تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين شما كسى است كه براى زنان خود بهتر باشد و من بهترين شما براى زن خود هستم....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804288125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنوز به رقابتی کردن اقتصاد کشور دست نیافته‌ایم


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
هنوز به رقابتی کردن اقتصاد کشور دست نیافته‌ایم

هنوز به رقابتی کردن اقتصاد کشور دست نیافته‌ایم
کاستی‌های هشت ساله اجرای سیاست‌ها در حوزه اهداف وعملکرد قابل بررسی است و می‌توان ادعا کرد که اهداف پروژه در زمینه رقابت‌پذیر کردن اقتصاد، شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی، افزایش سطح اشتغال، ارتقاء کارایی بنگاه‌های اقتصادی و کاهش بار مالی دولت دست نیافته است و مطلوبیت محیط کسب و کار کشور و فضای رقابتی کشور برای بخش خصوصی کشور غیرقابل تحمل شده است.
سید حمید حسینی - عملکرد دولت سابق بدون در نظر گرفتن اهداف ابلاغ سیاست‌ها و ایرادات قانون اجرای سیاست‌های اصل ٤٤ قابل ملاحظه و بزرگ بوده است. واگذاری بیش از 100 هزار میلیارد تومان از اموال دولت در طی هشت سال از نظر حجم و سرعت قابل تقدیر است و حجم خصوصی‌سازی در کشورهایی نظیر ترکیه، مجارستان و مالزی بسیار کمتر از رقم‌های فوق بوده است.

کاستی‌های هشت ساله اجرای سیاست‌ها در حوزه اهداف وعملکرد قابل بررسی است و می‌توان ادعا کرد که اهداف پروژه در زمینه رقابت‌پذیر کردن اقتصاد، شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی، افزایش سطح اشتغال، ارتقاء کارایی بنگاه‌های اقتصادی و کاهش بار مالی دولت دست نیافته است و مطلوبیت محیط کسب و کار کشور و فضای رقابتی کشور برای بخش خصوصی کشور غیرقابل تحمل شده است.

در دیدگاه دولت نهم و دهم جایگاهی برای بخش خصوصی پیش‌بینی نشده بود وهدف عدالت‌ورزی بود و چون توسعه بخش خصوصی را در راستای منافع ملی نمی‌دانستند بنابراین با اصرار دولت ٤٠ درصد از حجم واگذاری‌ها به سهام عدالت اختصاص یافت و دولت با مداخله بیش از حد در اقتصاد کشور و مخالفت با آزادسازی اقتصادی به عنوان مقدمه لازم برای خصوصی‌سازی پروژه بزرگ تغییر رویکرد از اقتصاد دولت‌محور به اقتصاد آزاد را تبدیل به واگذاری سهام کرد و با خلق بنگاه‌های عمومی غیردولتی بر مشکلات اقتصادی کشور افزود و به وظیفه خود در توانمندسازی بخش خصوصی و رقابتی کردن اقتصاد کشور اقدام نکرد.

از سال ١٩٨٠ همه اقتصاددانان دنیا لازمه رشد و توسعه اقتصادی را خصوصی‌سازی دانسته و کشورهایی که در این راستا اقدام کردند ( ترکیه، مالزی وکره جنوبی ) به موفقیت‌های چشمگیری دست یافتند و 30 سال قبل تولید ناخالص ایران از این سه کشور بیشتر بود و اکنون هر سه کشور فوق تولید ناخالص و درآمد سرانه‌شان بیش از ایران است. از سال ٢٠٠٠ بهبود محیط کسب و کار در کنار خصوصی‌سازی مورد توجه کارشناسان قرار گرفته و چین به عنوان یک نمونه موفق معرفی شده است که با آزادسازی و ایجاد سرمایه‌گذارهای جدید توانسته ٥٠٠ میلیون نفر را از فقر نجات دهد و به دومین قدرت اقتصادی دنیا تبدیل شود. لذا ضرورتی به انجام مباحث تئوریک وجود ندارد و ده‌ها نمونه موفق در زمینه خصوصی‌سازی و بهبود فضای کسب و کار کشورها را ترغیب کرده که بخش خصوصی را مورد حمایت قرار دهند و با ایجاد شرایط مساعد و رقابت‌پذیر کردن اقتصاد کشور، منافع عمومی را تامین کرده‌اند و امروز کشورها دل نگران حضور بخش خصوصی توانمند و بزرگ نیستند.

دیدگاه دولت‌ها به بخش خصوصی متاثر از رویکرد کلی دولت‌ها است و خوشبختانه دولت تدبیر و امید که سکان هدایت کشور را به عهده گرفته، اعتقاد خود را به حضور پر رنگ بخش خصوصی، اصلاح سیاست‌های اصل ٤٤ و بهبود فضای کسب وکار اعلام کرده و بنابراین می‌توان در پرتو این نگاه دولت، به آینده اقتصاد کشور و بخش خصوصی امیدوار بود. با این حال، بعد از گذشت یک سال، به نظر می رسد که چندان توفیقی در خصوصی سازیها وجود نداشته و همچنان بخش اعظم شرکتها در دست بخش خصوصی واقعی ایران نبوده است.

*عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران

منبع: پایش پرس






1393/5/29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن