرش قرار خواهد‌گرفت،‌مرحله‌اي ديدني كه نمايشي زيبا را در كهكشان راه شيري رقم خواهد‌زد. بقاياي ستاره به كوتوله‌اي سفيد تبديل خواهد‌شد، بقاياي پوسيده‌اي كه كاملا سرد و به شدت متراكم هستند.

8. نمايش بزرگ زماني آغاز خواهد‌شد كه خورشيد به يك سحابي سياره‌اي تبديل شود، مجموعه‌اي درخشان از توده‌هاي گازي كه با سرعت‌هاي متفاوت به بيرون پرتاب مي‌شوند و نمايشي از نورهاي فلورسنت را براي 50 هزار سال اجرا خواهد‌كرد.

9. كربن در اين فرايند يكي از اصلي‌ترين محصولات جانبي به‌شمار مي‌رود، كربن موجود در اتمسفر خورشيد به سمت داخل حركت كرده و هسته‌اي غني از كربن را ايجاد خواهد‌كرد. اما هسته دچار گداخت هسته‌اي نخواهد شد و در عوض لايه‌اي خارج از هسته آغاز به سوزاندن هليوم مي‌كند و لايه‌هاي خارجي‌تر ستاره را به فضاي ميان‌ستاره‌اي پرتاب مي‌كند و به اين شكل حباب‌هايي از مواد در اطراف ستاره ايجاد مي‌شوند.

10. آخرين شعله هليومي غبار و گاز را با شتابي بالا به بيرون پرتاب كرده و با ايجاد برخورد‌هايي ميان گلوله‌هاي پرسرعت و قديمي‌تر مواد با توده‌هاي كند‌تر، سحابي سياره‌اي ايجاد مي‌كند.

11. اكنون سحابي سياره‌هاي ويژگي‌هاي مخصوص به خود را شكل مي‌دهد، كوتوله سفيد آغاز به داغ شدن و يونيزه كردن گازهاي اطرافش مي‌كند و مانند لامپي فلورسنت مي‌درخشد.

12. ابربادها و بادهاي سريع ستاره از هم پاشيده را كه با گازهاي اطرافش در تعامل است، آشفته ساخته سحابي سياره‌اي را به شكل‌هاي مختلفي، كروي، تخم‌مرغي و يا بيضوي در مي‌آورد.

13. نوسان بادها ساختاري پيچيده و هاله مانند را ايجاد مي‌كنند كه هاله خارجي آن مرز سحابي و ميانه خالي آن فضايي مملو از موادي است كه درخششي ندارند.

14. ميدان‌هاي مغناطيسي نيز در شكل‌گيري سحابي سياره‌اي، آخرين فرياد خورشيد، نقش دارند. سحابي به تدريج ناپديد مي‌شود و در همان نقطه كه زماني سيستم خورشيدي عظيمي با حضور سياره‌اي مملو از تمدن و اميد قرار داشت،‌چيزي باقي نخواهد ماند به جز بقاياي يك كوتوله سفيد ناچيز.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن