تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843968992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوء مصرف آب با پرداخت آب‌بها جبران نمي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سوء مصرف آب با پرداخت آب‌بها جبران نمي‌شود
مردم كشور ما در اين بازه زماني گرفتار معضل كمبود آب شده‌اند و براي برون رفت‌ از اين معضل راهكارهاي متفاوتي توسط رسانه‌هاي مختلف عنوان شده است. اما آنچه اكثريت قريب به اتفاق كارشناسان در آن اشتراك‌نظر دارند، بحث صرفه‌جويي و مديريت مصرف است؛ بحثي كه بنا به اعتقاد كارشناسان با آن مي‌توان بحران كمبود آب را تا حد قابل توجهي مرتفع كرد.
اما مشكلي كه به عينه در سطح جامعه مشاهده مي‌شود، عدم همكاري طيف گسترده‌اي از آحاد مختلف جامعه است. از اين رو اين نوشتار سعي دارد علت بر نتابيدن و عدم همكاري اين طيف را بررسي كند.  با اين اوصاف اولين گزينه‌اي كه باعث عدم همكاري پاره‌اي از مردم با مسئولان و متوليان مديريت آب شده است، گزينه «عدم آموزش است»؛ به اين مفهوم كه مردم در اين زمينه آموزش‌هاي مفيد و سودمندي در رابطه با صرفه‌جويي و چرايي اين صرفه‌جويي و مديريت مصرف نديده‌اند. قسمت اعظم افراد جامعه بر اين باورند كه آب از زمين بيرون كشيده مي‌‌شود و در نهايت هم بخشي از آن به زمين و طبيعت باز مي‌گردد. اما در واقع نمي‌دانند كه چقدر روي مقوله آب زحمت كشيده مي‌‌شود تا به اين صورت در اختيار منازل و اماكن قرار مي‌گيرد و اگر تصوري هم داشته باشند، تصورات سطحي و دم‌دستي است؛ براي مثال اگر من به شما بگويم كه من با آسانسور به طبقه بالا رفتم سريعاً تصوير آسانسور منزل يا محل كارتان به ذهن شما متبادر مي‌شود، در صورتي كه شايد منظور من از آسانسور ساختار پيچيده‌تري باشد.   بنابراين مسئولان كشور و كساني كه در امر مديريت آب انجام وظيفه مي‌كنند بايد با عينيت و به طور شهودي به مردم آموزش دهند؛ طوري كه تمام مراحل تهيه و تصفيه آب براي آنها قابل درك باشد. در اين صورت بي‌شك مردم در امر مديريت مصرف با مسئولان همكاري خواهند كرد.  مسئله دوم اين است كه از گذشته‌هاي دور در كشور و فرهنگ ما ايرانيان استفاده زياد از آب مرسوم بوده، به ويژه به خاطر توصيه‌هايي كه دين اسلام و حتي قبل از اسلام در امر بهداشت و پاكيزگي به مردم ما كرده‌اند. اين توصيه‌ها غالباً بر محور استفاده از آب و آبريزي كردن براي شست‌وشو، رفع نجاست و موارد ديگر استوار است و تقريباً تمام مردم ما به استفاده زياد از آب عادت كرده‌اند. بنابراين اگر يك باره شرايطي پيش بيايد كه به آنها بگوييم بايد تا حد زيادي در امر مصرف آب صرفه‌جويي كنند، براي آنها قابل درك و قابل پذيرش نخواهد بود، بر اين اساس بايد به اين فكر شود كه چطور مي‌شود براي مردم جا انداخت كه صرفه‌جويي و مديريت مصرف به صورت واقعي اتفاق بيفتد؛ در كنار اين موارد توصيه‌هاي ديگري همچون استفاده از شيرهاي الكترونيكي براي اماكني كه مصرف زياد آب دارند يا تغيير فلاش‌تانك‌ها و شيرهاي منازل و اماكن، حذف كردن كولرهاي آبي و ... مي‌تواند مفيد باشد.  ضمن‌ آن كه براي اقناع كردن مردم براي صرفه‌جويي در مصرف آب بايد كار فرهنگي صورت گيرد؛ چرا كه در جامعه ما و براي حل برخي از معضلات كار فرهنگي جواب داده است. مثلاً بستن كمربندهاي ايمني يا استفاده از كلاه‌هاي ايمني براي موتورسواران توسط كار فرهنگي در جامعه جا افتاده است. بنابراين ضمن اينكه بايد امر آموزش صرفه‌جويي با كارهاي فرهنگي انجام شود بايد به اين نكته هم توجه ويژه‌اي شود كه اين دسته از هموطنان كه صرفه‌‌جويي را برنمي‌تابند، توجيه شوند كه سوء مصرف آب تنها با پرداخت پول آب جبران نمي‌شود، بلكه آب عنصر بسيار گرانبهايي است كه حيات ما به آن بستگي دارد.  با اين اوصاف مي‌توان نتيجه گرفت كه فقدان «آموزش» و بي اطلاعي بسياري از هموطنان ما مانع از صرفه‌جويي و مديريت مصرف صحيح و شايسته و بايسته‌اي است كه با رعايت آنها در يك عزم همگاني بي‌شك مي توان بحران آب را پشت سر گذاشت و با نگاهي تازه و مبتني بر واقعيات در سال‌هاي آتي مانع از رقم خوردن اوضاعي اين گونه باشيم كه امروز با آن دست به گريبانيم.
* مدرس دانشگاه و پژوهشگر

نویسنده : دكتر افشين طباطبايي* 



تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن