تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837731028
این ازدواج ها ممنوع!
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
این ازدواج ها ممنوع! هنوز هم میتوان مردان و زنان سپیدموی زیادی را دید كه وقتی بحث ازدواج جوانی پیش میآید میگویند: «چه كسی بهتر از پسرخاله، پسرعمو، دخترعمو یا دخترخاله و...؟ هم خانوادهها شناخت بیشتری از هم دارند و...
هم اینكه بر سر خیلی از مسایل، حرف و حدیث یا مشكلی به وجود نمیآید.» آنها هنوز هم معتقدند اگر وصلت با غریبه سر بگیرد، چطور باید كینهای كه عمو، عمه یا خاله به دنبال این ازدواج به دل گرفتهاند، برطرف كرد؟
شاید به دلیل همین تفكر است كه هنوز با وجود پیشرفتهای علم پزشکی در پیشگیری و تشخیص بیماریهای ژنتیکی، سالانه هزاران نوزاد مبتلا به بیماریهای مادرزادی در کشور متولد میشوند. طبق آمارها، حدود ۳ تا ۴ درصد نوزادانی که در کشور به دنیا میآیند، به یک بیماری ژنتیکی یا نقص مادرزادی مبتلا هستند و در این میان احتمال تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی در ازدواجهای فامیلی ۲ ب ابر بیشتر است.
چرا احتمال بروز بیماریهای ژنتیكی در ازدواجهای فامیلی بیشتر است؟
به ارث رسیدن بیماریهای ژنتیکی الگوهای متفاوتی دارد؛ یکی از الگوهای وراثت که بسیاری از بیماریهای ژنتیکی بر اساس آن به ارث میرسند، الگوی نهفته یا مغلوب است. در این الگو، معمولا فرد با داشتن یک کپی (آلل) سالم از ژن، به بیماری مبتلا نمیشود و برای بروز بیماری باید هر دو کپی ژن معیوب در او وجود داشته باشد. خوشبختانه با توجه به اینکه بیماریهای ژنتیکی معمولا نادر هستند، احتمال اینکه پدر و مادر فردی، هر دو یک کپی معیوب از ژنی را داشته باشند و آن کپی معیوب را به فرزند خود منتقل کنند، زیاد نیست. هر فرد از بیشتر ژنهای خود ۲ کپی دارد که یکی را از پدر و دیگری را از مادر دریافت میكند.
معمولا یکی از این دو کپی را مادر یا پدر به فرزند خود میدهند. اینکه کدامیک از این دو کپی به فرزند داده شود، کاملا اتفاقی است، اما از آنجا كه متاسفانه در ازدواجهای فامیلی زن و مرد، هر دو ژنهای مشترکی را از یک جد مشترک به ارث بردهاند، احتمال اینکه ژن معیوب در هر دوی آنها وجود داشته باشد، به شدت افزایش مییابد بنابراین این خطر وجود دارد که هر دو والد، ژن معیوب را به فرزند خود انتقال بدهند، خطری که در ازدواجهای غیرفامیلی بسیار کمتر است.
ازدواجهای فامیلی تا چه حد میتواند روی سلامت نوزاد تاثیرگذار باشد؟
مطالعههای متعددی چه در ایران و چه در سایر کشورهای دنیا، نشان میدهد احتمال بروز بیماریهای ژنتیکی در فرزندان خانوادههایی که پدر و مادر آنها با یکدیگر نسبت فامیلی داشتهاند، از ازدواجهای غیرفامیلی بسیار بیشتر است، به همین دلیل بررسی نقش ازدواجهای فامیلی در افزایش احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی از مهمترین مباحث مشاوره ژنتیک است. ازدواجهای فامیلی بیشتر در کشورهای شرقی و به خصوص کشورهای اسلامی رایج است و بر اساس تفاوتهای فرهنگی و قانونی، کمتر در کشورهای غربی رواج دارد و بیشتر ازدواجهای فامیلی در كشورهای غربی مربوط به مهاجران است. شواهد متعددی وجود دارد که نشان میدهند فرزندان حاصل از ازدواج فامیلی، بسیار در معرض خطر ابتلا به طیف وسیعی از اختلالهای ژنتیکی مانند بیماریهای قلبی، عقبماندگی ذهنی، ناشنواییهای ارثی، نابیناییهای ارثی، مردهزایی و سقط جنین هستند.
مهمتر اینکه این خطر با افزایش میزان ازدواجهای فامیلی افزایش مییابد. نتایج مطالعهای در انگلستان نشان داد حدود ۵۵ درصد از پاکستانیهای مقیم انگلستان با پسرعموهای اول خود ازدواج میکنند. این مطالعه همچنین ثابت كرد فراوانی اختلالهای ژنتیکی در فرزندان پاکستانیهای مقیم انگلستان چند برابر بیشتر از انگلیسیهاست و در مطالعه دیگر روی زنان لبنانی مقیم استرالیا، نشان داده شد یکسوم آنها با پسر عموی خود ازدواج کردهاند و فراوانی مردهزایی در آنها ۴ برابر و فراوانی ناهنجاریهای ژنتیکی در فرزندانشان ۸ برابر بیشتر از زنان استرالیایی است.
در ایران نیز مطالعههای متعددی در مورد تاثیر ازدواجهای فامیلی در افزایش احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی انجام شده كه آنها هم این مساله را تایید كردهاند. در مطالعه یکی از دانشجویانم كه در سال ۸۸ در مناطق روستایی شهرستان خمینیشهر اصفهان روی ۲۰۶ بیمار مبتلا به عقبماندگی ذهنی انجام داد، مشخص شد در بیش از دوسوم بیماران، ازدواج والدین، فامیلی بوده، در حالی که حدود یكسوم والدین در گروه شاهد (سالم)، والدین ازدواج فامیلی داشتهاند. به عبارت دیگر، در گروه مبتلا به عقبماندگی ذهنی، ازدواجهای فامیلی حدود ۲ برابر ازدواجهای غیرفامیلی بود.
معمولا چه نوع بیماریهای ژنتیكیای به دنبال ازدواجهای فامیلی به وجود میآید؟
در ایران ازدواجهای فامیلی باعث رواج بیماری ژنتیکی زیادی شده است، مثلا رواج ازدواجهای فامیلی را از علل مهم ابتلای کودکان به بیماری تحلیل عضلانی «دیستروفی عضلانی» میدانند. همچنین در ایران آمار نوزادان مبتلا به بیماری «فنیل کتونوری»، از سطح جهانی بیشتر است و علت این فراوانی، ازدواجهای فامیلی بیشتر است.
همچنین به علت بالا بودن میزان ازدواجهای بین همخون و فامیلی، میزان ابتلا به بیماریهای نقص ایمنی اولیه در سالهای اخیر افزایش یافته است. با توجه به اینکه مهمترین عامل معلولیت و بیماری ژنتیکی در کشور، ازدواجهای فامیلی هستند، اگر این روند افزایشی ازدواجهای فامیلی ادامه یابد، در آینده معلولیتهای شدید یا خفیف ذهنی و جسمی به یکی از معضلات کشور تبدیل خواهد شد.
در پژوهشی كه سال ۱۳۷۶ تحتنظر استادان دانشكده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در این زمینه انجام شد، ۴۰۰ كودك در استان لرستان انتخاب شدند كه ۲۰۰ نفر از آنها دچار عقبماندگی ذهنی و ۲۰۰ نفر سالم بودند. در این تحقیق، به سن والدین در زمان بارداری و ترتیب تولد، تحصیلات والدین در زمان بارداری و تعداد فرزندان خانواده پرداخته شده بود. این پژوهش یافتههای جالبی از لحاظ ارتباط عواملی نظیر سن والدین، تحصیلات خانواده و جمعیت خانواده داشت که مورد بحث ما نیستند.
طبق نتایج این پژوهش، تعدد ازدواجهای فامیلی در والدین کودکان مبتلا به عقبماندگی ذهنی، از والدین كودكان سالم بیشتر است و نتیجهگیری این بود که ازدواجهای خویشاوندی میتواند با شیوع عقبماندگی ذهنی كودكان رابطه داشته باشد. پژوهش دیگری که در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقییزد روی نابینایی ارثی انجام شد، ثابت كرد نزدیک به ۷۰ درصد نابینایان مورد بررسی حاصل ازدواجهای فامیلی، در درجات مختلف بودهاند. بهطوری كه ازدواجهای فامیلی در بروز نابینایی نقش موثری داشته است.
آیا این بیماریهای ژنتیکی تنها در ازدواجهای فامیلی بروز میکنند؟
نه، در بین فرزندان حاصل از ازدواجهای غیرفامیلی نیز این اختلالها مشاهده میشوند. اصلا نمیتوان ادعا كرد که همه فرزندان حاصل از ازدواج فامیلی بیمار خواهند شد، ولی میتوان گفت فراوانی بروز این بیماریها در ازدواجهای فامیلی به مراتب بیشتر است. متاسفانه بعضی افراد با استناد به اینکه خانوادههای زیادی را میشناسند که با وجود فامیلی بودن ازدواجهایشان، فرزندانی سالم دارند یا برعکس خانوادههایی که در آن ازدواج والدین فامیلی نیست ولی فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی دارند، معتقدند فامیلی بودن ازدواج بههیچوجه در بروز بیماریهای ژنتیکی نقش ندارد. نکتهای که توجه نكردن به آن منجر به این نتیجهگیری غلط میشود، این است که گرچه در هر دو گروه (ازدواج فامیلی یا غیرفامیلی) احتمال تولد فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی وجود دارد، ولی در ازدواجهای فامیلی بیشتر شاهد فراوانی این بیماریها خواهیم بود. این اشتباه مانند آن است که با آوردن مثالی از یک یا چند نفر سیگاری سالمند، نتیجهگیری کنیم سیگار برای سلامت مضر نیست و عمر را کوتاه نمیکند.
آیا با انجام آزمایش ژنتیك قبل از بارداری میتوان از بروز بیماریهای ژنتیكی پیشگیری كرد؟
این باور عمومی که با انجام آزمایش ژنتیکی قبل یا هنگام بارداری میتوان از ابتلای فرزند به بیماریهای ژنتیکی پیشگیری کرد، صحیح نیست. اصولا آزمایشی برای بیماریهای ژنتیکی، با توجه به تعداد و تنوع این بیماریها، وجود ندارد زیرا هنوز تشخیص دقیق و قطعی بسیاری از بیماریهای ژنتیکی ممكن نیست و برای بسیاری دیگر که امکان تشخیص بالینی وجود دارد، آزمایش قابلاعتمادی وجود ندارد بنابراین این باور که پس از ازدواج فامیلی با انجام آزمایشهای ژنتیکی میتوان از بیمار شدن فرزندان پیشگیری کرد، گمراهکننده است.
یعنی اگر در خانوادهای بیماری ژنتیكی خاصی شناخته نشده باشد، ازدواج فامیلی در آنها اشكالی ندارد؟
یکی دیگر از باورهای غلط این است که گرچه ازدواجهای فامیلی باعث افزایش احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی میشود ولی اگر در خانوادهای بیماری ژنتیکی خاصی شناخته نشده باشد، پس ازدواج فامیلی برای آن خانواده بلامانع است.
گاهی بیماری، یک یا حتی چند نسل در خانوادهای دیده نمیشود ولی پس از آن در یک نسل ظاهر میشود، به طوری که در بسیاری از مراجعان به مرکز ژنتیک، فرزند خانواده به بیماری ژنتیکی مبتلاست ولی هیچ سابقهای از ابتلا به بیماری در خانواده وجود ندارد. معمولا اولین سوال متخصص ژنتیک از این خانوادهها این است که آیا ازدواج پدر و مادر کودک فامیلی بوده كه در موارد بسیاری پاسخ مثبت است.
برای این افراد چه توصیهای دارید؟
به هر حال در صورت وقوع ازدواج فامیلی، برای کاهش خطر به دنیا آمدن فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی، زوج باید مشاوره ژنتیک انجام دهند. مشاور ژنتیک سعی میكند با در اختیار قرار دادن اطلاعات صحیح از وضعیت و اعلام میزان احتمال ابتلای فرزندان به بیماریهای ژنتیکی، تا حد امكان از خطر به دنیا آمدن فرزندان بیمار بکاهد.
سیمرغ
اخبار مرتبط:
ازدواج های حرام کدامند ؟
چه كساني آمادگي ازدواج را دارند ؟
درسهایی از ازدواج حضرت زهرا (س)و حضرت علی (ع)
سه شنبه 28 مرداد 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
این ازدواجها ممنوع!
این ازدواجها ممنوع متاسفانه احتمال تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی در ازدواجهای فامیلی 2 برابر سایر ازدواج هاست به گزارش نامه نیوز به نقل از برترین ها هنوز هم میتوان مردان و زنان سپیدموی زیادی را دید که وقتی بحث ازدواج جوانی پیش میآید میگویند چه کسی بهتر از پسرخاله پممنوعیت ازدواج سعودی ها با زنان 4 کشور
ممنوعیت ازدواج سعودی ها با زنان 4 کشور یک مقام پلیس عربستان سعودی اعلام کرد که دولت این کشور ازدواج شهروندان مرد عربستانی را با زنان مهاجر چهار کشور پاکستان بنگلادش چاد و میانمار ممنوع کرده است خبرگزاری ایسنا یک مقام پلیس عربستان سعودی اعلام کرد که دولت این کشور ازدواج شفارس گزارش میدهد؛ طلاق در قروه از ازدواج پیشی گرفت/از هر 6 ازدواج یکی منجر به طلاق شد
فارس گزارش میدهد طلاق در قروه از ازدواج پیشی گرفت از هر 6 ازدواج یکی منجر به طلاق شددر سه ماه نخست امسال 134 مورد طلاق رد شهرستان قروه به ثبت رسیده است که این آمار برای مردم و مسئولان نگران کننده است به گزارش خبرگزاری فارس از قروه یکی از محبوبترین بناها در دین مبین اسلام بنای25 درصد ازدواج ها منتهی به طلاق می شود
استانها جنوب چهارمحال و بختیاری مصباحی مقدم 25 درصد ازدواج ها منتهی به طلاق می شود شهرکرد - خبرگزاری مهر عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه 25 درصد ازدواجها به طلاق ختم می شود گفت بسیاری از طلاق ها در کشور در پی تاثیر پذیری از فرهنگ غرب اتفاق میازدواج با وام تکلیفی!
جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۶ مشکل وام ازدواج تا حدودی حل شد اما چگونگی تامبن منابعی که تا چند روز قبل وجود نداشت و اینکه چه شد که بانکها یکباره حاضر به صرف منابع پرهزینه خود با سود ناچیز شدند حتی اگر تکلیف بانک مرکزی باشد سوالی بی جواب است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ای12 هزار زوج مازندرانی برای وام ازدواج ثبت نام کردند
استانها شمال مازندران ویسی 12 هزار زوج مازندرانی برای وام ازدواج ثبت نام کردند ساری - خبرگزاری مهر رئیس شعب بانک ملی مازندران با بیان تاکنون 12 هزار نفر برای دریافت وام ازدواج در استان ثبت نام کردند گفت پرداخت تسهیلات تا پایان شهریورماه انجام می شود به گزارش خبرنگار مهرقتل عام خانوادگی به دلیل اعتراض به ازدواج پنهان!
قتل عام خانوادگی به دلیل اعتراض به ازدواج پنهان اعتراض به ازدواج پنهانی و چادرنشینی زوج جوان انگیزه اصلی در قتلعام خانوادگی در اهواز شناخته شد آفتاب دانش همراه خانوادهاش تصمیم گرفت فردای روز عید فطر را در خانه خواهرش مهمان باشد اما هنوز لحظاتی از ورودشان نگذشته بود که خواهپرداخت 100 هزار فقره وام ازدواج در بانک ملت
پرداخت 100 هزار فقره وام ازدواج در بانک ملت خبرگزاری پانا مدیرعامل بانک ملت از پرداخت 100 هزار فقره وام قرض الحسنه ازدواج تا پایان مهرماه سال جاری به زوج های جوان کشور خبر داد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۶ مرداد ساعت 15 06 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی بانک ملت محمدرضا ساروخمدیرکل اداره ورزش و جوانان آذربایجان غربی خواستار شد اجرای شیوهنامه ازدواج در آذربایجان غربی توسط دستگاههای
مدیرکل اداره ورزش و جوانان آذربایجان غربی خواستار شداجرای شیوهنامه ازدواج در آذربایجان غربی توسط دستگاههای اجراییمدیرکل اداره ورزش و جوانان آذربایجان غربی گفت شیوهنامه ازدواج در آذربایجان غربی توسط دستگاههای اجرایی به مرحله اجرا گذاشته شود به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیهقبل از ازدواج چگونه بفهمیم ناباروریم؟
قبل از ازدواج چگونه بفهمیم ناباروریم   شاید یکی از دغدغههای ذهنی زوجهای ناباروری که وقت و هزینه زیادی را صرف بچهدار شدن کردهاند این باشد که نمیشود قبل از ازدواج از قدرت باروری مطلع شد پاسخ به این پرسش آنقدرها هم ساده نیست زیرا بچهدار شدن پدیدهای چندعلتی است و مثلا نقتلعام خانوادگی به خاطر ازدواج پنهانی
قتلعام خانوادگی به خاطر ازدواج پنهانی اعتراض به ازدواج پنهانی و چادرنشینی زوج جوان انگیزه اصلی در قتلعام خانوادگی در اهواز شناخته شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از ایران در این جنایت هشت عضو خانواده مورد حمله قرار گرفتند که دو کودک پدر و خواانجام 5 هزار بازرسی از دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق در سه ماه
انجام 5 هزار بازرسی از دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق در سه ماهدر سه ماهه نخست امسال 5 هزار و 302 بازرسی از دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق صورت گرفت به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس در سه ماهه نخست سال جاری 5 هزار و 302 بازرسی از واحدهای ثبتی و دفاتر ازدواج و طلاق از سوامام جمعه جم: کمیته امداد پیشتاز در ترویج ازدواج آسان است
امام جمعه جم کمیته امداد پیشتاز در ترویج ازدواج آسان استامام جمعه جم گفت کمیته امداد پیشتاز در ترویج ازدواج آسان است به گزارش خبرگزاری فارس از جم حجتالاسلام محمد گنجی صبح امروز در دیدار با مددجویان کمیته امداد امام خمینی شهرستان جم اظهار داشت کمیته امداد در چند سال اخیر در رواردات خودرو دو برابر شد/ ورود اتومبیلهای بالای 2500 سیسی همچنان ممنوع!
اقتصادی اقتصاد خرد معاون نعمتزاده به مهرخبرداد واردات خودرو دو برابر شد ورود اتومبیلهای بالای 2500 سیسی همچنان ممنوع معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه واردات خودروهای بالای 2500 سیسی به کشور همچنان ممنوع بوده و تغییری در تعرفه حاصل نشده است گفت در 4 ماههمدیرکل دفتر تعالی ازدواج وزارت جوانان در گفت و گو با فارس: آغاز فعالیت اولین مراکز مجاز مشاوره ازدواج در هفته
مدیرکل دفتر تعالی ازدواج وزارت جوانان در گفت و گو با فارس آغاز فعالیت اولین مراکز مجاز مشاوره ازدواج در هفته ازدواج فضای مجازی محیط مناسبی برای انتخاب همسر نیستمدیر کل دفتر تعالی ازدواج وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه فضای مجازی محیط مناسبی برای انتخاب همسر نیست گفت کارهای قاپرداخت وام ازدواج شتاب میگیرد/ 8 برابر شدن تسهیلات ازدواج
پرداخت وام ازدواج شتاب میگیرد 8 برابر شدن تسهیلات ازدواج مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از هماهنگی با معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور و بانکها برای شتاب گرفتن پرداخت تسهیلات ازدواج خبرداد و گفت میزان اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج نسبت به هفتههای قبل از اجرای این طرح حدود 7 تا 8سنتهای دست و پاگیر در ازدواج
سنتهای دست و پاگیر در ازدواجبه نظر بعضی عمدهترین مانع ازدواج جوانان مشکل اقتصادی است ولی پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله و اهل بیت علیهمالسلام این مسأله را مانعی اساسی برای ازدواج نمیدانستند یادداشتی از دکتر بانکی پور فرد رهبر معظم انقلاب در دیدار افطاری دانشجویان امسا-
سرگرمی
پربازدیدترینها